Gaming12.07.2023

Oxenfree II: “Moet voelen alsof je in Stranger Things meespeelt”


Netflix heeft in zijn poging serieuzer te worden genomen in de gamewereld studio Night School bereid gevonden om zijn verhalende, kunstige avontuur Oxenfree van een tweede deel te voorzien. Een logische keuze, want Oxenfree was een enorme hit en een zeer geliefde game. Dat belooft dit tweede deel ook te gaan worden, maar dan met nog meer replaywaarde. We waren bij een sessie met de makers waarin meer uit de doeken werd gedaan over het spel.

Oxenfree 2: Lost Signals

“What is the thing to do here?” opent een van de gameplaytrailers die we te zien krijgen. Je kunt natuurlijk lekker op het strand liggen drinken, maar er is meer gaande: er is een bovennatuurlijke portaal geopend die de tijd volledig in de war brengt. Het is aan jou om in de grot waar de portaal is op zoek te gaan naar antwoorden.

Sean Krankel van Night School: “Achter de schermen is de grootste vernieuwing ten opzichte van de eerste game wel hoe het dialoogsysteem werkt. Het is heel natuurlijk en biedt een verhaal dat niet alleen gepersonaliseerd voelt, maar dat ook is. Hoe je je opstelt, dat vergeten de personages in dit spel niet en kan de uitkomst volop beïnvloeden.”

Stranger Things

Designer Adam Hines van de studio haakt daarop in: “Toen we Stranger Things zagen dachten we: ‘Ja, dit is precies de vibe die wij willen overbrengen. Als je Oxenfree speelt, dan moet je het gevoel hebben dat je een ster bent uit die serie. Je kunt ook steeds zelf kiezen wat het personage zegt en doet. Je kunt aardig zijn of gemeen, maar dat heeft wel invloed want anderen herinneren zich dat.’

Een tweede deel maken van een zeer geliefde eerste game, dat is een heleboel druk en brengt een heleboel keuzes met zich mee die moeten worden gemaakt. Sean: “Om zonder spoilers antwoord te geven, we wilden niet gewoon een opvolger maken om maar een opvolger te maken. We volgden in het eerste deel natuurlijk Alex en hoe zij steeds op avontuur gaat, maar dat verhaal was wel compleet. We zijn dieper in dat universum gedoken en daarin werd duidelijk dat je allemaal mensen bent tegengekomen die ook van alles meemaken en bij sommigen wil je daar meer van zien.”

Riley

In dit spel is het vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel en ben je Riley, een klimaatwetenschapper die terugkeert naar haar geboorteplaats om daar elektromagnetische velden te bestuderen. Ze stuit echter op een lokale cult en die wil die portaal openen waardoor alles wat in de eerste game is gebeurt zomaar kan worden teruggedraaid, naast dat er allemaal nieuwe problemen bijkomen. De map in dit tweede deel is groter dan de eerste.

De mannen van de studio zien dit als een soort game die mee-opgroeit. Bryant Cannon: “Dit gaan niet meer over tieners of twintigers, maar over dertigers. We hebben ook in ons eigen leven dingen die gebeuren en die konden we mooi in deze game kwijt. De fans zijn ook wat ouder en die kijken ook graag door hun huidige lens naar het Oxenfree-universum. Wat daarbij onder andere heel nieuw is, dat is hoe je nu ook met de slechteriken kan praten: ze zijn menselijk en daardoor kun je wat meer een relatie met ze vormen.”

Netflix Games

Dat Netflix de studio heeft overgenomen is volgens de heren een grote plus. “We hebben dankzij Netflix een veel groter team om het spel te maken. Vroeger werkten we met geweldige mensen, maar die konden we slechts freelance inhuren. Het is op die manier als indiestudio moeilijk om werkrelaties te onderhouden. Nu hebben we meer mogelijkheden. Verder is er sinds we bij Netflix horen niet heel veranderd. Wel zijn we blij dat er mensen zijn die helpen onze games verder te brengen. Nu zijn Oxenfree 1 en straks ook 2 in meer dan 30 landen beschikbaar: dat hadden we zelf niet kunnen doen. En die geweldige trailer hadden we niet kunnen maken zonder de Netflix-mensen die normaal dat soort trailers maken voor films en series van de streamingdienst. Dingen zijn niet veranderd, maar we kunnen dingen nu nog beter tot leven brengen en we hebben meer bronnen om daarvoor aan te boren.”

Mocht je de eerste Oxenfree nog niet hebben gespeeld: die staat nu op Netflix Games. Je kunt echter ook eerst het tweede deel spelen en dan het eerste: dat maakt niet uit. Bryant: “Wel proberen we de speler in het tweede deel niet meer te vertellen wat hij moet doen. Nu moet je het meer zelf uitzoeken en daardoor own je het verhaal ook meer.” Oxenfree 2: Lost Signals verschijnt vandaag op PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, PC en mobiel via Netflix Games.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Games

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

Grand Theft Auto 6 komt eraan. Volgens geruchten zou dat pas in 2026 zijn, maar dat blijkt niet het geval: Take-Two bevestigt nu zelf een releasedatum van najaar 2025.

Gaming16.05.2024

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

De Game Boy bestaat dit jaar 35 jaar. Hoewel het merk inmiddels uit de schappen verdwenen is, staat de naam nog steeds synoniem voor ouderwets en eigentijds plezier. Inmiddels zijn er ook heel wat nieuwe handhelds verschenen waar je nog steeds met veel liefde die oude Game Boy-games op kunt spelen – vaak in veel betere kwaliteit.

Gaming08.05.2024

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Verder lezen over Interview

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

Ze lijkt een perfect klein meisje, maar als ze ontvoerd wordt, dan blijkt dat de ontvoerders een groter probleem hebben dan haar vader die de topman in de criminele onderwereld is... We interviewden de cast van de nieuwe horrorcomedy Abigail.

Entertainment17.04.2024

Interview met de acteurs uit Abigail: “Bloed? Gebruik scheerschuim!”

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

Vroeger als je in een vacature las dat je een video van jezelf moest maken, dan zou je er bijna de baan van je dromen voor opgeven: het was allemaal wat ongemakkelijk. Tegenwoordig leven we in een wereld die aan elkaar h...

Social Media25.09.2023

​Solliciteren doe je tegenwoordig gewoon via TikTok

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

Hij hangt in de abri’s, hij wordt veel bekeken en hij is sinds vandaag over de helft van zijn eerste seizoen: Citadel. De nieuwe serie van Amazon Prime Video kreeg gemengde reviews, maar wordt desondanks toch veel beke...

Entertainment12.05.2023

​Citadel-actrice Ashleigh Cummings: “Ik moet nog 2 afleveringen zien”

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Huawei komt in de tweede helft van 2022 met een nieuwe slimme zonnebril, in samenwerking met het merk Gentle Monster. Dat zegt Huawei countrymanager Carlos Wubilin in een interview met ons. Virtual Reality-bril Huawei H...

Gadgets07.02.2022

​Huawei werkt met Gentle Monster aan nieuwe slimme zonnebril

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

DC blogger-vlogger Patrick Petersen interviewt Sam Feldt tijdens de TNW 2021 editie. Deze hybride editie van The Next Web vond in het ‘Taets Art and Event Park’ in Amsterdam plaats. Sam Feldt Sam Feldt (Boxtel, 1993...

Video12.10.2021

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Disneyland Paris heeft meerdere officiële Disney-hotels. Je hebt het zeer luxe Disneyland Hotel, dat de ingang is van het park, maar er is ook een meertje met daaromheen enkele hotels: Hotel New York, Newport Bay Club e...

Entertainment14.07.2021

Disney Imagineer Sylvie Massara: “Je moet dromen laten uitkomen”

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

Bij DutchCowboys houden we interessante startups al jaren nauwlettend in de gaten. Dit keer kregen we de kans om een gesprek te voeren met iemand die interessante startups ook in de gaten houdt, namelijk de Rotterdamse o...

Startups17.04.2020

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen “Onlinediensten zijn kansrijk in deze tijd”

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

5 januari 2020 start de 42 editie van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Coureur Bernhard ten Brinke wist als eerste Nederlander ooit een etappe te winnen in de Dakar Rally met een auto. Hij neemt voor de derde keer deel a...

Automotive01.01.2020

​Dakar 2020: een vooruitblik door Bernhard ten Brinke

Verder lezen over Netflix

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Netflix wordt duurder. De prijzen van abonnementen gaan omhoog met 1, 2 en 3 euro. Het duurste abonnement is het meest getroffen.

Entertainment09.05.2024

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Jerry Seinfeld is terug. In een film waarin hij zowel regisseur als hoofdrol is, vertelt hij het verhaal van Pop-Tarts: Unfrosted.

Entertainment03.05.2024

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore