Delta vraagt hoofdprijs voor 5Gbps glasvezel internetabonnement

Delta vraagt hoofdprijs voor 5Gbps glasvezel internetabonnement

Vorig artikel Volgend artikel

Een week geleden maakte Delta beken dat de provider op 16 oktober een nieuw supersnel glasvezelabonnement zou introduceren. Een dag daarvoor had KPN al aangekondigd dat die provider op 23 oktober een 4 Gbps glasvezel abonnement lanceert. Omdat Delta, met haar 2 Gbps abonnement, toch de glasvezelprovider wil blijven met de hoogst mogelijke internetsnelheden, besloot die provider dus het 5 Gbps abonnement te introduceren dat vanaf vandaag, 16 oktober, dus overal waar een Delta glasvezelaansluiting ligt, beschikbaar is. En nu is ook de prijs bekend. Die is wel even schrikken: 125 euro per maand, terwijl concurrent KPN voor haar 4 Gbps glasvezelabonnement bijna de helft vraagt: 67,50.

Delta prijs zich uit de markt?

Dat je voor een 5 Gbps abonnement meer moet betalen dan voor een abonnement met 4 Gbps, dat is niet zo gek. Maar 57,50 erbij is wel heel erg fors. Zelfs vergeleken met het tot vandaag duurste abonnement van Delta zelf. Voor een 2 Gbps glasvezel internetabonnement betaal je daar namelijk 60 euro per maand.

Er is wel een maar bij de abonnementsprijs van Delta. Wanneer je namelijk het 5 Gbps glasvezelabonnement neemt, dan krijg je daar automatisch ook een 5G mobiel abonnement bij met Unlimited Data. De vraag is echter of er veel nieuwe Delta klanten zijn die daar op zitten te wachten, maar goed. En, zoals bijna alle providers dat doen, krijg je de eerste maanden, Delta heeft gekozen voor acht, een flinke korting. Bij Delta is dat 27,50. Je betaalt dan dus geen 125 euro per maand, maar ‘slechts’ 97,50. Gedurende die acht maanden krijg je ook gratis Interactieve TV erbij.

5Gbps-Delta
Ja, je leest het goed. Delta vraagt 125 euro per maand voor een 5Gps glasvezel internetabonnement. Je krijgt er dan wel ook een Unlimited 5G mobiel abbo bij.

Prijs Delta 5Gbps niet in verhouding

Ook met die tijdelijke korting en extra’s is het tarief van Delta nog altijd fors veel meer dan dat van de concurrentie. Wat mij betreft staat die meerprijs niet in verhouding tot de hogere internetsnelheid. Zelfs niet als je het vergelijkt met de ‘standaard’ 1Gbps abonnementen van bijvoorbeeld KPN en T-Mobile.

Natuurlijk moet iedereen zelf bepalen of je al dan niet een internetabonnement met 5 Gbps snelheden nodig hebt en zo ja, wat het je waard is. Maar ik denk dat het 4 Gbps abonnement van KPN dan toch echt het slimmere alternatief is. Scheelt je sowieso dus 57,50 per maand. En daar kun je dan andere leuke dingen van doen. Uiteraard hangt de keuze ook af van welke glasvezelprovider bij jou beschikbaar is.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...