WhatsApp gaat je spraakberichten uittypen

WhatsApp gaat je spraakberichten uittypen

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je geen zin om te typen, maar wil je iemand toch voorzien van een leesbaar bericht? WhatsApp krijgt een nieuwe mogelijkheid waarbij spraakberichten worden uitgetikt. Een groot voordeel als je met iemand aan het WhatsAppen bent die niet kan luisteren.

Spraakbericht naar tekst

Soms heb jij geen zin om te typen, maar heeft de persoon waarmee je appt weer geen mogelijkheid om te luisteren naar je spraakbericht. Het is daarom handig dat er nu een tussenvorm komt. Jij kunt spreken, maar WhatsApp schrijft je gepraat dan uit. Zo kan de ander lezen wat je zegt. Het is bepaald niet nieuw in de wereld van messengers, want Telegram had het al, maar het is goed dat WhatsApp hier nu ook aan werkt.

Natuurlijk valt of staat een optie als deze met de transcribeerkracht van de app. En ja, waarschijnlijk werkt die in het Engels net even beter dan in het Nederlands. Iedereen die wel eens Google Translate of YouTube heeft gebruikt in het Nederlands, die weet dat dat vaak nog een grote uitdaging is. Vaak maakt hij er de gekste dingen van. Aan de andere kant kan dat ook leuk zijn. Bovendien staat het audiobericht er wel bij, dus mocht je toch even willen luisteren of die persoon echt ‘ik pan er geen pan pan’ zei, of toch wel ‘ik snap er geen bal van’, dan kun je het ‘bewijs’ er even bijhalen.

WhatsApp

Wanneer de nieuwe mogelijkheid precies naar WhatsApp komt, dat is nog onbekend. Het is ook niet duidelijk of het alleen voor Engelstaligen is, of ook op Nederlandse spraakberichten van toepassing wordt. Wel blijkt dat je een taalpakket moet downloaden waardoor de app de taal kan begrijpen die de persoon spreekt. De spraakberichten hoeven hierdoor niet naar de servers van WhatsApp te worden gedownload, waardoor de inhoud hopelijk wat veiliger blijft.

WABetaInfo heeft de mogelijkheid gespot in een nieuwe testversie van de app voor iPhone. Dat betekent dat het nog best lang kan duren voordat het naar WhatsApp komt. Vooralsnog is het dus nog niet officieel bij WhatsApp vandaan gekomen. WhatsApp zelf meldde deze week vooral dat er nieuwe dingen naar de app komen op het gebied van de status.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...