Social Media22.11.2022

Twitter is weer rijp voor nieuw personeel


Musk vindt nu blijkbaar dat er genoeg medewerkers ontslagen zijn

Toegegeven, sinds Elon Musk de eigenaar van Twitter is, is het sociale netwerk vrijwel dagelijks ‘wereldnieuws’. Online toch in ieder geval. De voorbije twee weken stonden daarbij vooral in het teken van massaontslagen en het massaal weglopen van een groot deel van het personeel dat wél mocht blijven. Na het ‘hardcore’ ultimatum dat Musk vorige week alle medewerkers voor hield zijn naar schatting nog eens ongeveer 1000 Tweeps opgestapt. Dus is het volgens Elon nu hoog tijd om weer wat nieuw ‘hardcore’ personeel te weven. Tsja, in de VS kan dat blijkbaar zomaar, eerst meer dan de helft van het personeel de laan uit sturen en een week later een wervingscampagne starten. Het is wel ook iets typisch ‘Musks’.

Te veel ontslagen en vrijwillig vertrokken medewerkers

Op dit moment werken er nog iets meer dan 2700 mensen bij Twitter. Dat melden althans bronnen die zeggen de gegevens van het personeelsbestand ingezien te hebben. Dat waren er enkele weken geleden nog 7500. Er zijn dus iets te veel mensen ontslagen en vertrokken. Dat werd zelfs drie dagen ná de eerste grote ontslagronde al duidelijk, toen tientallen ‘per ongeluk’ ontslagen medewerkers werden teruggevraagd.

Nieuw personeel werven, maar eerst nog meer ontslagen?

De mededeling dat Twitter nu weer ‘rijp’ is voor het werven van nieuw personeel, met name engineers, deed Musk tijdens een zogenoemde ‘all hands’ meeting met het (overgebleven) personeel van het Social Media bedrijf.

Goed nieuws? Nou, enkele uren eerder had Musk volgens Bloomberg nog aangekondigd dat er nóg meer ontslagen zouden volgen. Of hij daar nu op terug gekomen is, als de bronnen van Bloomberg over de juiste informatie beschikten natuurlijk, dat weet alleen Elon zelf. Het toont maar weer eens aan wat voor ongeleid projectiel Musk eigenlijk is.

Intussen blijft Elon ook volop tweeten over het succes van Twitter sinds zijn overname. Het aantal gebruikers groeit de afgelopen weken volgens Musk sneller dan ooit tevoren. Ik vraag me wel af of hij daarbij ook rekening houdt met fake- en robot-accounts? Just saying… 😉

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten