Twitter wil ook geen retweets van Trump

Twitter wil ook geen retweets van Trump

Vorig artikel Volgend artikel

Twitter blijft consequent als het gaat om het blokkeren van tweetjes van ex-president Donald Trump. Het social media bedrijf staat niet toe dat de National Archives and Records Administration (NARA) in Amerika de tweets van Donald Trump van zijn @realDonaldTrump-account beschikbaar stelt. Dat meldt de Amerikaanse website Politico.

Officieel archief tweets Donald Trump

De National Archives and Records Administration (NARA) werkte aan een officieel online archief van de tweets van Trump toen hij president was. Inclusief de tweets die Twitter ertoe brachten hem eerder dit jaar permanent te schorsen. NARA houdt veel archieven bij van voormalige Trump-ambtenaren.

Munitie voor Amerikaanse conservatieven

De beslissing van Twitter is meer brandstof voor het debat in Washington over de controle van sociale-mediabedrijven over de vrijheid van meningsuiting online. Republikeinen beschuldigen de techgiganten in Silicon Valley van censuur.

Twitter is er van overtuigd dat geen enkele versie van de tweets van Trump opnieuw op zijn platform verschijnt. Het bedrijf schortte het persoonlijke account van Trump in januari permanent op nadat aanhangers van Trump het Capitool bestormde.

[foto: John Cameron on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...