Turtles-nostalgie en nog 4 vette aankondigingen van PlayStation

Turtles-nostalgie en nog 4 vette aankondigingen van PlayStation

Vorig artikel Volgend artikel

Tijdens een nieuwe State of Play heeft PlayStation (dat verder niet heel positief in het nieuws is) samen met grote gamebedrijven waaronder Square-Enix, weer allerlei nieuwe games aangekondigd die naar PlayStation komen. Een opvallende aankondiging is die van de Cowabunga Collection, speciaal voor iedereen die warme gevoelens koestert voor de Turtles-franchise.

Nieuwe actiegame met dinosaurussen: Exoprimal

Vroeger waren games met dinosaurussen vaak maar zo-zo, maar sinds we in Horizon: Zero Dawn met half mechanische exemplaren hebben gevochten, weten we dat het ook anders kan. Capcom denkt dat ook, waardoor het komt met het spel Exoprimal. Hierin ga je als mens uitgedost in een mechanisch exo-kostuum de straat op, omdat er door vreemde portals ineens dinosauraussen uit de pre-historie de huidige wereld komen binnengelopen. Of eigenlijk de wereld van 2040, want dat is wanneer deze game zich afspeelt. Het gaat om een volledig nieuwe gamefranchise waarin je met twee teams van elk vijf spelers moet vechten: wie het het langst overleeft, heeft gewonnen. Exoprimal verschijnt in 2023 op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X & S, Xbox One en PC.

Teenage Mutant Ninja Turtles Cowabunga Collection bevat 13 Turtles-games

Dit jaar nog kunnen we op consoles en PC los met de Turtles. De Teenage Mutant Ninja-helden zijn terug in een verzameling met daarin 13 Turtles-games, waaronder het iconische, fantastische The Turtles in Time, een game waarin je met meerdere mensen speelt tegen onder andere de Foot Clan, maar ook Bebop en Rocksteady. Het fijne is dat je hierbij zelfs in de games die van originele op een arcadekast uitkwamen, je voortgang toch kunt opslaan, zodat je niet steeds van het begin af aan hoeft te spelen.

De Cowabunga-collectie bevat deze games: Teenage Mutant Ninja Turtles (Arcade), Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (Arcade), Teenage Mutant Ninja Turtles (NES), Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (NES), Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project (NES), Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (NES), Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time (Super Nintendo), Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Super Nintendo), Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (Sega Genesis), Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Sega Genesis), Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of The Foot Clan (Game Boy), Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back From The Sewers (Game Boy) en Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue (Game Boy).

Het geheel kost waarschijnlijk 40 euro en verschijnt later dit jaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en S, Nintendo Switch en PC.

Returnal krijgt een online co-opmodus

In een aankomende gratis update voor Returnal genaamd Ascension, wordt het mogelijk om het populaire spel Returnal met zijn tweeën te co-oppen. Het gaat hierbij niet om een couch-co-op, maar online co-op. Dat kan met een bekende, maar ook met een willekeurig iemand die de game voor je opzoekt. Het voordeel is dat je bij doodgaan kunt vragen of de ander je weer tot leven wekt, zodat je kunt blijven doorspelen. Daarnaast komt er een nieuwe survivalmodus naar het spel genaamd Tower of Sisyphus, waarbij je in een toren omhoog gaat en op elke verdieping zwaardere vijanden voor je kiezen krijgt. De update verschijnt op 22 maart voor iedereen die Returnal al heeft.

De nieuwe trailer van Trek to Yomi is prachtig

PlayStation weet als Japans bedrijf veel Japanse ontwikkelaars en typisch Japanse games aan te trekken, zoals veel JRPG’s. Trek to Yomi is niet zo’n game, maar wel is het een samoeraispel waarin je onder andere een bekende Japanner hoort zoals Masayuki Katou. Het verhaal draait om een sumoeraimentor die sterft en die zijn pupil Hiroki nog weet toe te spreken: het is aan Hiroki om zijn stad te verdedigen en wraak te nemen op wie de dood van zijn mentor op zijn geweten heeft. Het spel heeft prachtige zwart-wit-graphics en valt dus flink op in het gamelandschap. Deze lente verschijnt het spel al, namelijk op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X & S en PC.

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R verschijnt nog dit jaar

JoJo’s Bizarre Adventure is een bekende manga, waar al diverse games van zijn verschenen. Eén van die games is de vechtgame All Star Battle en hier wordt nu een remaster van gemaakt: JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R. Verwacht cellshaded graphics (met dikke zwarte lijnen), 3D-personages en een heleboel combo’s om mee te experimenteren in de arena. Er zijn maar liefst vijftig personages te kiezen die allemaal bekend zijn van de manga, zoals Jonathan Joestar en Jolyne Cujoh. In de herfst kun je het ervaren, dan verschijnt JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X & S PC.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...