​Netflix test nu toch de optie om games te streamen

​Netflix test nu toch de optie om games te streamen

Vorig artikel Volgend artikel

Streamingdienst Netflix is zich langzaam maar zeker steeds verder aan het uitbreiden tot gamebedrijf, al lijkt het niet zozeer met dat imago bezig te zijn, maar wel het harde werk te doen. Het laat mensen nu ook games streamen naar hun televisie. Het is nog een test en het gaat nog maar om een handjevol mensen, maar nu wordt Netflix Games straks toch wat we er in eerste instantie van verwachtten.

Netflix Games

Netflix laat weten dat het een beperkte bètatest uitvoert in Canada en het Verenigd Koninkrijk, maar dat ook daar slechts een select gezelschap kan meedoen aan de test. Het gaat ook maar om een beperkt aantal televisies die het kunnen, al is het ook mogelijk om pc’s en Macs via de website van de streamingdienst. Er zijn twee smaken qua games: Molehew’s Mining Adventure en Oxenfree (waarvan recentelijk deel twee is verschenen). Het idee van games streamen is dat je het spel niet op een apparaat hoeft te downloaden: dat gaat allemaal via je je internetverbinding.

Omdat je een spel niet hoeft te downloaden, wordt gamen veel meer platformonafhankelijk. Immers hoeft je televisie in dit geval alleen op beeld te laten zien hoe en wat en moet er via het internet wel worden doorgegeven wat je allemaal op de controller indrukt zodat er in het spel gebeurt wat jij wil. Die informatie wordt verwerkt door de server waarvandaan je de game streamt en zo kun je online games streamen. Het werkt precies zoals series en films streamen op Netflix, maar dan komt er nog de input van je controller bij. Netflix heeft recent een app uitgegeven waarmee je van je iPhone een controller kunt maken.

Spelen met je telefoon

Netflix schrijft over de nieuwe test: “Om onze games op tv te spelen, introduceren we een controller die we het grootste deel van de dag al in onze handen hebben. Onze telefoons. Leden op pc's en Macs kunnen op Netflix.com spelen met een toetsenbord en muis.” De apparaten waar het straks op gaat werken zijn Amazon Fire TV, Chromecast met Google TV, LG TV's, Nvidia Shield TV, Roku, Samsung Smart TV's en Walmart ONN. Hier komen later meer apparaten bij, stelt de streamingdienst. We hopen dat er ook snel meer landen bij komen die het mogen testen, want we zijn erg benieuwd naar de prestaties ervan en of het net zo’n soepele ervaring is als een film of serie starten.

Games streamen

Toen Xbox met zijn cloudgamingplannen en nieuwe abonnement Xbox Game Pass begon, werd het vaak al de Netflix van de games genoemd. Toen we echter hoorden dat Netflix zich ook ging bezighouden met games, toen werd er ook al snel gedacht aan streamen. Dat bleek echter niet het geval: als je nu op je telefoon naar Netflix gaat, dan kun je vanuit de gamesectie apps downloaden. Het is niet zo dat je games dan meteen kunt streamen. Toch lijkt Netflix nu te bewijzen dat het zijn expertise van streamen dus toch wel degelijk wil gaan inzetten voor gaming en dat is natuurlijk een heel logische keuze.

Er zijn weinig streamingdiensten zo stabiel als Netflix als het gaat om technische prestaties en die stabiliteit hebben games ook nodig. Je moet er immers niet aan denken dat je je input (de knoppen die je indrukt of aanraakt) niet goed doorkomt of dat de boel steeds hapert, waardoor je delen van de actie mist.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...