Meta overweegt verbanning Trump op te heffen

Meta overweegt verbanning Trump op te heffen

De vraag is echter of Donald wel terug op Facebook en Insta wil

Vorig artikel Volgend artikel

Trump was ongetwijfeld een van de meest besproken en controversiële presidenten die de VS in haar ruim 240-jarige bestaan heeft gehad. Na de mede door Trump op social media aangewakkerde ongeregeldheden rondom de inauguratie van zijn opvolger werd hij van vrijwel elk platform verbannen.

Meta overweegt Trump weer toe te laten

Volgens een bericht van de Financial Times staat Meta op het punt om te bepalen of Trump’s verbanning van Instagram en Facebook opgeheven gaat worden. Toen de voormalige president in januari 2021 van Meta’s sociale netwerken gegooid werd, was al duidelijk dat die beslissing regelmatig opnieuw bekeken zou worden.

De laatste keer gebeurde dat in mei 2021. Een commissie, onder leiding van de toenmalige communicatiedirecteur van Meta, Nick Clegg, bepaalde toen dat de ban in stand gehouden moest worden. Het verhaal gaat nu dus dat die beslissing, ruim anderhalf jaar later, opnieuw beoordeeld gaat worden.

Trump nog steeds niet op Twitter

Nadat Elon Musk de eigenaar van Twitter werd, besloot de kersverse CEO dat Trump’s ban op dat sociale netwerk opgeheven werd. The Donald mocht dus weer ‘tweeten’. Echter, Trump bedankte voor die eer. Tot nu toe in ieder geval. Hij is nog altijd volop ‘fan’ van zijn eigen, niet bijster succesvolle, sociale netwerk, Truth Social, dat hij oprichtte nadat hij nergens meer terecht kon.

De vraag is natuurlijk of hij straks wel weer op Facebook en Instagram actief wordt, mocht Meta volgende week besluiten Trump’s verbanning ook voor die sociale netwerken op te heffen.

Via

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...