Bezuinigingen Musk laten sporen na bij Twitter

Bezuinigingen Musk laten sporen na bij Twitter

Helaas ook remsporen, op de toiletten

Vorig artikel Volgend artikel

Dat het niet goed gaat bij Twitter is geen echt nieuws meer. Maar de bezuinigingen van Elon Musk, en de slinkende bankrekeningen van het sociale netwerk, beginnen nu ook andere sporen na te laten. Remsporen om precies te zijn. Jakkes! Dat melden bronnen aan The New York Times.

Poetsploegen ontslagen: zweetlucht en smerige toiletten

Als onderdeel van de ontslagrondes en door gebrek aan geld zijn op verschillende kantoren ook de contracten met schoonmaakbedrijven opgezegd. Die beslissing laat inmiddels dus onwelriekende sporen na. Volgens de NYT zijn de toiletten op de betreffende kantoren ronduit smerig geworden en in sommige gevallen moet het personeel zelfs hun eigen toiletpapier meenemen als ze zich na een toiletbezoek nog een beetje willen schoonmaken.

Ook de situatie op de werkplekken is op sommige kantoren niet echt fris meer. De bronnen van de NYT zeggen dat het op hun werkplekken vaak naar zweet en etensresten, van afhaalmaaltijden, stinkt.

TeHuur-Kantoor
Twitter kan de huur van sommige kantoren niet meer (op tijd) betalen waardoor uitzetting dreigt.

Huurachterstanden en miljardenverlies

Nog nijpender is het feit dat Twitter de huur van sommige kantoren niet meer (op tijd) kan betalen. Daardoor dreigen verhuurders al met uitzetting. Intussen roept Musk al enige tijd dat hij er van uit gaat dat Twitter in 2023 met drie miljard verlies moet rekenen. Het zou dus zomaar kunnen dat Musk binnenkort helemaal niet meer op zoek hoeft naar een opvolger.

De vraag is echter of Twitter het eind van 2023 nog wel gaat halen. Ook betalingen aan andere leveranciers worden volgens de bronnen niet meer op tijd gedaan en wordt overwogen om de contracten met consultancy- en accountant bedrijven te schrappen.

Ook het tijdelijk uitschakelen, op Kerstavond, van een datacenter in Californië, is een teken dat Twitter op alle mogelijke manieren geld probeert te besparen. Volgens de bronnen van de NYT is dat echter ook mede de oorzaak geweest van de storing die Twitter deze week trof.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...