Entertainment19.03.2024

Netflix verbergt meer dan 1100 titels aldus onderzoek van Streamwijzer


Volgens onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Netflix meer dan 1.100 films en series achterhoudt voor Nederlandse kijkers wanneer hun accounttaal is ingesteld op Nederlands. Een eenvoudige verandering naar Engels kan het beschikbare aanbod met 16,3% vergroten, wat neerkomt op 776 extra films en 357 extra series. Dit aanzienlijke verschil wordt toegeschreven aan de beschikbaarheid van Nederlandse ondertiteling en nasynchronisatie.

Nadruk op beschikbaarheid van ondertiteling

Netflix legt een grote nadruk op de beschikbaarheid van ondertiteling en nasynchronisatie in verschillende talen, maar als een titel deze niet heeft in het Nederlands, wordt deze niet weergegeven voor Nederlandse kijkers. Dit leidt tot het verbergen van populaire Scandinavische series en zelfs Nederlandse titels voor Nederlandse abonnees.

Het onderzoek van Streamwijzer adviseert kijkers om hun accounttaalinstellingen te wijzigen naar Engels om toegang te krijgen tot een breder scala aan titels. Daarnaast wordt aanbevolen om te experimenteren met verschillende profielen en te zoeken naar titels in andere talen om meer verborgen content te ontdekken.

Meesterwerk van Sorjonen en Windkracht 10: Koksijde Rescue

Enkele opvallende titels uit het verborgen aanbod zijn onder meer de Finse misdaadfilm “Bordertown: Mural Murders” (Sorjonen) en het Zweedse vervolg “Long Live the Bonus Family”. Opvallend genoeg bevinden zich ook Nederlandse titels in dit verborgen aanbod, zoals de door Nederlanders gemaakte korte animatiefilm “Cosmos Laundromat: First Cycle” en de Vlaams gesproken Belgische actiefilm “Windkracht 10: Koksijde Rescue”

Zinderende spanning bij de sequal van Sorjonen (Bordertown) ogenschijnlijk niet beschikbaar
Zinderende spanning bij de sequal van Sorjonen (Bordertown) ogenschijnlijk niet beschikbaar

Je voorkeurstaal bepaald welke films en series je kunt zien

Naast het wijzigen van accountinstellingen kunnen kijkers gebruik maken van de optie om te zoeken op voorkeurstaal om meer verborgen titels te ontdekken. De reactie van Netflix benadrukt het belang van investeringen in ondertiteling en nasynchronisatie om kijkers een betere kijkervaring te bieden, en suggereert dat het bedrijf verwacht dat het aantal Nederlandse kijkers dat interesse heeft in bepaalde niches beperkt is. Dit kan verklaren waarom bepaalde titels niet beschikbaar worden gesteld aan Nederlandse abonnees.

Het onderzoek van Streamwijzer is niet alleen gebaseerd op statistieken, maar omvat ook een diepgaande analyse van individuele titels. Hieruit blijkt dat abonnees wereldwijd een verscheidenheid aan extra titels kunnen ontdekken door simpelweg de accountinstellingen aan te passen. Deze bevindingen zijn niet alleen relevant voor Nederlandse kijkers, maar ook voor kijkers wereldwijd die hun kijkervaring willen optimaliseren door gebruik te maken van verschillende taalinstellingen.

Al met al biedt het onderzoek inzicht in de complexe dynamiek tussen streamingdiensten, taalopties en het beschikbare contentaanbod. Het benadrukt het belang van flexibiliteit en experimentatie voor kijkers die het maximale uit hun abonnement willen halen.

Bron en credits: Streamwijzer

Verder lezen over Netflix

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Netflix wordt duurder. De prijzen van abonnementen gaan omhoog met 1, 2 en 3 euro. Het duurste abonnement is het meest getroffen.

Entertainment09.05.2024

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Jerry Seinfeld is terug. In een film waarin hij zowel regisseur als hoofdrol is, vertelt hij het verhaal van Pop-Tarts: Unfrosted.

Entertainment03.05.2024

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore