Gadgets19.04.2022

10 gekke gadgets die echt bestaan


Zelfrijdende koffers en hondentelefoons

Nu we aan de potentiële vooravond staan van een revolutie in hoe we het internet gebruiken, inclusief een mogelijke doorbraak van augmented reality, realiseren we ons des te meer dat technologie geen grenzen heeft. Zeker niet als je kijkt naar deze bijzondere gadgets. Stuk voor stuk zou je bijna denken dat het 1-aprilgrappen zijn, maar ze bestaan echt.

De DogPhone

Tijdens de grote elektronicabeurs CES werd dit jaar al een smartwatch voor de hond aangekondigd, maar er is nog een gadget waarmee je trouwe viervoeter er helemaal bij hoort: de hondentelefoon. DogPhone is een soort smartphone ontwikkeld voor pandemiepups: honden die mensen toen ze nog constant thuis waren door de coronamaatregelen in huis hebben gehaald, maar die nu hun baasje missen die weer op kantoor zit. Met de DogPhone kan de hond zijn baasje bellen. Onderzoeker Ilyena Hirskyj-Douglas maakte de telefoon, dat eigenlijk een speelbal is.

Wanneer de ingebouwde versnellingsmeter merkt dat de bal wordt bewogen, dan start er een videogesprek op de laptop in Ilyena’s kamer en dan kan de hond haar zien (en zij ook nog tegen hem praten). Ilyena kan haar hond ook zelf bellen. Klinkt ongelooflijk, maar de hond liet Ilyena zijn speelgoed zien, en liep naar het scherm, dus het lijkt erop dat hij het leuk vindt om haar op die manier te spreken. Tegelijkertijd pleegde hij ook veel zaktelefoontjes, bijvoorbeeld wanneer hij lag te slapen per ongeluk tegen de bal tikte.

Een gamemuis die zorgt dat je niet zo zweet

Je kent dat wel, zit je helemaal in je World of Warcraft of in je Fortnite: helemaal aan de monitor gekluisterd, wil je even een slokje drinken pakken en dan wordt je cola spontaan warm. Je hand is klef, heet en ligt al heel lang op het plastic van de muis. Zweet! Brr. Er is nu een muis die zweet tegengaat. Zephyr Pro RGB is een gamemuis die voorzien is van gaatjes waardoor ventilatie blaast. Dit gaat het zweten tegen, waardoor je niet van die klamme handen krijgt.

De nekbandspeaker

Je kunt muziek luisteren via oordopjes, een hoofdtelefoon of een grote luidspreker in de hoek, maar wat als je daar een mix van maakt? Dan krijg je waarschijnlijk wat Sony de SRS-NB10 noemt: een draadloze nekbandspeaker. Het is een soort boa die je om je nek legt, maar dan uiteraard in de vorm van een harde speaker. Het apparaat ligt op je schouders en het geluid wordt naar je oren toegezonden. Je kunt er dankzij de microfoon ook telefoongesprekken mee voeren. Het voordeel van dit bijzondere apparaat is dat je niets in je oren hebt, waardoor je je iets meer bewust bent van geluiden van buitenaf. Tegelijkertijd hebben mensen om je heen weinig tot geen last van het geluid dat uit de speaker komt.

Het luidspreker-schilderij

IKEA heeft een vrij bijzonder lijstje gemaakt: de Symfonisk schilderijlijst met wifi-speaker. Dit is precies wat je denkt dat het is: een fotolijst met daarin een wifi-speaker gebouwd. Het is een nogal opvallende gadget, die werkt met de Sonos-app en vreemd genoeg een vrij goed geluid weet te produceren, zeker voor een schilderijlijst. Je kunt er zelfs andere plaatjes voorzetten, waardoor het schilderij naar wens kan worden aangepast aan je interieur.

Het gezichtsmasker om privé te telefoneren

HushMe is een vreemde gewaarwording die doet denken aan Dysons mondkap-hoofdtelefoon Zone. HushMe is een masker dat je voor je gezicht doet, waardoor je privé telefoongesprekken kunt voeren zonder dat iemand iets hoort. Zelfs liplezen kan niet met dit apparaat op je gezicht. Het lijkt wel erg op een soort muilkorf, waardoor het waarschijnlijk geen gadget is die je heel binnenkort in een warenhuis bij jou in de buurt zal zien liggen. Sowieso is het de vraag wat voor spannend beroep je hebt als je een gadget koopt om privé-gesprekken te voeren.

De slimme bloempot

Het is niet voor iedereen makkelijk om er elke week aan te denken de planten een scheut water te geven en voor elk probleem is wel een gadget te vinden. Zo ook voor het probleem met planten houden: Parrot Pot heet de oplossing en het is een bloempot die op basis van het type plant dat in de pot zit advies geeft over de verzorging. Hij houdt rekening met de hoeveelheid zonlicht, de temperatuur en de vochtigheid van de aarde. In de app kun je zelfs even checken hoe het met je plant gaat en je hoeft er verder weinig aan te doen: de slimme bloempot houdt je plant een maand voor je in de gaten voordat hij weer moet worden bijgevuld.

Het knuffelkussen

Wil je een kat of hond, maar vind je al die haren en al dat vlees geven maar niks? Dan is de Quoobo helemaal de gadget voor jou. Het is een geweldig kussen om lekker mee te knuffelen, maar dan meer: hij heeft een staartje waarmee hij kan kwispelen en hij is bedoeld om je je goed te laten voelen en op je gemak te stellen. Waarschijnlijk is dit wel de meest bizarre gadget in dit artikel: een kwispelend kussen. Aan de andere kant: beter tail therapy dan retail therapy. Voor je portemonnee dan. Of het ook voor jezelf geldt, dat hangt af van de overtuiging en het comfort van dit knuffelkussen.

De zelfrijdende koffer

Loop je op het vliegveld, moet je de hele tijd die koffer achter je aanslepen. Het zou toch fijn zijn als de koffer vanzelf achter je aan zou lopen. Dat kan met de zelfrijdende koffer. Deze gadget bestaat echt en is bedoeld om je inderdaad te volgen terwijl jij naar je gate beent. Kortom, het is niet alleen een zelfrijdende koffer, maar ook een heel slimme koffer. Hij is voorzien van allerlei sensoren en kan naast achter je aan rijden ook netjes naast je blijven rennen. Hoe hij echter met ‘mind your step’-situaties omgaat, dat is onbekend. Wel moet je niet te veel haast hebben: het apparaat gaat 11 kilometer per uur.

De eierteller

Je kunt natuurlijk een dure slimme koelkast kopen die via een camera in je koelkast kijkt, maar uiteindelijk wil je waarschijnlijk vooral vaak weten of je nog eieren in huis hebt. Ze zijn nu eenmaal de basis -of een goede toevoeging- van menig gerecht. Wil je geen slimme koelkast, maar wil je toch altijd weten hoeveel eieren je nog hebt? Je kunt elke dag een foto met je smartphone maken, maar je kunt ook een gadget kopen die je wanneer je maar wil kan vertellen hoeveel eieren je in huis hebt. Toch handig als je in de supermarkt staat of inmiddels een voorraad van 30 eieren hebt omdat je het elke keer vergeet.

De slimme slaapkussen

Ook in Nederland hebben we een gadget die eigenlijk heel vreemd is, maar ook heel populair. We bedoelen niet de kaasschaaf of de klapschaats, maar het slimme slaapkussen. Waar de Quoobo een soort huisdier moet voorstellen, is Somnox een slim slaapkussen. Hij bevat de mogelijkheid om ademhaling na te bootsen, kan natuurgeluiden maken en is ontworpen om te zorgen dat mensen beter slapen, naast dat hij ook fijn is om mee te knuffelen. Dit kussen helpt je ontspannen en uitgerust wakker worden en ziet er niet uit als een fluffy huisdier met een staart, maar als een kussen om zonder kinderachtig te lijken lekker mee te knuffelen. Een beetje bizar, maar het schijnt te werken voor mensen die regelmatig plafonddienst hebben.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Audio

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Sonos komt voor het eerst met een koptelefoon. Het apparaat luistert naar de naam Ace en kost 499 euro, want hem meteen bovenin het segment plaatst.

Gadgets21.05.2024

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Het was eerst een voorzichtig gerucht, maar die fase lijken we inmiddels voorbij: er staat op een Nederlandse site allemaal informatie en zelfs foto's van een Sonos Ace-hoofdtelefoon.

Gadgets07.05.2024

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Verder lezen over Gadget

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

Technologie is onze grootste vriend, maar stiekem kan het ook onze grootste vijand zijn. Zelfs schoenen ontkomen er niet meer aan.

Technology05.07.2024

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

ekend van drones, maar nu ook actief in de wereld van elektrische fietsen. Elektrische mountainbikes om precies te zijn: onder de merknaam Amflow.

Gadgets03.07.2024

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Verder lezen over Ikea

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

Ikea heeft grootse plannen voor Roblox. Het wil zelfs 10 mensen aannemen om in zijn winkel te werken.

Marketing10.06.2024

IKEA rekruteert Roblox-spelers als virtuele medewerkers

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Thuiswerken is bij veel bedrijven de norm geworden, maar zit jij nog steeds op de bank te werken? Investeer in een thuiswerkplek.

Gadgets29.04.2024

IKEA komt met een thuiswerkplek die ook echt handig is

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen ge...

Gadgets10.11.2023

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

28 juli, morgen, bestaat de Zweedse meubelgigant IKEA tachtig jaar. Het was in 1943 dat Ingvar Kamprad Älmhult oprichtte: een Zweeds postorderbedrijf. Hoewel Kamprad in 2018 is overleden, is zijn legacy heel duidelijk....

Nieuws27.07.2023

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA is altijd al een bedrijf geweest dat razendsnel innovaties implementeert. We zagen het met het in augmented reality kunnen weergeven van meubels, maar nu lijken allerlei tools samen te komen in de Kreativ-tool van I...

Online03.05.2023

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met een goede oplossing voor mensen die graag zingen onder de douche. Het introduceert een speakertje dat 80 uur meegaat op één keer opladen en waterbestendig is. Ideaal om een nummer...

Gadgets18.03.2023

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

In mei van dit jaar was er al de aankondiging dat IKEA de markt zou gaan betreden met een eigen smarthomehub waarmee je de Tradfri-productlijn kunt beheren. Vandaag maakt IKEA bekend dat de Dirigera hub vanaf nu ook verk...

Gadgets03.11.2022

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

Verder lezen over Smartphone

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft in Parijs tijdens Galaxy Unpacked nieuwe telefoons, smartwatches, oordopjes en een slimme ring aangekondigd.

Mobile10.07.2024

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

CMF Phone 1 kost niet heel veel en hij heeft -net als Nothing zelf- een leuke quirky toevoeging om zich te onderscheiden.

Mobile08.07.2024

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

De lekken van de aankomende Samsung-producten zijn zodanig serieus, dat het erop lijkt dat alles al bekend is. Dit is wat we weten.

Mobile04.07.2024

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

De langverwachte OPPO Reno12 Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Reno12 en de Reno12 Pro introduceert OPPO twee gloednieuwe AI-telefoons met verschillende functies die de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Mobile03.07.2024

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Motorola heeft zijn vouwbare telefoon aangekondigd. Het is de Razr 50 Ultra en de standaard-versie Razr 50. De Ultra komt in opvallend roze.

Mobile25.06.2024

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil