Nieuws21.05.2021

Goed Nieuws: Songfestivalkoorts laait op, LEGO Daily Bugle-set van Spider-Man en de leukste baan van Nederland


Het is weer vrijdag! Dus hebben we weer een artikel vol goed nieuws voor je gemaakt. Tijdens dit lange pinksterweekend kun je bijvoorbeeld niet echt genieten van zonnig weer, maar wel van het Songfestival. En er is meer! Want denk je van LEGO Daily Bugle-set van Spider-Man en de leukste baan van Nederland.

Songfestivalkoorts losgebarsten

Het kan je niet zijn ontgaan: het Eurovisie Songfestival is volop aan de gang in ons eigen Rotterdam. Dus zien we de stad meer op tv dan ooit en worden we overladen met nieuws over het evenement. De eerste en tweede halve finales hebben we achter de rug en zaterdagavond is de grote finale. Helaas kan onze trots en voormalig winnaar Duncan Laurence daar niet bij zijn, want hij is positief getest op het coronavirus. Finalist IJsland moet ook optreden op afstand. Dat is heel jammer, maar gelukkig is het verder wel een enorm feest. Met bezoekers, want bij elke show mogen 3500 mensen aanwezig zijn.

De Songfestivalkoorts is dus in volle gang en je mag best een beetje trots zijn op deze fantastische productie van eigen bodem. Inclusief de presentatieskills van onze eigen Chantal, Nikkie, Jan en Edsilia.

Nieuw seizoen Master of None op Netflix

We schreven al eerder over de aankondiging van het nieuwe seizoen van deze heerlijke serie en dit weekend is het zover. Seizoen 3 van Master of None zie je vanaf 23 mei op Netflix. En dat is aanstaande zondag dus al. Met dit grauwe weer is het wel lekker om op de bank te hangen en een serie te bingen, toch? In het nieuwe seizoen draait alles om de kinderwens van Denise en haar vrouw Alicia. De trailer is veelbelovend, maar we zien hoofdrolspeler Dev maar weinig in beeld tijdens de vijf nieuwe afleveringen. Jammer, maar we verheugen ons wel enorm op seizoen 3, hopelijk wordt het lange wachten beloond!

Malariavaccin komt eraan

Wie weleens in de tropen is geweest weet dat malariamuggen een groot gevaar vormen en je pillen moet slikken of in ieder geval pillen mee moet nemen om het verloop van de ziekte te vertragen. Want als je gestoken wordt door een mug met malaria, kun je heel ziek worden. Malariaparasieten worden van de ene mens op de andere overgedragen via de malariamug. Als de mug bloed opzuigt van iemand die malaria heeft en daarna naar iemand anders gaat, kan die ook malaria krijgen. Er is een vaccin in de maak die de verspreiding moet voorkomen. Dat is goed nieuws, want aan deze vreselijke ziekte overlijden naar schatting 1,5 tot 2,7 miljoen mensen per jaar. Lees hier meer over het onderzoek naar het malariavaccin.

LEGO komt met gigantische Daily Bugle Spider-Man-set

Hij kost je even 299 euro, maar het zal ons niets verbazen als deze set uiteindelijk veel meer waard wordt. De LEGO-set van de Daily Bugle uit Spider-Man is gigantisch. Het pand van de krant waar Peter Parker werkt is de grootste Marvel-set tot nu toe (82 centimeter). Hij bestaat uit 3.772 steentjes en een wenkbrauwverhogend aantal minifigures van 25, waaronder Venom, Spider-Gwen, Doctor Octopus en natuurlijk Spidey himself. Deze set komt op 1 juni uit en vanaf 26 mei kunnen LEGO-vips hem voorbestellen.

The Last of Us part II ziet er nu nóg beter uit

Eindelijk is het zover, de patch voor The Last of Us Part II is verschenen. Nu gebeurt dat wel vaker, maar ditmaal gaat het om een update die zorgt dat het spel met een framerate van 60fps kunt spelen op PlayStation 5. Het gaat om patch 1.08, die je in de display-opties de keuze geeft tussen 30fps en 60fps als framerate target. Het is al zo’n mooie game, maar dat is wel een replay waard.

