​Komt er een PlayStation 5 Slim in 2023?

​Komt er een PlayStation 5 Slim in 2023?

Vorig artikel Volgend artikel

Sony werkt aan een uitgeklede, kleinere versie van PlayStation 5 genaamd PlayStation 5 Slim. Het heeft het zelf nog niet aangekondigd, maar The Leak schrijft dat Sony het apparaat in het derde kwartaal van 2023 op de markt wil brengen.

Schaarste voorbij

Op zich is het geen vreemd nieuws: PlayStation 5 is inmiddels al twee jaar uit en heeft na de nodige leveringsproblemen nu eindelijk een iets betere beschikbaarheid. Nog steeds is het niet heel vanzelfsprekend om een winkel binnen te lopen en een PS5 te kopen, want hij blijft toch hier en daar wel wat schaars (of eigenlijk gewoon heel erg gewild), maar het is al veel minder hevig dan in het jaar nadat PS5 verscheen. De console van Sony blijft waarschijnlijk wel even gewild: in eerste instantie verschenen games op PS5 ook op voorganger PlayStation 4, maar die tijd is nu wel voorbij.

Bovendien verschijnt in februari 2023 de nieuwe PlayStation VR2, die alleen op PlayStation 5 kan worden gebruikt. Het is dus een goed moment om het publiek te verrassen met een lichtere variant van het apparaat. PlayStation 5 is ook wel een flink bakbeest: bij veel mensen past hij niet in het televisiekastje en moet hij daarom ergens los staan.

PS5 Slim

Het is nog onbekend of de nieuwe variant van de geliefde console dan Slim (slank) gaat heten of bijvoorbeeld Lite (licht) of dat Sony toch voor een andere naam kiest. Wel zou het gaan om een console die lichter en koeler is dan de originele PlayStation 5. Deze console zou geen standaard nodig hebben als je hem horizontaal wil neerzetten.

Er wordt ondertussen ook nog steeds gesproken over een mogelijke zwaardere PlayStation 5 die eind 2023 zou uitkomen. Dit zou dan de pro-versie zijn die twee keer zo krachtig is als zijn kleinere broer. Ray tracing zou zelfs 2,5 keer zo krachtig zijn, wat betekent dat games er nog realistischer uitzien. Van PlayStation 4 zijn ook verschillende varianten verschenen, dus het is heel logisch dat Sony nu eenzelfde patroon volgt. Wel is het dus de vraag welke eerst komt: Sony zal ze niet allebei in hetzelfde jaar uitgeven.

Prijsverhoging

Wil je nu nog een PlayStation 5 kopen, dan betaal je daar meer voor dan bij de lancering. Door de inflatie heeft Sony besloten het apparaat een prijsverhoging te geven van 50 euro. Je koopt de PS5 met diskdrive nu voor 549,99 euro. De digitale variant (zonder diskdrive) kost 449,99 euro.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...