​Discord is nu beschikbaar op PlayStation 5 voor bètatesters

​Discord is nu beschikbaar op PlayStation 5 voor bètatesters

Vorig artikel Volgend artikel

Het is nog een testfase, maar het lijkt erop dat we heel dichtbij een lancering van Discord op PlayStation 5 zijn. De populaire chat-app voor gamers zit nu in de bètatest op die console en dat betekent meestal dat het niet lang duurt voordat de mogelijkheid wereldwijd wordt uitgerold. Dit is wat je eraan hebt.

Discord ps5

Discord op PlayStation 5

Discord is een manier om te chatten of te ‘bellen’. Binnen Discord bestaan allemaal kanalen waar je lid van kunt worden en kunt praten over jouw hobbies. Dat hoeft niet altijd games te zijn, maar Discord is wel heel gaming-gericht. De bètatest is nu aan de gang in de Verenigde Staten, Canada, Japan en het Verenigd Koninkrijk. De komst van Discord gaat gepaard met variabele refreshrate-ondersteuning voor 1440 pixels en allerlei verbeteringen aan het dashboard voor meer overzicht.

De app werkt alleen niet op zichzelf: je moet accounts linken als je een Discord-call wil bijwonen en de mobiele app gebruiken om de gesprekken naar PlayStation 5 te zenden. Het voelt misschien wat vreemd om je telefoon te gebruiken in combinatie met je PlayStation, maar het werkt dus niet op een andere manier. Blijkbaar kan Discord op PS5 (of mag Discord op PS5) niet direct met een server communiceren, dat moet toch via mobiel gaan. Hopelijk wordt dit in de toekomst wel veranderd.

Sociaal gamen

Het is namelijk op Xbox, waar Discord al langere tijd beschikbaar is, helemaal niet nodig om je telefoon erbij te houden. Je kunt gewoon direct in een voicekanaal stappen. Gelukkig komt Discord wel met andere dingen om het toch wat aantrekkelijker te maken Discord te gebruiken, zoals een handige tegel met informatie over wat je vrienden spelen. Discord zal de sociale game-ervaring op PlayStation 5 wel flink kunnen upgraden. Op dit moment heb je in de PlayStation-app echter ook wel mogelijkheden, want je kunt automatisch screenshots uploaden en zelfs game-captures. Ook kun je makkelijker oude PS4-voortgang laten inladen in games.

We schreven eerder al over Discord, om beter uit te leggen wat je er precies aan hebt. Het is echt hét sociale kanaal voor gamers en je kunt er tegenwoordig zelfs wat meer streaming-achtige dingen op doen. In ieder geval is het erg populair: het heeft zo’n 150 miljoen gebruikers. Je kunt het alleen gebruiken als je 13 jaar of ouder bent. Discord is in een paar jaar tijd enorm gegroeid. In drie jaar tijd is het van 56 miljoen naar 150 miljoen gebruikers gegaan: erg indrukwekkend.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...