​PlayStation 4-bezitters opgelet: 3 maanden gratis Apple TV+

​PlayStation 4-bezitters opgelet: 3 maanden gratis Apple TV+

Toch is het een beetje zuur

Vorig artikel Volgend artikel

Als je een PlayStation 4 hebt, dan kun je gratis drie maanden lang Apple TV+ uitproberen. Het kan alleen als je een nieuwe abonnee bent voor de streamingdienst. Verder is alles wat je nodig hebt een PlayStation 4. Geen 5 dus: het vorige model PlayStation.

PlayStation 4 en Apple TV+

Het lijkt een beetje vreemd om iets mogelijk te maken voor een vorige generatie gameconsoles in plaats van de huidige, maar dat komt omdat deze promotie al is geweest voor PlayStation 5-bezitters. Het is wel wat lullig, want PlayStation 5-bezitters kregen namelijk 6 maanden gratis Apple TV+. Nu zou je kunnen zeggen dat die mensen met een PlayStation 4 gewoon geld hadden moeten investeren in de volgende generatie, maar zo werkt het niet.

Er is namelijk nog steeds schaarste op de markt waar het gaat om PlayStation 5. Kortom: zelfs als je het zou willen, dan zou je die PlayStation 5 niet kunnen bemachtigen. Het is niet voor niets dat Sony nog steeds PlayStation 4’s blijft maken en verkopen, ook al zijn we inmiddels al anderhalf jaar na de release van de nieuwe ster.

Hoewel het enerzijds een cadeautje is dat PlayStation 4-bezitters het nu ook krijgen, is het ergens dus ook wel een beetje zuur: waarom niet net zo lang? Waarschijnlijk heeft dat er onder andere mee te maken dat de poule van PlayStation 4-bezitters aanzienlijk groter is: er zijn 116 miljoen consoles verkocht van PlayStation 4 versus 14 miljoen PlayStation 5-consoles.

Streamingdienst Apple

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple. Normaliter kost het 5 euro per maand. Het staat vooral bekend om zijn wat kunstzinnigere films en series, waaronder Cherry, Wolfwalkers, CODA, Fireball, Acapulco, The Morning Show, Ted Lasso, The Velvet Underground en Central Park. Het is geen streamingdienst die uit zijn voegen barst van de content, maar je vindt er veel films en series op die je ergens anders niet kunt vinden. Bovendien is het niet nodig om een Apple-apparaat te gebruiken om de dienst te benaderen: vandaar dat je bijvoorbeeld je console kunt inzetten in combinatie met de app.

Mocht je trouwens een PlayStation 4 en een PlayStation 5 hebben: het aanbod op PlayStation 5 geldt nog steeds, dus als je kunt kiezen, dan kun je beter voor die console gaan om je Apple TV+ op aan te vragen. Je hebt naast een PlayStation nog iets nodig: een AppleID, dus als je die nog niet hebt, dan kun je die aanmaken via de Apple TV+-app op je console. Beide aanbiedingen gelden tot 22 juli 2022.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...