Social Media08.03.2023

Steeds meer storingen bij Twitter


Het platform oogt steeds instabieler

Je kunt er de klok al bijna dagelijks op gelijk zetten: de volgende storing bij Twitter. Bij meest recente incident werden veel gebruikers getroffen door niet werkende links, foto’s die na uploaden niet in hun tweets weergegeven werden en Tweetdeck dat tijdelijk niet meer werkte. Sinds de overname door Elon Musk rommelt het al een tijdje bij Twitter.

Twitter oogt instabiel

Er zullen ongetwijfeld techneuten, en vooral ook ex-medewerkers van Twitter, zijn die roepen ‘Zie je wel!’. Het sociale netwerk heeft de afgelopen maanden steeds vaker te kampen met (korte) en soms ook heel vervelende storingen. Hoewel sommige ‘storingen’ achteraf iets heel anders blijken te zijn. Hoe dan ook, Twitter maakt bepaald geen heel erg stabiele indruk.

In hoeverre de meer dan halvering van het personeelsbestand daar debet aan is? Dat is niet met zekerheid te zeggen, maar met de ruim 5000 personeelsleden die het bedrijf sinds de overname door Musk (gedwongen) hebben verlaten, zal zeker ook een deel van de technische know-how verdwenen zijn. Een aantal (ex-)medewerkers hebben enkele weken geleden al gewaarschuwd dat het overenthousiast ontslaan van personeel tot technische problemen bij Twitter zou kunnen leiden. Nou, dat ‘zou kunnen’, kunnen we inmiddels wel weglaten, denk ik.

Musk slaakt een diepe zucht, maar moet naar zichzelf kijken.

Of de nieuwe eigenaar nog wel zo trots is op Twitter, is nog maar de vraag. Aanvankelijk reageerde Musk op storingsmeldingen doorgaans vrij rap met een ‘We kijken ernaar’. Inmiddels is wel duidelijk dat ook bij Elon de moed een beetje in de schoenen gezakt is.

Zijn reactie op de meest recente Twitter storing was namelijk wat moedelozer. ‘Dit platform is zo kwetsbaar (zucht).’ Tsja, Elon… de kans is toch best groot dat de bulldozer waarmee jij door de kantoren van Twitter geraasd bent, een (groot) deel van de oorzaak van de huidige storingsgolf is.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt