Social Media06.02.2023

Diamanten prijskaartje voor gouden Twitter vinkje?


Twitter is al maanden hard, om niet te zeggen wanhopig, op zoek naar inkomsten. Adverteerders rennen net zo snel weg weg de ontslagen medewerkers van het social media newerk. Gedreven door Elon Musk heeft Twitter de afgelopen maanden al diverse proefballonnetjes voor meer omzet opgelaten, zoals een advertentie-vrij abonnement, een vernieuwd – en duurder – Twitter Blue abbo en Verified Organizations. Die laatste is bedoeld om bedrijven, door middel van een ‘gouden vinkje’ achter hun twitternaam, de mogelijkheid te geven dat het betreffende account daadwerkelijk van dat bedrijf is.

Diamanten prijskaartje voor het gouden vinkje?

Dat bedrijven voor het ‘gouden vinkje’ en het Verified Organizations moeten betalen via een abonnement is niet zo vreemd. Echter, afgelopen weekend kwam via twitter het bericht in omloop dat dit abonnement wel eens bijzonder prijzig zou kunnen worden.

Een social media adviseur tweette een ‘aanbieding’ die hij vanuit Twitter ontvangen had. Daarin wordt het ‘gouden vinkje’ abonnement aangeboden voor 1000 dollar per maand (plus 50 dollar voor elk volgende geverifieerd twitter-account van hetzelfde bedrijf).

Blauwe vinkjes werden nauwelijks geverifieerd

Bijzonder is dat het idee voor het gouden vinkje en ‘verified organizations’ mede voortgekomen lijkt te zijn uit de manier waarop Twitter onder Musk omging met het blauwe vinkje. Toen besloten werd om dat voor 8 dollar per maand te gaan verkopen, zonder dat verder gecontroleerd werd of de koper ook écht de persoon of het bedrijf was die bij het account hoorde, werd daar massaal, ook door bedrijven, misbruik van gemaakt.

Ineens doken zogenaamd geverifieerde zakelijke twitter accounts op die ‘gekocht’ waren door andere personen of bedrijven. Doorgaans lieden die daar, op z’n zachtst gezegd, niet de beste bedoelingen bij hadden.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Twitter

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten