Nieuws17.04.2020

​DutchCowboys’ Good News Friday: bijzondere Google Doodle, Koningsdag VR-festival en gratis games


Yes, het is weer vrijdag, dus bijna weekend! Hier bij DutchCowboys hebben we deze week weer met gemak positieve berichten gevonden en die delen we graag met je. Lees verder en je leert niet alleen hoe Einstein wederom gelijk krijgt, maar je bent straks mogelijk ook twee games rijker.

Google Doodle in het teken van helpers tijdens het coronavirus

De ‘titel’ van Google, dat wat je naast de zoekbalk ziet als je naar www.google.nl gaat, staat vandaag geheel in het teken van de mensen die hun best doen om te helpen in tijden van het coronavirus. Het is een ode aan al die leraren en kinderopvangmedewerkers die de vitale beroepen ondersteunen. Mensen die dagelijks risico’s nemen om anderen te helpen. Inmiddels hebben 2 miljoen mensen de ziekte en zijn er miljoenen mensen thuis. Tegelijkertijd zorgen onder andere mensen ervoor dat de vitale beroepen hun werk kunnen blijven doen door de zorg van de kinderen gedeeltelijk op zich te nemen.

Dat is prijzenswaardig en speciaal daarvoor heeft Google zijn veelgeziene Doodle een ode gemaakt aan deze belangrijke mensen. Er zijn in deze tijd ook Doodles voor medisch personeel, wetenschappers, boeren, supermarktmedewerkers en openbaar vervoer-medewerkers. Er is sowieso sinds kort meer waardering voor mensen die elke dag meer risico aangaan dan anderen, puur om te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de abri-posters voor de zorg hier in Nederland. Bedankt!

google
google

En wederom krijgt Einstein gelijk

We begonnen deze rubriek een maand geleden met de mededeling dat alles relatief is en dat we graag goed en positief nieuws met je delen, omdat dat er alsnog veel te vinden is. De relativiteitstheory komt van de man die het boegbeeld is van Good News Friday: Einstein. En wederom heeft de briljante wetenschapper gelijk gekregen. Astronomen hebben gezien hoe een ster met een zwart gat danste. Hij werd gespot met de Very Large Telescope, die al 27 jaar een ster in de gaten houdt.

Het gaat om ster S2, die ronddoolt in het gebied bij de Melkweg, genaamd Sagittarius A*. Laat daar nu ook toevallig een zwart gat zijn. Na drie decennia is eindelijk aangetoond dat Einstein gelijk had met zijn relativiteitstheorie, waarin beschreven staat hoe zwaartekracht, tijd en de ruimte een samenspel is waarbij grote objecten zoals zwarte gaten een soort ‘warp’ kunnen maken om zich heen. S2 blijkt het elke 16 jaar namelijk erg gezellig te hebben met het zwarte gat en door dat zwarte gat en de zwaartekracht hieromheen blijft de ster maar teruggesleurd worden voor nog een dans.

Online naar de dierentuin

Al snel na het uitbreken van het coronavirus ontstonden allerlei creatieve initiatieven. Niet alleen de horeca komt met alternatieven, ook dierentuinen en musea bieden allerlei online opties aan. Wij hebben in dit artikel op een rijtje gezet wat een aantal Nederlandse dierentuinen nu online doen. Van livestreams met babydieren tot vlogs en lessen voor kinderen.

Kingsday VR Festival op de Dam

Nu Koningsdag dit jaar niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn, poppen er alternatieven op. Op 27 april kleurt de Dam in Amsterdam oranje voor het Kingsday VR Festival. Met muziekoptredens en een lichtshow. Het event vindt plaats van 20u tot 23u en je bent erbij vanaf € 7,50. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Om het festival in volle glorie te ervaren heb je wel een goede VR bril nodig. Als je die niet hebt kun je ook naar de livestream kijken.

Het aspergeseizoen is weer begonnen

You love it or you hate it: asperges. ‘Het witte goud’ voor de liefhebbers en daarom vinden we dat het absoluut goed nieuws is. Je koopt ze nu overal, het beste haal je ze misschien nog wel bij een lokale boer. Traditioneel eten we ze in Nederland met ham, ei en boter maar online vind je volop recepten om ze op een andere manier klaar te maken. Het aspergeseizoen loopt nog tot half juni, dus sla de komende weken je slag!

Netflix geeft 1 miljoen euro aan Nederlandse filmwereld

Er komt een nieuw steunfonds voor Nederlandse tv- en filmproducties, gestart door Netflix en het Nederlands Filmfonds. Hiervoor heeft Netflix zonder er iets voor terug te verwachten 1 miljoen euro vrijgemaakt. Zeker nu iedereen nog meer Netflix kijkt dan normaal, hoopt het Filmfonds dat ook particulieren hun steentje bijdragen aan dit stukje Nederlandse cultuur. Er zijn nu vijftig producties uit Nederlands stilgelegd of geannuleerd en het steunfonds is er om mensen die in deze industrie werken te helpen om deze periode financieel te overbruggen. Sta daar even bij stil als je Toon, Undercover of Huisvrouwen Bestaan Niet kijkt.

PlayStation geeft je twee games gratis

Sony heeft ondertussen een steunfonds opgericht van 10 miljoen dollar, bedoeld om indiestudio’s die games maken een financieel hart onder de riem te steken. Het komt bovendien met Play At Home en geeft daarin twee gratis games aan PlayStation-bezitters. Het gaat om Journey en de Uncharted: Nathan Drake Collection, wat beide zeer indrukwekkende games zijn. Sterker nog, de Nathan Drake Collection bestaat uit drie games. Je kunt ze tussen 16 april en 5 mei gratis downloaden. Lekker op avontuur gaan dus!

DVSN’s nieuwe album is uit!

De protegees van Drake, DVSN, brengen vandaag eindelijk het nieuwe album uit. Misschien is dit nogal persoonlijk positief nieuws, maar de zoetgevooisde sound van DVSN moet je een keer gehoord hebben. Het album heet A Muse in her Feelings en producent Nineteen85 en zanger Daniel Daley hebben hiermee een meesterwerk afgeleverd. De manier waarop Daley zingt over zijn gevoelens komt recht binnen. Dat deed het al in geweldige tracks op album Sept 5th (2016) en Morning After (2016), maar met A Muse in her Feelings is er weer een heel nieuwe deur geopend voor de heren. En voor de fans, want dit is onvervalste RnB zoals we het graag horen.

Later Daters zet je in de Ecco’s van je oma

Op de pc en Switch is vanaf vandaag een bijzondere datinggame beschikbaar: in Later Daters stap je in de schoenen van een oudere die op zoek gaat naar liefde. Een extra bijzondere release nu juist de oudere generatie zo hard wordt getroffen, en bovendien een interessante nieuwe invalshoek in het datingsim-genre. Plus, deze game van Bloom Digital heeft een tof animatiestijltje.