Social Media27.02.2023

Twitter ontslaat nog eens honderden personeelsleden


Het social media netwerk, en CEO Elon Musk, hebben nog niet op deze nieuwe berichten gereageerd, maar volgens de NYT zijn bij Twitter nog eens een paar honderd medewerkers de laan uit gestuurd. Volgens de krant, die met Twitter medewerkers gesproken zegt te hebben, werken er na deze ontslagronde nu minder dan 2000 mensen. Dat is minder dan een derde van het aantal dat voor de komst van Musk bij Twitter zijn brood verdiende.

Gesneden in sales, ontwikkeling en productmanagement

De nieuwe ontslagronde is onderdeel van verwoede pogingen van Elon Musk om Twitter weer winstgevend te maken, zo meldt de NYT. Vlak voordat de getroffen medewerkers het slechte nieuws kregen, werd de interne berichtenservice van het bedrijf, Slack, offline gehaald. Daardoor konden werknemers niet met elkaar chatten of bedrijfsgegevens konden opzoeken.

Dat nieuws werd tegenover de krant bevestigd door vijf huidige en voormalige werknemers. Drie van hen vertelden dat zij op zaterdagavond ontdekten dat ze waren uitgelogd van hun zakelijke e-mailaccounts en laptops.

De nieuwe ontslagen hebben productmanagers, datawetenschappers en ingenieurs die werkten aan machine learning en betrouwbaarheid van de website getroffen. Bij het team dat verantwoordelijk is voor het genereren van inkomsten, werden 22 van de 30 medewerkers ontslagen.

Oprichters van overgenomen bedrijven ook op straat gezet

Onder degenen die door de ontslagen werden getroffen, waren verschillende oprichters van kleine technologiebedrijven die Twitter in de loop der jaren had overgenomen. Een van hen is Esther Crawford, die een app voor het delen van schermen en videochat genaamd Squad oprichtte en onlangs toezicht hield op de inspanningen van Twitter om gebruikers kosten in rekening te brengen voor verificatievinkjes.

Ook Haraldur Thorleifsson, de maker van de ontwerpstudio Ueno, die Twitter in 2021 kocht, staat nu op straat. Verschillende oprichters ontvingen hogere compensatiepakketten als onderdeel van de overnames van hun bedrijven. Dat betekent dat het ontslag van deze personen aardig in de papieren kan lopen, aldus bronnen tegenover de NYT.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt