Trump wil comeback maken op social media

Trump wil comeback maken op social media

Vorig artikel Volgend artikel

Ex-president van Amerika Donald Trump is al een tijdje geweerd van social media. Twitter blokkeerde zijn account in januari. Maar nu maakt Trump een comeback op social media. Althans dat zeggen mensen rondom de zakenman. Volgens een van zijn senior adviseurs zal Trump in de nabije toekomst terugkomen op sociale media met zijn eigen dienst.

Schermafbeelding 2021-03-22 om 09.08.08
Account Donald Trump.

Verbannen vanwege rellen

Trump werd verbannen van Twitter na de rellen bij het Capitool op 6 januari. Trump was een vervende twitteraar tijdens zijn presidentschap. Bij de aanslag op 6 januari door aanhangers van Trump werden vijf mensen, waaronder een politieagent, gedood. Het was een dieptepunt in de Amerikaanse democratie.

"Ik denk dat we president Trump waarschijnlijk binnen twee of drie maanden zullen zien terugkeren op sociale media, met zijn eigen platform", vertelde Trump senior adviseur Jason Miller aan Fox News.

"Dit nieuwe platform wordt groot", zei Miller, voorspellend dat Trump "tientallen miljoenen mensen" zal aantrekken. Hoe deat nieuwe platform van Trump er uit gaat zien en hoe hij dat allemaal wil doen is nog niet duidelijk.

[foto: Charles Deluvio on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...