Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!


Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?). Disney is er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor thrillseekers of voor dierenliefhebbers. Voor singles of voor gezinnen. Voor fans van Mickey Mouse, of van Star Wars.

Vanuit Nederland zijn we natuurlijk zo in Disneyland Paris. Maar voor de ultieme Disney beleving moeten we vanuit hier toch even een kleine 10 uur vliegen. In Florida ligt namelijk het Walt Disney World Resort. Bestaande uit 26 resorts om te verblijven. Met Disney Springs is er een heerlijk shopping gedeelte. En voor waterpret heb je er 2 waterparken Disney’s Blizzard Beach en Disney’s Typhoon Lagoon . Maar het gaat natuurlijk vooral om de 4 grote themaparken: Epcot, Animal Kingdom, Hollywood Studios & Magic Kingdom. Allemaal parken die je het beste afzonderlijk kunt bezoeken, zoveel is er namelijk te doen, te zien en te beleven. Ieder park heeft weer zijn eigen hoogtepunten. Zijn eigen verhalen die er verteld worden. En dus is ieder park weer een beleving op zich.

Magic Kingdom

Magic Kingdom werd geopend in 1971 en is daarmee het oudste en tevens populairste park. Hier staat het bekende sprookjeskasteel met daaromheen een hele reeks landen met eigen thema, en natuurlijk veel bekende attracties. Hoogtepunten bij een bezoek aan Magic Kingdom zijn (in willekeurige volgorde):

1. Tron: Lifecycle/Run. Bij tron klim je aan boord van de bekende Light Cycles voor een spannende race. Geopend op 4 april 2023, is dit de snelste achtbaan in een Disney-themapark. Tron combineert op meesterlijke wijze de sensatie van een achtbaan met snelheid, visuele effecten, muziek en een uniek ritsysteem. Het is voor velen een ervaring als geen ander. En bij een bezoek aan Magic Kingdom een niet te missen attractie.

2. Big Thunder Mountain Railroad. Race door een spookachtige goudmijn tijdens deze spannende rit in achtbaanstijl. Kenmerkend hier zijn de rotsformaties.

3. It’s a small world. Hier maak je een vrolijke boottocht langs een koor van kinderen van over de hele wereld. En dat allemaal onder begeleiding van een herkenbaar melodietje. “Welcome to the happiest cruise that ever sailed.”

4. Peter Pan’s Flight. Stap in een vliegend galjoen om te reizen van Londen naar Neverland. En ontdek een aantal iconische scènes die beroemd zijn geworden in de animatiefilm van Disney.

5. Pirates of the Caribbean. Bekend natuurlijk van de blockbuster. Hierin maak je een reis naar een lang vergeten tijd en plaats waar piraten en kapers nog over onze zeeën heersten. Fun fact: wist je dat de eerste Pirates of the Caribbean film gebaseerd is op deze attractie?

6. Haunted Mansion. Geschikt voor alle leeftijden, dus minder eng dan de naam doet vermoeden. Je reist in een soort buggy door een labyrint van spookkamers.

7. Seven Dwarfs Mine Train. Een familie achtbaanrit die je meeneemt door de diamantmijn uit Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.

8. Space Mountain. Van naam een van de bekendste attracties van Disney. Deze indoor achtbaan is dan ook terug te vinden in 5 van de 6 Disney Parken wereldwijd. Hier in Florida ligt de originele Space Mountain-achtbaan die in 1975 werd geopend.

9. Jungle Cruise. Ook dit is weer een attractie die al bestond voordat de film uitkwam. Zoals je kan verwachten, als je de film op Disney+ hebt gezien, vaar je hier tijdens een komische boottocht over exotische rivieren door Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

10. Disney’s Festival of Fantasy Parade. Het Magic Kingdom-park komt hier tot leven met dans, muziek en mooie praalwagens tijdens een eerbetoon aan alle verhalen uit Fantasyland. Wees wel op tijd om een mooi plekje te bemachtigen langs het parcours.

11. Happily Ever After. De dag afsluiten doe je in Magic Kingdom met Happily Ever After, gepresenteerd door Pandora Jewellery, waar de nachtelijke hemel boven het kasteel van Assepoester verlicht zal worden. Nieuw is de vuurwerkshow die gasten volledig onderdompelt in echte Disney verhalen terwijl gloednieuwe projecties zich uitstrekken over Main Street USA, hetgeen nog meer magie toevoegt aan dit spektakelstuk. De beste manier om de dag in Magic Kingdom af te sluiten.

Upcoming:

1. Tiana’s Bayou Adventure. Dit nieuwe avontuur is gebaseerd op Walt Disney Animation Studios’ film “The Princess and the Frog,” en komt later dit jaar (zomer van 2024) naar Magic Kingdom. Tiana’s Bayou Adventure neemt gasten mee op een muzikaal avontuur geïnspireerd op het geliefde verhaal en de personages uit de favoriete film. Het verhaal gaat verder waar de film was gebleven, en samen met prinses Tiana, Naveen en jazz-loving alligator Louis reizen ze door de bayou terwijl ze zich voorbereiden op het organiseren van een uniek Mardi Gras-feest waar iedereen welkom is. Onderweg zal je bekende gezichten tegenkomen, nieuwe vrienden maken en door de bayou reizen op originele muziek geïnspireerd op liedjes uit de film.

2. Country Bear Jamboree in Magic Kingdom! Dit jaar zullen de geliefde beren een nieuwe act leren: ze gaan de bekende liedjes zingen in nieuwe stijlen zoals country en rockabilly. Heropent deze zomer (2024).

<i>Het bekendste sprookjeskasteel!</i>
Het bekendste sprookjeskasteel!
<i>Tron: Lifecycle\/Run</i>
Tron: Lifecycle/Run
<i>Seven Dwarfs Mine Train</i>
Seven Dwarfs Mine Train
<i>Disney\u2019s Festival of Fantasy Parade</i>
Disney’s Festival of Fantasy Parade
<i>Jungle Cruise</i>
Jungle Cruise
<i>It`s a small world</i>
It`s a small world
<i>Happily Ever After</i>
Happily Ever After
<i>Happily Ever After</i>
Happily Ever After

Epcot

Epcot is geopend als tweede attractiepark binnen het Walt Disney World Resort, dat gebeurde op 1 oktober 1982. Het thema van dit park richt zich op menselijke prestaties en een hoopvolle toekomst. Qua oppervlakte is Epcot twee keer zo groot als Magic Kingdom. De attracties en verhalen in Epcot die je zeker wilt gaan beleven zijn ondermeer:

1. Journey of Water, Inspired by Vaiana. Hier wandel je over een mooi aangelegd pad om nieuwe en magische manieren te ontdekken hoe je met water om kan gaan, precies zoals Vaiana deed met de oceaan. Van een eenvoudige begroeting tot een high five of zelfs een golf van plezier. Journey of Water, Inspired by Vaiana werd geopend op 16 oktober 2023. Het is de eerste Disney Park-ervaring die gasten onderdompelt in een wereld die is geïnspireerd door de populaire Walt Disney Animation Studios-film ‘Vaiana’.

2. Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind! Fans van Marvel kunnen hun hart ophalen in deze intergalactische achtervolging door tijd en ruimte. Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind werd op 27 mei 2022 geopend en het is een van de langste indoor achtbanen ter wereld. Hij past bij de ‘grootsheid’ en het plezier van de ‘Guardians of the Galaxy’-films, en uiteraard zien we ook onze legendarische kosmische outlaws – Rocket, Groot, Drax, Gamora en Star-Lord.

3. Spaceship Earth. Het meest opvallende gebouw in Epcot. Hierin reis je door de tijd en verken je de geschiedenis van menselijke communicatie. Het begint in het stenen tijdperk tot het begin van het computertijdperk.

4. Test Track. Hier maak je de ultieme proefrit. In het Chevrolet Design Center creëer je eerst een eigen virtuele conceptauto. Ben je klaar met het ontwerp? Dan stap je in een van de SIM Cars voor een spannend ritje op de testbaan. Je doet een aantal tests op onder meer capability, efficiency, responsiveness en als laatste de power-test. Daarmee bereik je snelheden tot 100 kilometer per uur. Hoe goed scoort jouw ontwerp op de verschillende onderdelen?

5. The Seas with Nemo & Friends. Gebaseerd op Disney en Pixar’s Finding Nemo. Ga de zee in zonder nat te worden. Tijdens deze softride is Nemo opnieuw verdwaald. Als je hier toch bent, is het goed te combineren met: Turtle Talk with Crush. En voor de kleinsten onder ons is hier nog een scavenger hunt te doen waarbij je in een groot aquarium op zoek gaat naar alle vrienden van Nemo & Dory.

6. Remy’s Ratatouille Adventure. Je bent gekrompen tot het formaat van chef-kok Remy. Ga op culinair 4D-avontuur in de keuken, eetkamer en de muren van Gusteau’s beroemde Parijse restaurant. C’est magnifique!

7. Frozen Ever After. Aan boord van een oud Scandinavisch schip reis je naar Arendelle en maak je een muzikale tour door de winterse wereld die we kennen uit Frozen.

8. Luminous the Symphony of Us. De dag afsluiten doe je in Epcot met dit spektakelstuk vol vuurwerk, fonteinen, lichten en muziek. Deze geheel nieuwe show, die debuteerde op 5 december 2023, laat unieke melodieën samenkomen om een geweldige symfonie te vormen – de symfonie van ons.

<i>Journey of Water</i>
Journey of Water
<i>Inspired by Vaiana</i>
Inspired by Vaiana
<i>Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind</i>
Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind
<i>Spaceship Earth</i>
Spaceship Earth
<i>De auto customizen in Test Track.</i>
De auto customizen in Test Track.
<i>Test Track: De gepersonaliseerde auto uitproberen.</i>
Test Track: De gepersonaliseerde auto uitproberen.
<i>Nemo & friends</i>
Nemo & friends
<i>Remy`s Ratatouille Adventure</i>
Remy`s Ratatouille Adventure
<i>Luminous the Symphony of Us</i>
Luminous the Symphony of Us
<i>Luminous the Symphony of Us</i>
Luminous the Symphony of Us

Animal Kingdom

Met Animal Kingdom zijn we aankomen op het grootste park van het Walt Disney World Resort in Florida. De oppervlakte van het park beslaat een gebied van ruim 200 hectare. Maar dat komt vooral voor alle leefruimte van de dieren die er te vinden zijn. Als je enkel kijkt naar de oppervlakte waar je als bezoeker loopt is dit het kleinste park. Animal Kingdom werd geopend op 22 april 1998. Hoogtepunten bij een bezoek aan Animal Kingdom zijn (in willekeurige volgorde):

1. Avatar Flight of Passage. Welkom in Pandora. Er wacht je een geweldig avontuur wanneer je als gast op de rug klimt van een banshee. Een band opbouwen met een banshee is een cruciale stap in het leven van een Na’vi-jager in Pandora. En vliegen op de rug van een van deze krachtige wezens is een belangrijk overgangsritueel.

2. Na’Vi River Journey. In deze boottocht vaar je door het bioluminescerend regenwoud in Pandora.

3. Kilimanjaro Safari. Je gaat het Harambe Wildlife Reserve verkennen in een grote safaribus en krijgt een rondleiding over de Afrikaanse savanne. Hier leven meer dan 30 diersoorten op ruim 110 hectare land. Nijlpaarden, leeuwen, witte neushoorns, maar ook cheeta’s, krokodillen, olifanten, hyena’s, zebra’s en nog veel meer dieren komen voorbij tijdens een Kilimanjaro Safari.

4. Gorilla Falls Exploration Trail. Na de Kilimanjaro Safari kunnen dierenliefhebbers gelijk door naar de Gorilla Falls Exploration Trail. Tijdens deze wandeltocht kom je langs een heel aantal dierenverblijven eveneens gelegen in het Harambe Wildlife Reserve.

5. Expedition Everest. Wandel naar de voet van de Mount Everest om aan boord te stappen van een trein naar de ‘top van de wereld’. Vervolgens scheur je door de ijskoude toppen van de Himalaya om uit de klauwen van de mythische Yeti te blijven.

6. Festival of the Lion King. Een 40-minuten durende show die je onderdompelt in de wereld van de Lion King. Vol zang, dans, acrobatiek en spektakel. Met uiteraard Simba, Timon en Pumba.

7. Tree of Life. Dit is een nagebouwde 44 meter hoge baobabboom. Hij heeft meer dan 8.000 takken en zo’n 100.000 kunstmatige bladeren in vijf tinten groen. Het is het icoon van Animal Kingdom.

<i>Avatar Flight of Passage</i>
Avatar Flight of Passage
<i>Na`Vi River Journey</i>
Na`Vi River Journey
<i>Welkom in Pandora, de wereld van Avatar.</i>
Welkom in Pandora, de wereld van Avatar.
<i>Fotomoment in Pandora</i>
Fotomoment in Pandora
<i>Kilimanjaro Safaris</i>
Kilimanjaro Safaris
<i>Kilimanjaro Safaris</i>
Kilimanjaro Safaris
<i>Expedition Everest</i>
Expedition Everest
<i>Festival of the Lion King</i>
Festival of the Lion King
<i>Tree of Life</i>
Tree of Life

Hollywood Studios

Hollywood Studios werd geopend in 1989, en is opgedeeld in een aantal verschillende themagebieden. Met onder meer Star Wars: Galaxy’s edge en Toy Story Land. Een van de andere publiekstrekkers hier is een replica van Grauman’s Chinese Theatre dat te vinden is aan het eind van de Hollywood Boulevard.

1. Millennium Falcon: Smugglers Run. Een spannende en interactieve smokkelmissie. Hierin neem je in teams van 6 controle over het snelste schip van de Melkweg: de Millennium Falcon. Tijdens deze missie kies je voor een rol als piloot, ingenieur of schutter. Iedere rol is cruciaal om de missie te doen slagen. Voor liefhebbers van Star Wars een attractie die vaker dan eens wilt doen.

2. Star Wars Launch Bay. Hier zijn tentoonstellingen van kostuums, modellen, concept illustraties en echte film rekwisieten te vinden, evenals authentieke replica’s die speciaal voor Star Wars Launch Bay zijn gemaakt. Hier vier je alles wat met Star Wars te maken heeft. En kom je oog in oog te staan met personages uit de legendarische Star Wars saga.

3. Star Wars: Rise of the Resistance. Sluit je aan bij het verzet in een spannende strijd tegen de First Order. Het is een grote interactieve attractie, die echt anders is dan andere attracties. En waarin je onder meer gevangengenomen wordt door de First Order en moet zien te ontsnappen uit een Star Destroyer.

4. Alien Swirling Saucers. De leukste buitenaardse wezens uit Toy Story nemen je mee voor een ontspannen ritje. Geschikt voor alle leeftijden.

5. Slinky Dog Dash. Een gezinsvriendelijke achtbaan die langs gigantisch speelgoed kronkelt en door Andy’s tuin raast.

6. Toy Story Mania. In deze 4D-shooter kom je veel bekende Toy Story-personages en moet jij erop los schieten om punten te halen. Lukt het een topscore neer te zetten?

7. The Twilight Zone Tower of Terror. Een attractie die is gebaseerd op de populaire televisieserie, oorspronkelijk uitgezonden tussen 1959 en 1964. Neem plaats in de lift van het beruchte Hollywood Tower Hotel. Rod Serling verwelkomt je voor een reis naar … The Twilight Zone.

8. Fantasmic! De show om de avond in Hollywood Studios af te sluiten. Dit nachtelijke spektakel nodigt gasten uit in Mickey’s verbeelding voor een levensgrote show, geschilderd op een groot canvas van dansend water dat overloopt van dwaze en spannende verrassingen. Deze show van zo’n klein half uur vindt elke avond plaats. Het is een caleidoscoop van entertainment met spannende stunts, special effects gebaseerd op klassieke en tijdloze Disney-animatiefilms.

Millennium_Falcon
Millennium_Falcon
Millennium_Falcon-ride
Millennium_Falcon-ride
Storm Troopers
Storm Troopers
Alien Swirling Saucers
Alien Swirling Saucers
Slinky Dog
Slinky Dog
Tower
Tower
Fantasmic
Fantasmic
Mickey
Mickey

Disney’s eigen smartwatch: de Magicband+

In 2013 introduceerde Disney al de MagicBand. Dat was destijds een toch revolutionaire manier om de ervaring van gasten in de themaparken en resorts gemakkelijker te maken. Hiermee kreeg je namelijk toegang tot de alle parken, toegang tot je hotelkamer, maar ook voor winkels, restaurants en de Disney PhotoPass-service. Sinds 27 juli 2022 is ook de volgende generatie, MagicBand+, beschikbaar. Deze beschikt over alle eerdere functionaliteiten, maar ontgrendeld nu ook unieke ervaringsmomenten in de themaparken en resorts van Walt Disney World.

Nadat je als gast een van de 4 themaparken betreedt, komt de MagicBand+ op verschillende momenten tot leven met kleurveranderende lichten, haptische trillingen en gebarenherkenning, hetgeen de verhalen die in de omgeving verteld worden verbeterd. Met deze nog vrij nieuwe wearable kunnen gasten op nieuwe manieren genieten van hun favoriete Disney-momenten en nieuwe interactieve ervaringen ontdekken.

Zo is er onder meer de Disney Fab 50 Quest waarmee je op een scavenger hunt gaat in de 4 parken. Als je een van de 50 standbeelden van bekende Disney Figuren nadert, dan speelt het beeld een geluid af dat herkenbaar is voor het figuur of de film waarvan het bekend is. Fans van Star Wars kunnen zich bij de Batuu Bounty Hunters’ Guild voegen in de “Star Wars: Batuu Bounty Hunters.” En tijdens de avonden zullen de bands oplichten en de magie in de lucht aanvullen tijdens de avondshows “Luminous: The Symphony of Us” in EPCOT en “Happily Ever After” in Magic Kingdom en Fantasmic! In Hollywood Studios.

<i>De MagicBand+ licht vaak op in de verschillende parken.</i>
De MagicBand+ licht vaak op in de verschillende parken.

Disney PhotoPass-service

Met de Magicband+ inchecken bij de verschillende attracties die je gaat doen, in combinatie met de PhotoPass-service zorgt ervoor dat je veel gepersonaliseerde foto’s en video’s krijgt. Samen herinneringen maken is natuurlijk al geweldig. Maar dit zorgt ervoor dat ook het thuisfront kan meegenieten.

My Disney Experience App

Het centrale punt voor de MagicBand+ en de PhotoPass-service is de My Experience App van Disney. Voor iedereen gewoon te downloaden via iOS of Android. Aan te raden om dit vooraf al te doen. Je kan namelijk ook vanuit de app inchecken voor je resort. Je hotelkamer openen. Eten of drinken bestellen. De openingstijden vinden van de 4 themaparken, en de actuele wachttijden. Tijden van de verschillende shows zien. Of de locaties vinden van je favoriete Disney figuren. Maar ook alle beelden van de PhotoPass-service vinden (handig om die gelijk te downloaden naar je smartphone.).

<i>Must have is de My Disney Experience App</i>
Must have is de My Disney Experience App
<i>Zo`n beetje alles is te regelen \/ vinden vanuit de My Disney Experience App</i>
Zo`n beetje alles is te regelen / vinden vanuit de My Disney Experience App

Hoe goed ken jij Disney World?

Van naam denken we Disney World allemaal heel goed te kennen. Dat zijn toch vooral achtbanen en attracties. Maar Disney World is zoveel meer dan dat. Bij Disney gaat het om storytelling, de legio verhalen die er te vinden zijn: van Toy Story en Frozen, Assepoester en Ratatouille, tot Star Wars en Mickey Mouse. Het gaat ook om beleving. Van attracties (soms interactief) of te gekke shows, zoals The Lion King. Het gaat om samen herinneringen maken, maar ook om gastronomie, en om technologie met bijvoorbeeld de MagicBand+, alles klopt in Disney World. Over ieder detail is nagedacht. En dat maakt Disney World zo bijzonder.

Meer informatie over de wondere wereld van Disney is te vinden op www.disneyholidays.com.

<i>Making memories</i>
Making memories
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Crossmedia

​5 x waarom stockmedia voor je eigen website heel handig zijn

Je ziet het wel eens op het NOS Journaal: heel willekeurige beelden van mensen die op straat lopen, of handen die tikken op een toetsenbord. Het zijn stockbeelden: beelden die vaker worden gebruikt en wat algemener zijn....

Marketing13.10.2023

​5 x waarom stockmedia voor je eigen website heel handig zijn

Artifact: alles wat je moet weten over deze handige nieuwsapp

Wat slimmeriken die eerst bij Instagram werkten hebben eerder dit jaar de app Artifact gelanceerd: een mix tussen de krant/de media en social media. Het is in Nederland nog niet een app waar iedereen het over heeft, maar...

Media14.09.2023

Artifact: alles wat je moet weten over deze handige nieuwsapp

Havas+Lemz breidt uit met Havas Play

Het branded content en partnerships-team van Havas+Lemz lanceert Havas Play. Dit gloednieuwe label dat wereldwijd gelanceerd wordt, bouwt betekenisvolle relaties tussen merken en mensen op het snijvlak van entertainment,...

Media22.03.2023

Havas+Lemz breidt uit met Havas Play

"Voor elk merk het juiste speelveld"
Zo kies je het juiste kanaal om je boodschap over te brengen

Heb je een geweldig product gemaakt waar je volledig in gelooft, maar weet je niet goed hoe je het over de bühne kunt krijgen? Televisie, radio, social media, reclame op internetpagina’s, adverteren in (lokale) krante...

DC Business19.01.2023

Zo kies je het juiste kanaal om je boodschap over te brengen

​Raad van State geeft advies over reclameverbod voor online gokken

Het ontwerpbesluit voor het verbod op ongerichte online casino reclames voor hoog-risico kansspelen is gedeeld met de Raad van State. Deze is nauwkeurig doorgenomen door de adviesgever en inmiddels is er een reactie naar...

Online10.01.2023

​Raad van State geeft advies over reclameverbod voor online gokken

Uitgevers uit onder andere Nederland eisen 25 miljard van Google

Google heeft een grote vinger in de pap als het gaat om het gevonden worden van berichtgeving vanuit de media. Het bepaalt met zijn algoritme welke media er bovenaan komen te staan en heeft daardoor grote invloed op de c...

Online13.09.2022

Uitgevers uit onder andere Nederland eisen 25 miljard van Google

​8 manieren om media monitoring toe te passen in je marketingstrategie

Een van de grootste uitdagingen van MarCom professionals is om voortdurend met goede content te komen dat aanslaat bij het gewenste publiek. Van blogs tot nieuwsbrief teksten en marketing pagina's - ze moeten de juiste m...

Marketing16.06.2022

​8 manieren om media monitoring toe te passen in je marketingstrategie

Media monitoring inzetten voor optimaal inzicht over je merk
​Ook Nederlandse mediabedrijven willen geld zien van Google

Na Australië en Frankrijk willen nu ook in Nederland mediabedrijven met Google om tafel. Dat komt omdat ze volgens de Europese copyrightwetgeving waarschijnlijk geld kunnen vragen aan Google voor het weergeven van hun c...

Search09.06.2022

​Ook Nederlandse mediabedrijven willen geld zien van Google

Verder lezen over Disney

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Mufasa: The Lion King komt eraan. de vertelling over de vader van Simba. Het is wederom computeranimatie in optima forma. Dit is de trailer.

Entertainment29.04.2024

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

We hebben al een teaser gekregen, maar nu is er ook een trailer. Een volle trailer waarin we nog meer kunnen genieten van Ncuti Gatwa als de doctor. Doctor Who is terug op 14 mei en is dan te zien op Disney+. Hoewel, de...

Entertainment25.03.2024

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Verder lezen over Marvel

Nieuwe trailer voor zomerblockbuster van 2024: Deadpool and Wolverine

Deadpool and Wolverine komt eraan en de twee superhelden, of antihelden, lijken een perfecte match. De een neemt niets serieus, de ander alles. Dit is de nieuwe trailer.

