Apple presenteert zijn nieuwe iPhone 14 op 7 september

Apple presenteert zijn nieuwe iPhone 14 op 7 september

Vorig artikel Volgend artikel

Apple onthult zijn nieuwe iPhone 14 op 7 september. Dat doet het met een online presentatie waarin het waarschijnlijk ook andere Apple-apparaten toont. Het is de vraag of het nieuwe toestel dan ook al vrij snel daarna verkrijgbaar is.

iPhone 14

Naar verwachting kondigt Apple op woensdag 7 september zijn nieuwe iPhone, Mac, iPad en Apple Watch aan. Het is opmerkelijk dat het voor de zevende heeft gekozen, want meestal gaat het voor een aankondiging op dinsdagen: 7 september is op een woensdag. Sowieso is het een spannende aankondiging, omdat mensen over het algemeen tegenwoordig wat langer willen doen met hun telefoon en door de hoge inflatie en een paar jaar coronaproblematiek minder vaak meegaan in het ritme van Apple. Vroeger was het gebruikelijker dat mensen elk jaar of elke twee jaar wel voor een nieuwe iPhone gingen. Ook duurzaamheid speelt hierin een rol.

De prijzen die worden verwacht voor het toestel zouden ook veel hoger zijn dan we gewend zijn van Apple. Nu zijn Apple-apparaten al niet bepaald de goedkoopste gadgets, maar iPhone 14 zou het qua prijzen wel erg bont maken. Hij zou 15 procent duurder zijn dan zijn voorganger. De verwachte prijzen liggen tussen de 900 en 1300 euro. Een flink bedrag, terwijl er qua specificaties geen wereldveranderende zaken worden verwacht. In Nederland krijg je sinds een paar jaar een BKR-registratie als je een telefoon koopt die duurder is dan 250 euro en dit bedrag niet in één keer zelf betaalt. Nu zitten iPhone daar standaard boven, maar je moet om de BKR te omzeilen dus wel wat meer sparen, is de verwachting.

Lossless audio

Daarnaast is er nog een reden waardoor de aankondiging spannend wordt, namelijk de verkrijgbaarheid van de nieuwe iPhone 14. Zo zouden problemen tussen Taiwan en China ervoor kunnen zorgen dat de telefoon vertraging oploopt. Toch schijnt het personeel van Apple al te hebben gehoord dat de lancering van het toestel op 16 september is. Dat is dus waarschijnlijk de dag dat er weer rijen voor de Apple stores staan. Er is in ieder geval keuze genoeg aan iPhones, want het bedrijf zou er vier aankondigen: iPhone 14, iPhone 14 met een groter scherm, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Een aantal van die telefoons zou geen notch meer hebben, de nieuwste A-processor krijgen en ook nog van een always-on-display zijn voorzien. Voor wat betreft de aankondiging van Apple Watch is de verwachting dat er ook een rugged model wordt aangekondigd: dat is een wat bonkiger exemplaar voor mensen die veel buiten doen, waardoor het apparaat tegen een stootje moet kunnen. De nieuwe AirPods Pro zouden komen met ondersteuning voor lossless audio.

7 september

iPhones staan voor de helft van de omzet van Apple, dus er hangt veel af van deze aankondiging. Apple heeft overigens niet zelf aangekondigd dat de aankondiging op 7 september plaatsvindt: dat zegt Apple-expert Mark Gurman. Echter heeft die het vaak bij het rechte eind, waardoor je als Apple-fan 7 september zeker met potlood in je agenda kunt zetten.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...