5 redenen om uit te kijken naar PS VR 2

5 redenen om uit te kijken naar PS VR 2

Vorig artikel Volgend artikel

Een nieuw jaar betekent een nieuw jaar gevuld met games. We hebben al geschreven waar we naar uitkijken op gamegebied, maar er staat nog iets anders spannends te gebeuren. Er komen nieuwe VR-brillen aan. Later van Meta, maar eerst van Sony. PlayStation VR 2. Dit is waarom dit één van de grootste dingen is om dit jaar naar uit te kijken.

Omdat dat betekent dat er nieuwe games aankomen

Horizon: Call of the Mountain moet gaan bewijzen dat PS VR 2 de toekomst is. Guerrilla heeft speciaal voor de release van het apparaat een spelervaring gemaakt binnen de geliefde en bejubelde Horizon-franchise en het wordt heel bijzonder om Meridian te betreden in virtual reality met een 110 graden-view (die voelt als 360 graden). Plus, het schijnt alsnog wel 7 uur te duren voordat je er helemaal doorheen bent, dus het is geen demo zoals Astro’s Playroom. Een volwaardig nieuw avontuur dus, en dat is slechts één van de games die al meteen op PSVR 2 speelbaar zijn. In totaal zouden er 20 games moeten uitkomen in zijn releaseperiode.

Omdat hij helemaal bij PlayStation 5 past

Zeker nu het tekort aan PlayStation 5’s is opgelost kunnen we eindelijk zonder ons slecht te voelen uitkijken naar games en apparaten die speciaal voor PlayStation 5 zijn ontwikkeld. We zijn inmiddels ook dik twee jaar verder en het mag dus ook wel. PlayStation VR 2 volgt volledig het design van de PlayStation 5 en dat is erg fraai. Zelfs de controllers hebben een heel nieuw design gekregen met een soort aureool, wat het makkelijker moet maken om ze goed vast te houden en te gebruiken. Bovenal voelt het goed om moderne technologie te gebruiken, in plaats van een apparaat dat jáááren geleden verscheen op een heel andere generatie gameconsole. Wil je schrikken? Het was in 2016.

Je wordt nog meer meegesleept

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe generatie VR en dat gaat gepaard met de nodige innovaties. Eén van de grote verbeteringen is de oogtracking. Zo kun je nog beter meegesleept worden in de gamewereld, omdat de bril beter begrijpt wat je wil. Het nieuwe scherm geeft bovendien 360-graden gevoel omdat het beter en iets groter is. Hierdoor heb je nog meer het gevoel dat je middenin de actie zit. Doodeng als je een horrorgame speelt, maar wonderlijk en fantastisch wanneer je je in een fantasywereld begeeft.

Hij is comfortabeler

Sony heeft er bij deze headset heel bewust voor gekozen om hem ergonomischer te maken. Hij is comfortabeler en hij heeft ook wat minder draden. Helemaal draadloos is hij niet, maar er is één simpele, vrij drunne draad die de headset met je PlayStation 5 verbindt en dat is alles. Dat maakt het minder lijken alsof je een staart hebt waarmee je aan je woonkamer gekluisterd bent. De bril zelf is goed aanpasbaar op de grootte van je hoofd en er zit een ventilatiesysteem in wat het beter maakt voor de luchtstromen.

Het is al bijna zover

PlayStation VR2 is dichtbij. Heel dichtbij. De nieuwe virtual reality-bril verschijnt 22 februari. Het is natuurlijk niet per se een hoofdreden om naar het apparaat uit te kijken, maar het maakt het sinds kort wel een stuk leuker om naar het apparaat uit te kijken. Het duurt niet lang meer en je weet dat je over vijf weken helemaal los kunt gaan met de nieuwste technologie die Sony brengt op het gebied van virtual reality. We weten veel over het apparaat, maar de hamvraag is natuurlijk: hoe voelt het, hoe speelt het, en dat is maar op één manier te ontdekken.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...