​Netflix Games review: Slayaway Camp 2 is horrornostalgie

​Netflix Games review: Slayaway Camp 2 is horrornostalgie

Vorig artikel Volgend artikel

Halloween is misschien voorbij, het is deze hele week, en de rest van het jaar ook nog, een prima moment om het Netflix-spel Slayaway Camp 2: Netflix & Kill te spelen. De bijtitel is briljant en zegt ook wel iets over wat je van de game mag verwachten: heel veel humor.

Slayaway Camp 2: Netflix & Kill

Die humor is vooral merkbaar als je kijkt naar de thema’s van het spel: het is horror, het is een ode aan horror uit de jaren ‘80 en er zitten vijanden in die luisteren naar namen als Killer Fridge en Demon Doll. Kortom, Slayaway Camp 2 neemt zichzelf niet zo serieus en dat maakt het een charmant griezelspelletje. Plus, de gameplay zelf is ook nog eens heel vermakelijk.

Het is de bedoeling dat je je door puzzels manoeuvreert die uit blokjes bestaan en waarin je op creatieve, strategische wijze zoveel mogelijk slachtoffers moet maken. Mijn aanrader is ook om zeker het geluid aan te hebben bij het spelen, want de heerlijke SPLAT!-geluiden en andere audio-ondersteuning dragen zeker bij aan hoe grappig het spel is. Dat wisten we nog wel van het eerste deel, maar toen was alles nog wat blokkeriger en nu ziet het er net even koddiger uit, mede dankzij de doodsbange slachtoffers, die soms met grote ogen zitten te kijken naar wat ze staat te gebeuren.


Mummies, schedels en een Yeti

Tijdens het puzzelen kun je onder andere geheime plekken ontdekken en speciale wapens verzamelen. Op die manier blijft de game vers en verrassend. Je kunt steeds meer nieuwe genres en settingen vrijspelen, plus meer slayers krijgen en dat is met wie je speelt, dus dat is weer extra leuk om naar te kijken en mee te spelen. Mummies, een soort Punisher-achtige dude, een Yeti: ze zijn allemaal cartoonesk en klein neergezet: het is aan jou om te zorgen dat ze groots worden in de slachtoffers die ze maken.

De ontwikkelaars hebben een goede collectie aan verschillende levels gemaakt en je bent er dan ook echt wel even mee bezig om het spel door te spelen. Dat er iets inzit om te verzamelen en dat dat ook weer een terugblik op 80’s horror is maak het nog meer de moeite waard om overal goed je best te doen en te zoeken en alles wat maar verzamelbaar is mee te nemen. Het spel lijkt in de trailer in dit artikel misschien erg druk, maar het is niet een game waarin alles enorm op je af komt: je kunt dit een goede tijd spelen op je eigen gemak, en dat scheelt.

^Dit is de eerste game van deze franchise: Slayaway Camp: Butcher; s Cut

Weer even wat anders

Het leuke aan deze game is dat het weer een ander genre is dan veel dingen die we eerder hebben gezien op Netflix Games. Zo heb je elke maand wel een paar spellen die weer compleet anders zijn en die je gewoon even kunt spelen, zonder dat je er al te veel tijd aan kwijt bent. Bovendien laat Netflix ook zien dat het mee-ontwikkelt met de rest van de wereld: het is nu Halloween, dus je wil dan een spel spelen in dit thema. En dan ook nog een spel dat je aan het lachen maakt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...