Social Media07.02.2023

Twitter Blue nog geen cashcow


Betaald twitter abbo uitgerold in zes nieuwe landen

Toegegeven, het betaalde Twitter Blue abonnement is pas een maand of drie beschikbaar, en met de uitrol in zes nieuwe landen enkele dagen geleden ook pas in 12 landen. Het is misschien nog wat vroeg om van een flop te spreken. Toch is het Blue abonnement ook nog geen ‘cashcow’ voor Twitter. Volgens een intern document, dat ingezien is door The Information, telt Twitter op dit moment ongeveer 290.000 betalende Blue-abonnees. Daarvan is het overgrote deel actief in de VS; zo’n 180.000.

Slechts in fractie van alle Twitter gebruikers kiest voor Blue

Daarmee heeft nu amper 0,6 promille van alle maandelijkse Twitter-gebruikers dus een betaald Blue-abonnement. Zou dit je bloed-alcohol niveau zijn, dan mag je niet meer rijden. Voor Twitter is 0,6 promille een verwaarloosbaar promillage. En nog ver, heel ver, verwijderd van Musks doelstelling om in 2025 69 miljoen betalende Twitter gebruikers te kunnen tellen.

Let wel, deze cijfers dateren volgens de bron van medio januari, dus nog voordat Twitter Blue naar zes nieuwe landen (Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Saudi Arabië). Welk effect dat gaat hebben op het aantal betalende Twitter-abonnees is dus nog niet te zeggen.

Twitter financieel nog niet ‘gezond’

Twitter Blue is een van de producten waar Elon Musk zijn miljarden mee wil gaan terugverdienen, en die het social media platform weer winstgevend moeten maken. Enkele maanden geleden riep hij dat Twitter elke dag meer dan vier miljoen dollar verlies draaide.

Ondanks alle ontslagen en andere – soms onwelriekende – bezuinigingen, is Twitter nog steeds niet boven Jan, zo tweette Musk afgelopen weekend. Maar, het gaat de goede kant op. De inkomsten uit Twitter Blue dragen, ondanks dat het aantal abonnementen nog enigszins tegenvalt, nu zo’n drie miljoen dollar per maand aan bij.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt