Discord wordt opgeleukt met een soundboard

Discord wordt opgeleukt met een soundboard

"Never gonna give you up!"

Vorig artikel Volgend artikel

Lekker trollen of gewoon een heel gevatte grap maken: het populaire chatprogramma voor gamers, Discord, komt met een soundboard. Hierdoor kun je grappige geluiden toevoegen aan je chats.

Geluiden in Discord

Discord is een Slack-achtig systeem waarbij je kunt chatten op een bepaalde server. Het wordt vooral veelvuldig gebruikt door gamers om elkaar te helpen het einde van een spel te halen, te discussiëren over geruchten maar ook om gewoon lekker over onzin te praten. Het beeld van de asociale gamer die een beetje lonely op zijn zolderkamer zit, dat vergeet je spontaan als je ziet wat er allemaal te doen is en speelt op Discord. Het is een enorm sociale, gigantische community die weer is onderverdeeld in allerlei deelcommunities. Gezelligheid ten top.

Je kunt er nu dus ook nog grappige geluiden aan toevoegen. Het is zelfs mogelijk om je eigen geluiden toe te voegen, wat ons enigszins verbaast. Als je keihard een scheldwoord roept, dat opslaat en iedereen van zulke ‘feedback’ voorziet, dan wordt het er niet bepaald gezelliger op. Maar goed, dat kan blijkbaar wel. Tenminste, alleen als je de desktop-app gebruikt, want op de mobiele versie van Discord is deze functie niet beschikbaar.

Soundboard

Je kunt daarop wel de geluiden horen, maar niet zelf het soundboard gebruiken om geluiden toe te voegen. Zit je helemaal niet op geluiden te wachten, dan kun je helaas niet zeggen dat je ze niet wil horen. Wel kun je het volume laag zetten. Niet dat van je laptop of mobiel (hoewel, dat kan natuurlijk ook), maar als instelling in Discord zodat je alleen het geluid van het soundboard niet meer hoort, maar verdere geluiden nog wel.

Eerder kon je ook geluiden toevoegen aan Discord, maar dat ging er allemaal wat meer houtje-touwtje aan toe door de apps van derden te gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld Voicemod. Nu wordt het een wat meer standaard optie, maar het hangt er wel vanaf of de mod van de server waarop je aanwezig bent je toestaat om het soundboard te gebruiken. Er kan dus wel degelijk worden gekozen om het jou te verbieden, mocht je dat plan hebben dat we net omschreven hebben.

In eerste instantie was het een experiment, maar nu is het een officiële nieuwe feature. Het kan echter voorkomen dat je hem nog niet hebt, want het duurt een paar weken om uit te rollen.

Heb je geen idee wat Discord eigenlijk is? Lees dan: Wat is Discord?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...