​Waarom je straks mogelijk Euphoria op Netflix kunt kijken

​Waarom je straks mogelijk Euphoria op Netflix kunt kijken

Vorig artikel Volgend artikel

Amazon Prime was al van plan om zijn series via licentie aan andere streamingdiensten ‘uit te lenen’, maar nu blijkt HBO Max ook iets te bekokstoven met Netflix. Terwijl HBO Max druk doende is om na het samengaan met Discovery de streamingdienst om te gooien, is het datzelfde Discovery dat waarschijnlijk zorgt dat je straks HBO Max-series kunt kijken op Netflix.

Warner Bros Discovery

Deadline laat weten dat er gesprekken plaatsvinden tussen Warner Bros Discovery en Netflix voor het licenseren van HBO-series. Dat kan erg interessant worden, want HBO is al sinds jaar en dag hofleverancier van geweldige series. Game of Thrones, The Sopranos, The Wire, Boardwalk Empire, Euphoria, Sex and the City, om maar iets te noemen.

Het was eerst een soort Filmnet (nu Film1), een betaald kanaal op televisie, maar inmiddels is het ook al meer dan tien jaar een streamingdienst waarop je onder andere de zojuist genoemde series kunt zien, net als bijvoorbeeld het nieuwe The Idol waar The Weeknd aan meewerkt. De reden om dit te doen is dat het meer geld in het laatje brengt.

Insecure

HBO heeft veel series die erg gewild zijn, maar als er veel series worden gelicenseerd aan Netflix, dan wordt HBO Max een aanzienlijk minder interessante streamingdienst om aan te houden. Aan de andere kant zet het niet meteen zijn hele repertoire op de rode N: het zou in eerste instantie gaan om de fijne serie Insecure, dat vijf seizoen telt. Daarnaast hangen er nog andere series in de pijplijn, maar welke dat zijn is nog onbekend.

Het zou ons niets verbazen als dat Euphoria is, een nogal uit de pas lopende, steengoede serie van een kaliber dat we niet kennen op Netflix. Bovendien zien we niet zo snel voor ons dat een serie als Game of Thrones naar de Flix komt: dat heeft immers The Witcher al. Hetzelfde geldt voor veel andere series: sommige associeert men toch te veel met HBO.

HBO Max

We zijn benieuwd hoe dit verder gaat. HBO schijnt het niet heel erg lekker te doen. The Idol is door een schurende serie, waardoor die zeker niet voor iedereen is en helaas als een voorbeeld wordt gezien van hoe HBO sinds Max toch ietwat zijn mojo kwijt lijkt te zijn. Daarom heeft het het geld wel nodig. Het is alleen de vraag of de snelle cash van licenties er uiteindelijk niet voor zorgt dat de streamingdienst zelf wordt opgegeten.

HBO Max wordt trouwens binnenkort Max. In sommige landen is dat al zover, maar in Nederland staat dat in 2024 te gebeuren. We hebben ook nog niet enorm lang HBO Max: pas sinds maart vorig jaar. Maar goed: volgend jaar gaat dat veranderen en het is spannend wat er dan gebeurt met de speciale actie van ‘een leven lang HBO Max voor de helft van de prijs’ die de streamingdienst bij lancering introduceerde.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...