Gezocht: iemand die achtbanen en sterrenrestaurants wil testen voor geld

Dealsite SocialDeal komt met een ludieke actie: het is op zoek naar iemand die allerlei pretparken, welnesscentra en restaurants gaat testen in Nederland. Een dinertje in een sterrenrestaurant, een cocktail op het terras, ijskarten, nog even langs de sauna, allemaal voordat je gaat skydiven. SocialDeal wil graag iemand het gezicht van SocialDeal maken en die persoon volledig in de watten leggen. Als jij deze leukste baan van Nederland wil, ga dan hier naar de vacature.

Beeldbron: Cosplay_Images

Verder lezen over Game

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Twitch gaat de social media kant op. Het kopieert een functie van TikTok waarmee je waarschijnlijk aanzienlijk meer streams ontdekt.

Social Media18.04.2024

Twitch kopieert van social media: komt met TikTok-achtige feed

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Mario al meer dan 40 jaar exact dezelfde leeftijd heeft? Wat als dat niet zo was? AI weet het.

Gaming14.04.2024

Grappig: AI toont hoe gamepersonages eruitzien als ze bejaard zijn

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

TikTokken tijdens het Fortniten? Waarschijnlijk kan het binnenkort. Tegelijk. Er zou een Picture-in-Picture-modus naar de game komen.

Gaming11.04.2024

Fortnite en TikTok tegelijk: straks kan het

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Verder lezen over LEGO

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!
​10 items voor een gezellig thuiskantoor

Als je denkt aan het creëren van een thuiskantoor, dan gaat er waarschijnlijk van alles door je heen. Waar begin je? Je kunt natuurlijk heel eenvoudig aan de slag aan: een bureau kopen, stoel, monitor en toetsenbord/mui...

Lifestyle21.03.2024

​10 items voor een gezellig thuiskantoor

De LEGO Dungeons & Dragons-set is door een Nederlander ontworpen

LEGO introduceert een Dungeons & Dragons-set die Red Dragon’s Tale heet en je ook echt een verhaal laat spelen. De set bevat een heleboel details uit de bekende tabletop-game die door veel mensen enthousiast wordt gesp...

Entertainment20.03.2024

De LEGO Dungeons & Dragons-set is door een Nederlander ontworpen

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

Lego en Nintendo werken al sinds 2020 samen en maken sets die interactief zijn. Of nou ja, dat zijn natuurlijk alle Lego-sets uiteindelijk, maar die van Mario gaan gepaard met schermpjes en geluiden, waardoor je Mario-le...

Gaming10.03.2024

Happy Mar10-day! Lego onthult Mario Kart Lego

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

Ze zijn te koop in van die kleine zakjes, maar ze zitten natuurlijk ook vaak bij LEGO-sets: minifigures. Er schijnen er in 51 jaar tijd maar liefst 16269 te zijn verschenen. Alleen van Star Wars zijn er al duizenden. Sow...

Gadgets29.02.2024

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

In aanloop naar Valentijnsdag lanceerde Intertoys vanuit hartje Rotterdam zijn eerste social campagne gericht op volwassenen, de Love Challenge. In een speciale bloemenkas voor de markthal in Rotterdam, ondergaan koppels...

Marketing13.02.2024

​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

'De enige roos die nooit verwelkt’
​LEGO House in Billund komt met nieuwe experience op gebied van duurzaamheid

LEGO House trapt het nieuwe jaar af door samen met het ‘Build the Change’ initiatief van de LEGO Groep een nieuwe experience te introduceren. Hierin staat cognitief ‘Learning Through Play ‘centraal. LEGO House...

Nieuws31.01.2024

​LEGO House in Billund komt met nieuwe experience op gebied van duurzaamheid

11x toffe LEGO sets voor iedereen

De van oorsprong Deense speelgoedfabrikant is al vele jaren flink aan de weg aan het timmeren. De hoeveel samenwerkingen en sets die er uitgebracht worden zijn flink opgeschroefd. Veel mensen die als kind zijn opgegroeid...

Gadgets21.12.2023

11x toffe LEGO sets voor iedereen

Verder lezen over Music

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

Spotify heeft sinds het begin van de app in 2006 nog nooit zijn prijzen verhoogd, tot het jaar 2023 aanbrak. Toen werd het duurder. En nu we net gewend zijn geraakt aan 2024, gaan ook dit jaar de prijzen van de streaming...

