Gaming03.05.2023

Netflix Games-review: TMNT: Shredder’s Revenge brengt nostalgie


Kowabunga! Eén van de fijnste, meest nostalgische games die er bestaan -voor een bepaalde generatie- zijn die van de Turtles. De Teenage Mutant Ninja Turtles, zoals ze voluit heten, zijn bekend van beat ‘em up-games en daar houden we van. Want beat ‘em up-games hebben als ze goed zijn de vaardigheid om je het gevoel te geven dat je heerlijk door de vijanden en levels heen glijdt, alsof het een Sonic-game is. Doet Shredder’s Revenge dat ook? Daar kunnen we een volmondig ‘ja’ op zeggen.

TMNT: Shredder’s Revenge

Het is wel even wennen, want menig Turtle-game is juist perfect om met zijn tweeën te spelen en dat geldt uiteraard niet voor dit spel, zou je denken. Daar heb je het echter mis. Je kunt het alleen spelen, maar ook online met anderen. Hoe je het ook aanpakt, dat gevoel van nostalgie doet al gauw zijn intrede wanneer je de paars-zwart uitgedoste foot soldiers weer voorbij ziet stappen, of er ergens een pizzadoos rondslingert: heerlijk. De game op mobiel is hetzelfde als die op de PC, waardoor je eigenlijk gewoon een volledige game speelt, maar dan op je smartphone (dus waar en wanneer je maar wil). Er is duidelijk veel liefde in gestoken.

Dat blijkt ook wel uit informatie van de ontwikkelaar: “Er zijn altijd veel dingen die we in een spel willen stoppen, vooral met een droomfranchise als TMNT. Je wilt spelen met elk actiefiguur, elk voertuig of nieuwe beat-‘em-up trucs maken! Maar we moeten gedisciplineerd zijn en een spel maken dat uiteindelijk kan uitkomen. We hadden veel ideeën die we in het spel wilden stoppen, en wie weet kunnen we die alsnog doen!”

Fijne Turtle-game

De levels in dit spel zitten enorm goed in elkaar en het spel is heel rijk aan verschillende typen vijanden. Ook onze schildpaddenhelden zien er goed uit, zelfs op het kleine telefoonscherm. Tel daar ook nog bij op dat er een heerlijke soundtrack bijzit die je vol in de actie zet en een tikkeltje nostalgie geeft en je begrijpt: deze game is zeker een aanrader, mocht dat nog niet duidelijk zijn. Het voordeel van dit spel ten opzichte van eerdere games (waar het wel regelmatig naar knipoogt), is dat je je iets vrijer kunt bewegen. Je zit dus niet vast waardoor je je Turtle weer ziet sterven, je kunt nog vrij makkelijk wegspringen.

Daarnaast heeft het spel een goede leercurve: de vijanden worden inderdaad gaandeweg steeds zwaarder, waardoor je uitgedaagd wordt. Er zijn helaas maar 16 levels, dus je bent met deze game niet 100 uur zoet (hoewel, als je hem steeds met anderen speelt wel), maar het is heerlijk om weer even in het riool af te dalen of in de metro te stappen met Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo. Het spel biedt voor elke Turtle weer een compleet andere spelervaring: Donatello die een Game Boy tevoorschijn haalt en Mikey die altijd een comedyfilm is: het is leuk om de helden in hun halve schild weer te zien.

Netflix Games

Je kunt TMNT: Shredder’s Revenge downloaden als je een Netflix-abonnement hebt. Ga naar de app, tik onderin op Games en je vindt hem waarschijnlijk vrij snel, want het is een populaire titel. En jij weet nu waarom, al kun je dat beter nog even zelf goed testen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Apps

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

Claude. Niet de zanger van dat catchy half-Franse nummer, maar de kunstmatige intelligentie-tool.

Online17.07.2024

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok introduceert Whee. Maar het is geen mogelijkheid via TikTok: het is een heel nieuwe app. Origineel is het alleen niet.

Social Media19.06.2024

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

Thuiswerkers hangen nu bedrijven ontdekken dat sommige mensen ‘als de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ wel heel serieus nemen.

Online17.06.2024

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

5 signalen om datingfraude te herkennen

Ze verschijnen uit het niets en laten je sprakeloos achter. Plotseling ontmoet je de meest perfecte persoon die je je maar kunt voorstellen: lief, attent, charmant, en intelligent. Ze lijken altijd precies te weten wat te zeggen.

Cybercrime14.06.2024

5 signalen om datingfraude te herkennen

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Zie je er als een berg tegenop om Google Foto's op te ruimen? Helemaal niet nodig. Met deze 5 tips heb je het zo gepiept.

Online27.05.2024

5 manieren om Google Foto’s snel op te ruimen

Verder lezen over Game

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

Hoe leuk het ook is om te racen, is dat op sommige plekken niet het beste idee. Cowboy heeft onder druk van de Gemeente Amsterdam besloten om te stoppen met zijn net geïntroduceerde racespel.

Gaming15.07.2024

E-bikemerk Cowboy stopt onder druk Amsterdam met zijn racespel voor de fiets

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Drug Dealer Simulator is wel een heel bijzonder spel waarin je in een Zuid-Amerikaans gebied genaamd Isla Sombra je eigen drugskartel begint. 

Gaming21.06.2024

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Game Mania zit in zwaar weer: uitstel van betaling

Er zijn weinig gamewinkels over in het straatbeeld: er is Nedgame, er is Game Mania, Gameshop Twente, CEX (tweedehands) maar meer is het niet. En meer zal het waarschijnlijk ook niet zomaar worden.

Gaming21.06.2024

Game Mania zit in zwaar weer: uitstel van betaling

Op deze video is de sprong van Prince of Persia gebaseerd

Wij vinden dat Prince of Persia toch een vreemde manier heeft van sprongen maken, maar nu weten we waarom.

Gaming20.06.2024

Op deze video is de sprong van Prince of Persia gebaseerd

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel