​Elon Musk wil 69 miljoen betalende Twitteraars in 2025

​Elon Musk wil 69 miljoen betalende Twitteraars in 2025

Vorig artikel Volgend artikel

Zou jij geld betalen om social media te gebruiken? Twitter is in andere landen al voorzien van zijn Blue-abonnement, waarbij je een maandelijks bedrag van 2,80 euro betaalt voor extra handigheden. Als Elon Musk straks de scepter zwaait bij Twitter, heeft hij grootse plannen voor die abonnementsvorm. Hij verwacht er in 2025 maar liefst 69 miljoen betalende Twitteraars mee te hebben.

Beloften aan de bank

Elon Musk heeft voor de overname van Twitter leningen afgesloten bij banken en bepaalde beloften gedaan. Eén van zijn grote plannen is om meer geld te halen uit Twitter dan op dit moment het geval is. Twitter verdient nu geld door advertenties en sinds kort door dat Blue-abonnement, maar volgens Elon zit er veel meer potentie in het social medium. Op dit moment heeft Twitter 217 miljoen gebruikers. Om in 2025 69 miljoen betalende Twitteraars te hebben moet er dus nog flink wat gebeuren. Elon denkt dat hij er over drie jaar wel 600 miljoen van kan maken.

Het is niet bekend hoeveel Twitteraars er op dit moment gebruikmaken van Blue, maar deze dienst is nog niet in heel veel landen actief. Bovendien is de SpaceX-eigenaar er ook niet tevreden over. Hij meent dat de abonnementsprijs moet veranderen en dat het advertentievrij zou moeten zijn. Op dit moment zorgt het alleen dat er geen advertenties zichtbaar zijn in artikelen waarop ze doorklikken. Daarnaast kun je de kleuren binnen Twitter aanpassen en langere video’s uploaden, maar verder heeft het nog weinig om het lijf.

Betalen voor Twitter

De New York Times schrijft dat Elon Musk wil zorgen dat het meer waarde toevoegt. Hij streeft naar 69 miljoen betalende abonnees in 2025 en in 2028 moeten dat er zelfs 159 miljoen zijn. Dat zou betekenen dat het platform veel meer geld binnenharkt dan in 2021: met 10 miljard dollar zou dat het dubbele zijn van hele omzet van het social medium over 2021. Tegen de tijd dat de omzet van Twitter is verdubbeld, in 2028, zouden er ook veel meer Twitteraars zijn: 931 miljoen, denkt de ambitieuze ondernemer.

Dat wil hij niet alleen met Twitter Blue doen, maar ook met nog een ander abonnement. Het is niet duidelijk wat dat verder inhoudt, maar mogelijk heeft het te maken met het plan om politici en commerciële bedrijven geld te laten betalen om het social medium überhaupt te mogen betreden. Geen zorgen als je een normaal account hebt: Twitter zal altijd gratis blijven voor gewone gebruikers, tenzij die er dus zelf voor kiezen om Blue te nemen voor een betere gebruikerservaring op het platform.

Eerst maar eens afwachten of Elon Musk de nieuwe baas van Twitter mag zijn. Hoewel de overname aan de Twitterkant goed zit, moet deze nog worden goedgekeurd.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...