Netflix Games-review: TMNT: Shredder’s Revenge brengt nostalgie

Netflix Games-review: TMNT: Shredder’s Revenge brengt nostalgie

Vorig artikel Volgend artikel

Kowabunga! Eén van de fijnste, meest nostalgische games die er bestaan -voor een bepaalde generatie- zijn die van de Turtles. De Teenage Mutant Ninja Turtles, zoals ze voluit heten, zijn bekend van beat ‘em up-games en daar houden we van. Want beat ‘em up-games hebben als ze goed zijn de vaardigheid om je het gevoel te geven dat je heerlijk door de vijanden en levels heen glijdt, alsof het een Sonic-game is. Doet Shredder’s Revenge dat ook? Daar kunnen we een volmondig ‘ja’ op zeggen.

TMNT: Shredder’s Revenge

Het is wel even wennen, want menig Turtle-game is juist perfect om met zijn tweeën te spelen en dat geldt uiteraard niet voor dit spel, zou je denken. Daar heb je het echter mis. Je kunt het alleen spelen, maar ook online met anderen. Hoe je het ook aanpakt, dat gevoel van nostalgie doet al gauw zijn intrede wanneer je de paars-zwart uitgedoste foot soldiers weer voorbij ziet stappen, of er ergens een pizzadoos rondslingert: heerlijk. De game op mobiel is hetzelfde als die op de PC, waardoor je eigenlijk gewoon een volledige game speelt, maar dan op je smartphone (dus waar en wanneer je maar wil). Er is duidelijk veel liefde in gestoken.

Dat blijkt ook wel uit informatie van de ontwikkelaar: “Er zijn altijd veel dingen die we in een spel willen stoppen, vooral met een droomfranchise als TMNT. Je wilt spelen met elk actiefiguur, elk voertuig of nieuwe beat-'em-up trucs maken! Maar we moeten gedisciplineerd zijn en een spel maken dat uiteindelijk kan uitkomen. We hadden veel ideeën die we in het spel wilden stoppen, en wie weet kunnen we die alsnog doen!”

Fijne Turtle-game

De levels in dit spel zitten enorm goed in elkaar en het spel is heel rijk aan verschillende typen vijanden. Ook onze schildpaddenhelden zien er goed uit, zelfs op het kleine telefoonscherm. Tel daar ook nog bij op dat er een heerlijke soundtrack bijzit die je vol in de actie zet en een tikkeltje nostalgie geeft en je begrijpt: deze game is zeker een aanrader, mocht dat nog niet duidelijk zijn. Het voordeel van dit spel ten opzichte van eerdere games (waar het wel regelmatig naar knipoogt), is dat je je iets vrijer kunt bewegen. Je zit dus niet vast waardoor je je Turtle weer ziet sterven, je kunt nog vrij makkelijk wegspringen.

Daarnaast heeft het spel een goede leercurve: de vijanden worden inderdaad gaandeweg steeds zwaarder, waardoor je uitgedaagd wordt. Er zijn helaas maar 16 levels, dus je bent met deze game niet 100 uur zoet (hoewel, als je hem steeds met anderen speelt wel), maar het is heerlijk om weer even in het riool af te dalen of in de metro te stappen met Leonardo, Donatello, Raphael en Michelangelo. Het spel biedt voor elke Turtle weer een compleet andere spelervaring: Donatello die een Game Boy tevoorschijn haalt en Mikey die altijd een comedyfilm is: het is leuk om de helden in hun halve schild weer te zien.

Netflix Games

Je kunt TMNT: Shredder’s Revenge downloaden als je een Netflix-abonnement hebt. Ga naar de app, tik onderin op Games en je vindt hem waarschijnlijk vrij snel, want het is een populaire titel. En jij weet nu waarom, al kun je dat beter nog even zelf goed testen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...