Meta's nieuwe VR headset komt in oktober

Meta's nieuwe VR headset komt in oktober

Vorig artikel Volgend artikel

Mark Zuckerberg heeft in de podcast van Joe Rogan aangegeven dat de nieuwe virtual reality-headset van Meta in oktober verschijnt. Het gaat om Project Cambria, al is dat nog slechts de werknaam. De verwachting is dat het apparaat Meta Quest Pro zal heten. De kans is groot dat Zuckerberg de gadget lanceert rondom Connect, het evenement dat Meta elk jaar organiseert.

Project Cambria

"Voor het volgende apparaat dat in oktober uitkomt, zijn er een paar grote functies," zei Zuckerberg toen het in de podcast over virtual reality ging. "Je hebt straks de mogelijkheid om een soort oogcontact te hebben in virtual reality. Laat je gezicht volgen, want je avatar is niet alleen een statisch, stilstaand ding. Als je glimlacht, fronst of pruilt, of wat je uitdrukking ook is, dan kan de nieuwe headset dit realtime naar je avatar vertalen."

Zuckerberg heeft naast die lancering in oktober eigenlijk niets nieuws gezegd over de headset, al is er nog steeds een heleboel mysterie rond het apparaat. Wat wel bekend is, dat is dat het apparaat een high res kleurenscherm heeft en augmented reality waarbij je het gevoel hebt middenin die augmented wereld te staan.

Prijskaartje VR

Het is dus waarschijnlijk een best luxe apparaat. Logisch dat Meta ervoor kiest om dit als één van de eerste brillen uit te geven nu het metaverse van het bedrijf eraan komt. Zo kunnen de early adopters er vast mee aan de slag, terwijl het bedrijf ondertussen doorwerkt aan de nieuwe headsets (het zouden er in totaal vier zijn) die wat lager zijn in prijs en dus wat geschikter zijn voor het grote publiek.

Cambria zou zelfs aanzienlijk duurder zijn dan de bestaande Quest. Quest werd onlangs zelfs duurder: hij kost nu 399 dollar. Meta had eerder aangegeven dat het apparaat ergens dit jaar op de markt zal komen. Aan de andere kant is het ook nog maar gissen. We weten ook nog steeds niet wat Sony's PlayStation VR2 zal kosten of de augmented realitybril van Apple. Het is dus niet duidelijk of virtual reality wel zo toegankelijk zal zijn. Er bestaan nu wel brillen die goedkoper zijn, maar tegelijkertijd breekt er zeker met het metaverse mogelijk een heel andere tijd aan voor VR. Niet voor niets werken meerdere bedrijven nu ook aan een eigen bril.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...