Entertainment31.01.2023

The Last of Us aflevering 3 over Bill en Frank ga je niet snel vergeten


Deze blogpost bevat spoilers van aflevering 3 van ‘The Last of Us’ op HBO.

Na twee afleveringen van The Last of Us heb je het verhaal wel te pakken. Tenminste dat is het gevoel. Joel (Pedro Pascal), moet Ellie (Bella Ramsey) bij een Firefly-oase zien binnen te loodsen in de hoop dat daar een remedie kan worden gevonden tegen kwaadwillende paddenstoelen die de mensheid lijkt uit te roeien. Spelers van het spel hebben inmiddels al gereageerd dat de tv-serie boven op de verhaallijn zit. Game-on maar dan als tv-spektakel.

Aflevering 3 werd al voordat de serie verscheen genoemd als een absoluut hoogtepunt. Een aflevering van 75 minuten met een verhaallijn waar iedereen stil van wordt. TV-recessenten met voorkennis (die deze aflevering al hebben gezien) omschrijven het unaniem als waarschijnlijk het beste stukje televisie wat je dit jaar in een serie gaat zien. Hoe hoog kun je de lat leggen denk je dan.

Last of Us:  Bill (Nick Offerman)
Last of Us: Bill (Nick Offerman)
Last of Us: aflevering 3 Bill en Frank
Last of Us: aflevering 3 Bill en Frank

The Last of Us: Bill en Frank

Joel en Ellie bevinden zich inmiddels 16 kilometer ten westen van Boston in een stuk natuur waar de kans op een confrontatie met de geïnfecteerde wezens een stuk kleiner lijkt te zijn. Het is het moment waar Ellie tegen Joel zegt dat het niet haar schuld is dat ze nu samen op reis zijn, al voelt het blijkbaar voor Joel wel zo. En eigenlijk is dit de inleiding voor een op zichzelf staand verhaal over de liefde tussen twee bijzondere mensen, Bill en Frank. Wie de tekst van het nummer ‘Long, Long Time’ van Linda Ronstadt kan herinneren zal deze aflevering waarschijnlijk extra binnenkrijgen. Al maakt het nummer ‘White Room’ van The Cream ook indruk.

Bijna een uur lang spelen Bill (Nick Offerman), een ietwat norse achtergebleven inwoner van een klein stadje, en Frank (Murray Bartlett), een passant, de hoofdrol. Het is Bill die met een gezonde tegenzin besluit Frank in huis te nemen. Na een soort van 2-sterren diner speelt Bill het nummer van Linda Ronstadt op een oude piano. Geheel onverwacht kust Frank hem, het is het begin van een bijzondere liefde tussen beide mannen die duurt tot aan het moment dat zij samen besluiten uit het leven stappen.

Pas aan het einde van de aflevering komen Joel (geen onbekende van beide mannen) en Ellie weer in beeld als zij een emotionele afscheidsbrief in het huis van Bill en Frank vinden. Niet veel later stappen Joel en Ellie in de oude truck van Bill en zien we ze door het raam van de kamer waar Bill en Frank zijn gestorven wegrijden. Een mooier slot was niet te bedenken.

De aflevering is een bijzonder stukje tv-geschiedenis in een actieserie die bedacht is op basis van een populaire game. De keuze om dit verhaal over de liefde tussen twee mannen te vertellen komt zo onverwacht. Het is een format in een verhaallijn dat niet snel zal zijn te evenaren. In de gedachte dat als je dit als regisseur aandurft op te nemen zorgt er ook voor dat de verwachting voor de resterende afleveringen alleen nog maar hoger is.

Tweede seizoen aangekondigd door HBO

Net zo bijzonder is dat vlak voor deze bijzondere aflevering HBO laat weten dat er een tweede seizoen gaat komen. Hopelijk gaan we onderweg beter begrijpen wat de bredere context is van deze aflevering en of hij ook serie bepalend is. Duidelijk is dat Joel en Ellie nog een lange weg hebben te gaan.

Note: Inmiddels is de eerste aflevering via YouTube te bekijken die door HBO in samenwerking met SkyTV is geplaatst. Het is dus geen illegale upload! Helaas is deze nog niet in onze regio te bekijken en heb je hiervoor nu nog een VPN verbinding nodig.

Picture Credits: Photograph by Liane Hentscher/HBO

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over HBO

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

“We denken dit verhaal niet binnen de twee seizoenen te kunnen vertellen”. Dat kunnen we ons als gamers wel voorstellen over The Last of Us.

Entertainment06.06.2024

Oh nee: The Last of Us seizoen 2 wordt korter

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

We wisten al langer dat HBO Max en Discovery+ samen zouden gaan, maar nu komt dat op 11 juni ook tot uiting in de HBO Max-app. Dit gaat er veranderen, dit gebeurt er met je levenslange korting en met Discovery+ zelf.

Entertainment07.05.2024

Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

Wat gebeurt er met Discovery+?
Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max heeft een nieuwe teaser uitgebracht van de nieuwe Max Original-serie The Penguin, die komend najaar in première zal gaan. Hierin zien we Colin Farrell in de hoofdrol als Oz Cobb, beter bekend als 'The Penguin'....

Entertainment24.03.2024

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

HBO Max wordt vanaf 17 juni samengevoegd met Discovery+. Dat is elders al gebeurd, maar onder andere in Nederland nog niet. In andere landen heet het ook Max, maar dat schijnt door onze eigen Omroep Max niet te kunnen....

Entertainment21.03.2024

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Het achtdelige tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 17 juni a.s. in première op HBO Max. Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming, Head of HBO Drama Series & Films, introduceerde vandaag HBO'...

Entertainment21.03.2024

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Kies je kant in een "duellerende" trailer