Online05.04.2024

Muziekstreamingdienst Spotify lijkt steeds meer op Primark

​Vinyl blijft het winnen van CD’s: dit is waarom

Vinyl doet het in Nederland al een tijdje beter dan de compact disc, de CD, maar in de Verenigde Staten is dat pas twee jaar het geval. Vorig jaar werd er zelfs dubbel zoveel dollars gespendeerd aan platen versus cd’tj...

Gadgets26.03.2024

​Vinyl blijft het winnen van CD’s: dit is waarom

Lekker analoog
Fans van Taylor Swift zorgen voor aardbeving

De Eras-tour van Taylor Swift staat nu op Disney+ en dat is een bijzonder concert. Niet zozeer omdat Swift nou zo bijzonder is, want deze Person of the Year is vooral een popzangeres, maar wel eentje die veel mensen raak...

Entertainment15.03.2024

Fans van Taylor Swift zorgen voor aardbeving

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

Terwijl mensen inmiddels steeds vaker afhaken van Spotify omdat het zijn belofte op Hi-Fi maar niet waarmaakt, zien we dat Spotify wel met allerlei andere zaken blijft komen. Denk aan een medium om je levensvragen te bea...

Online13.03.2024

​Spotify laat je nu ook muziekvideo’s bekijken

​Spotify wordt veel duurder in Frankrijk: ook bij ons?

Frankrijk kondigde eind vorig jaar een nieuwe belasting aan, waarop Spotify meteen besloot zijn support voor verschillende muziekfestivals in te trekken. Maar nu merken de gebruikers van Spotify direct hoe vervelend die...

Entertainment08.03.2024

​Spotify wordt veel duurder in Frankrijk: ook bij ons?

Hoeveel is nog onbekend
​10 tips om concertkaartjes te kopen via Ticketmaster

Ticketmaster heeft het de laatste tijd geen enorm prettige ervaring gemaakt om concertkaartjes te kopen. Je komt in een wachtrij te staan, maar je hebt geen idee wat daarbij nou precies de regels zijn. En dan is er ook n...

Online01.03.2024

​10 tips om concertkaartjes te kopen via Ticketmaster

Tips tegen ticketstress
​Live muziek doet meer met je dan Spotify

Niet iedereen geniet van concerten: de drukte, de muziek die ineens een stuk rauwer klinkt en dan ook nog de dure tickets… Aan de andere kant zijn er ook mensen die het juist een feestje vinden: de energie, de gezellig...

Nieuws29.02.2024

​Live muziek doet meer met je dan Spotify

Verder lezen over Wetenschap

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

Slapen: het is zo belangrijk, maar het is pas echt essentieel voor je brein, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het zou zelfs iets kunnen helpen tegen Alzheimer.

Nieuws16.04.2024

Grote schoonmaak? Meer slapen ruimt je bovenkamer op

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat sommige mensen de wereld echt in een andere framerate zien. Het zou specifiek bij gamers zelfs een kleine voorsprong geven, stellen de onderzoekers.

Nieuws03.04.2024

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Sneller zien
Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Als je een pacemaker hebt, dan ben je niet na één operatie klaar. Je moet regelmatig opnieuw onder het mes, namelijk om de batterij van het essentiële apparaat te vervangen. Daar komt in de toekomst mogelijk veranderi...

Technology01.04.2024

Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

Er wordt nog steeds volop gezocht naar alternatieven voor plastic. We hebben bijvoorbeeld in de supermarkt al geen weggooibordjes meer van plastic, maar alleen van karton. Weggooi-messen? Die zijn van hout. Bomen geven o...

Nieuws29.03.2024

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

Mensen geven dieren meer virussen dan andersom. Ze zeggen vaak dat je niet met je kat of hond in bed moet slapen, omdat het ziekteverwekkers zouden zijn. De darmbacteriën van je dier komen zo veel te dichtbij en je kunt...

Nieuws26.03.2024

​Bizar: mensen geven meer virussen aan dieren dan andersom

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola

De ruimtetelescoop James Webb maakt nog steeds veel foto’s en laat wetenschappers grote ontdekkingen doen, maar de laatste tijd lijkt het wel wat stiller rondom het gevaarte. Tot nu, want de ruimtetelescoop heeft een i...

Technology15.03.2024

​James Webb-ruimtetelescoop spot iets lekkers voor in de cola