​'Hey Google, zet de kerstboom aan': zo fiks je dat

​'Hey Google, zet de kerstboom aan': zo fiks je dat

Vorig artikel Volgend artikel

Over een week is het Kerstmis en dat betekent dat iedereen die vorig weekend geen kerstboom heeft gekocht of neergezet, dat waarschijnlijk dit weekend doet. Nu kun je natuurlijk investeren in die ultradure Philips Hue-kerstboomverlichting van 160 euro om je kerstboom slim te maken, maar er is ook een veel eenvoudigere manier om de kerstboomverlichting op afstand aan en uit te kunnen doen. Wil jij ook effectief kunnen zeggen: ‘Hey Google, zet de kerstboom aan’? Zo doet je dat.

Kerstboomverlichting

Het is natuurlijk niet per se een must om kerstboomverlichting van Philips Hue te kopen: voor 30 euro heb je het in huis. Toch zijn er makkelijkere manieren om je kerstboomverlichting op afstand te kunnen uitschakelen. Je kunt het zelfs doen met dat oude snoer met kerstlampjes die je al tien jaar gebruikt (en blijkbaar elke keer weer heel netjes opbergt, in plaats van dat ze allemaal door elkaar zitten). Wat je dan nodig hebt om het geheel slim te maken, dat is een slimme stekker. En die slimme stekkers zijn een stuk goedkoper dan slimme kerstboomverlichting: voor 8 euro heb je al een slimme stekker.

Een slimme stekker is een soort opzetstuk voor je stopcontact dat het slim maakt. Je doet hem in het stopcontact, prikt je kerstboomverlichting erin en op die manier kun je de kerstboomverlichting op afstand aan en uitdoen. In eerste instantie link je het slimme stopcontact aan de app die er vanuit de fabrikant bij hoort. Ten tweede open je de Google Home-app waarop je Nest Hub of een andere slimme Google-speaker is aangesloten. Zorg dat je nieuwe slimme stekker ook in de Google Home-app staat (door linksboven op het plusje te tikken en het apparaat toe te voegen).

Kerstboom aan

Nu valt of staat dit plan met iets heel belangrijks dat we nog niet hebben genoemd, namelijk de naam van je stekker. Die moet namelijk kerstboom heten. Op die manier kun je aan Google opleggen: “Hey Google, doe de kerstboom aan” en hij snapt dat hij het slimme stopcontact moet gebruiken. Je zal merken dat na een seconde de kerstboomverlichting aanspringt. Hartstikke sfeervol. Het leuke is dat je vervolgens ook op die manier de kerstboomverlichting uit kunt doen.

Dat is misschien wel de meest waardevolle functie van zo’n slimme stekker: er zijn elk jaar weer branden die ontstaan door kortsluiting in de kerstverlichting. Door te zorgen dat je de kerstboomverlichting zoveel mogelijk uit hebt staan als je niet naast de kerstboom zit, kun je eventueel een brand voorkomen. Het is dus niet alleen leuk voor entertainment, zo’n slimme stekker: je huis wordt er ook een klein beetje veiliger door in deze tijd van Wham, kerstbomen en gezellig samen eten.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...