Social Media09.01.2021

​Twitter bant Donald Trump voor altijd


De banhammer heeft geslagen

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het definitief: Trump heeft voor altijd een ban op Twitter. De Amerikaanse president (nog eventjes tenminste) had al een paar keer woorden met het sociale platform dat hij het meest gebruikt, maar nu is hij echt te ver gegaan. Zelfs een ander account gebruiken heeft geen zin.

Twitter

De reden die Twitter geeft voor het verbieden van definitieve verdwijning van Trump op het platform is dat hij een groot risico vormt op verdere aanzet tot geweld. Een heldhaftig besluit van het bedrijf, dat ongetwijfeld zijn beveiliging tijdelijk moet aanscherpen gezien de fanatieke achterban van de nog zittend president.

Eerder deze week kreeg de president al een ban op Twitter, omdat hij zich in zijn berichten onvoldoende distantieerde van de relschoppers in het capitool. Deze ban was echt maar twaalf uur. Hoewel de tweets van Trump momenteel niet toegankelijk zijn, zal Twitter ongetwijfeld ook bans hebben uitgedeeld aan aanhangers die zijn tweets toen hebben geretweet. Echter moest de president na zijn twaalf uur durende ban de tweets verwijderen die de regels van Twitter schonden, dus die konden niet verder worden verspreid.

Geen @realDonaldTrump meer

Hoewel @realDonaldTrump dus niet meer beschikbaar is, heeft de president wel geprobeerd om op een ander account verder te spuien. Dit onderschepte Twitter en het heeft deze berichten dan ook geblokkeerd. Het is echt over en uit met Trump en Twitter, nadat de president tweette dat hij niet naar de beëdiging van de nieuwe president zou komen. Bovendien sprak hij waardering uit voor zijn aanhangers. Vooral de mix van die berichten schoot Twitter in het verkeerde keelgat. Trump sprak over ‘geweldige Amerikaanse Patriotten’, ‘Amerika eerst’ en ‘ze mogen niet onjuist worden behandeld, hoe dan ook’.

Hoewel we op Twitter nog weinig zullen horen van de president, zal dat verder niet het geval zijn. Met zijn statement over de inauguratie heeft hij bewezen dat hij het presidentiële stokje niet zomaar zal overdragen. De angst is bovendien dat het niet aanwezig zijn van Trump het voor aanhangers aantrekkelijker zou maken om een aanslag te plegen tijdens de beëdiging van aankomend president Joe Biden.

POTUS

Trump heeft de wereld overigens nog wel getweet na zijn ban: via het officiële regeringsaccount @POTUS (President of the United States) schreef hij: “Samen met de Democraten en radicaal-linkse groepen wil Twitter mij het zwijgen opleggen – mij en de 75 miljoen patriotten die op mij stemden”. Hij misbruikte het presidentsaccount daarnaast om aan te kondigen dat hij zijn eigen platform wil oprichten in de toekomst, want op Twitter kunnen de meest verschrikkelijke mensen ter wereld vrij hun mening verkondigen. Niet geheel verrassend zijn ook die tweets verwijderd door Twitter.

Beeld bron: oohhsnapp

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Amerika

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Als je de recente einde-van-de-dagshow van Disney hebt gezien, dan weet je dat drones een nieuwe dimensie toevoegen aan die show. Maar, wist je dat het nog heftiger kan?

Gadgets04.07.2024

Deze droneshow is van een nieuw niveau

Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware

Een nieuwe rechtszaak tegen Temu stelt dat het Chinese platform er aantoonbaar ver in gaat: het zou je tekstberichten op je telefoon meelezen.

Cybercrime01.07.2024

Temu wordt nu zelfs bestempeld als gevaarlijke malware

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

TikTok en de Verenigde Staten liggen al jaren overhoop, maar nu is er ook echt een wet aangenomen die het TikTok moeilijk moet gaan maken.

Social Media26.04.2024

TikTok is verboden in de Amerika als het niet wordt verkocht

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

Het lijkt een verlate 1 april-grap, maar het is toch zo: de maan krijgt zijn eigen tijdzone. NASA heeft van het Witte Huis de opdracht gekregen om die te gaan bedenken. De deadline? Eind 2026. Wanneer de langverwachte A...

Technology05.04.2024

​GMT+Maan: De maan krijgt zijn eigen tijdzone

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

Je kinderen onder de 14 jaar op TikTok? In Florida kun je daarvoor worden gestraft. Er is een wet aangenomen die het strafbaar maakt voor kinderen onder de 14 om zich op social media te begeven. De wet gaat pas per 1 jan...

Social Media27.03.2024

​Je kind van 13 op social media? Het is op deze plek verboden

​Verenigde Staten klaagt Apple aan voor telefoonmonopolie

De Verenigde Staten klagen Apple aan omdat het meent dat het misbruik maakt van zijn macht in de smartphonewereld. Of het geïnspireerd is door de vele klachten en onderzoeken van de EU rondom monopolies is onbekend. Wel...

Mobile22.03.2024

​Verenigde Staten klaagt Apple aan voor telefoonmonopolie

​UFO’s worden vooral gespot in het westen van de Verenigde Staten

Zet een actiefilm aan en de kans is groot dat het zich in de Verenigde Staten afspeelt. Is er een zombie-uitbraak? De VS. Nu is dat niet zo heel vreemd: Hollywood ligt nu eenmaal in dat land. Deze is echter wat minder ve...

Technology29.02.2024

​UFO’s worden vooral gespot in het westen van de Verenigde Staten

Amerikanen lanceren geheimzinnig ruimtevaartuig X-37B: waarom?

We dachten dat de reis die voor 2024 gepland staat door NASA naar de maan Europa al spannend was op het gebied van buitenaards leven: die missie moet namelijk onderzoeken of er in het water op die maan leven is of heeft...

Technology02.01.2024

Amerikanen lanceren geheimzinnig ruimtevaartuig X-37B: waarom?