Entertainment23.04.2024

Nieuwe trailer voor zomerblockbuster van 2024: Deadpool and Wolverine

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

Marvel Games introduceert een nieuwe teamshooter: Marvel Rivals. Je kunt het het beste vergelijken met Overwatch, en hoewel je daarin ook Hreoes hebt, is Marvel Rivals een game met de helden die je zo goed kent van de ve...

Gaming27.03.2024

​Marvel: Rivals is Overwatch met échte superhelden

1943: Rise of Hydra toont de pracht van Unreal Engine 5.4

Gamers hoeven niet te klagen als het om toffe superheldengames gaat. Oké, Suicide Squad was niet zo best, maar The Marvel's Spider-Man 2 is daarentegen een kassucces. We denken dat 1943: Rise of Hydra in de categorie Sp...

Gaming21.03.2024

1943: Rise of Hydra toont de pracht van Unreal Engine 5.4

Trailer met hoofdletter
​Madame Web review: te veilig én te duizelingwekkend

Marvel had vorig jaar The Marvels, andere Marvel heeft dit jaar Madame Web. ‘Andere Marvel’, daarmee bedoelen we Sony’s variant van Marvel en dat betekent: Spider-Man. Madame Web is een personage uit de comics van...

Entertainment16.02.2024

​Madame Web review: te veilig én te duizelingwekkend

De trailer van Marvel Animation’s X-Men ’97 brengt pure nostalgie

Disney+ brengt de zaterdagochtendcartoon X-Men terug en de trailer biedt een gigantische hoeveelheid nostalgie. Drama, spanning, verbinding en natuurlijk heel veel actie. Maar wat deze trailer vooral brengt is een ietwat...

Entertainment15.02.2024

De trailer van Marvel Animation’s X-Men ’97 brengt pure nostalgie

In maart op Disney+
​The Marvels review: gestoord, maar charmant verhaal uit het MCU

Het Marvel Cinematic Universe heeft er weer een verse telg bij: The Marvels. Het is een groepje dames dat samen begint te vechten nadat er een energieshift heeft plaatsgevonden. Helemaal vrijwilliger is het niet en in de...

Entertainment08.11.2023

​The Marvels review: gestoord, maar charmant verhaal uit het MCU

Marvel’s Spider-Man 2 review: blijft lang plakken

De eerste Spider-Man-game was een groot succes, en zijn semi-opvolger Miles Morales was dat ook. Maar nu hebben we een game waarin dat alles samenkomt en dat speelt heel lekker weg. Marvel’s Spider-Man 2 geeft je enerz...

Gaming20.10.2023

Marvel’s Spider-Man 2 review: blijft lang plakken

Er komt een Black Panther-game van EA

In een wereld waarin de meeste games worden aangeboden als online services, die online zijn, massaal en ook nog jarenlang van nieuwe mogelijkheden worden voorzien, is het bijna bijzonder als je een gewone singleplayertit...

Gaming11.07.2023

Er komt een Black Panther-game van EA

Verder lezen over Star wars

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

The Phantom Menace is een populaire Star Wars-film, want Darth Maul. Zeker de geremasterde versie is de moeite waard: bekijk nu de trailer.

Entertainment21.05.2024

Bekijk de geremasterde trailer van Star Wars: The Phantom Menace

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

May the Fourth be with you. Het is vandaag 4 mei en die staat wereldwijd in het teken van Star Wars. Deze merken besteden er aandacht aan.

Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!
Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-attractie in Disneyland krijgt 250 verhalen

Star Tours krijgt binnenkort maar liefst 250 verschillende variaties in het verhaal. Zo blijft de attractie elke keer weer leuk om te doen. Star Tours is de simulator van Star Wars die je kunt vinden in Disney-parken, wa...

Entertainment06.03.2024

Star Wars-attractie in Disneyland krijgt 250 verhalen

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

Ze zijn te koop in van die kleine zakjes, maar ze zitten natuurlijk ook vaak bij LEGO-sets: minifigures. Er schijnen er in 51 jaar tijd maar liefst 16269 te zijn verschenen. Alleen van Star Wars zijn er al duizenden. Sow...

Gadgets29.02.2024

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

Verder lezen over Storytelling

Storytel lanceert eigen e-reader in Nederland

Vandaag introduceert Storytel haar eigen e-reader in Nederland: de Storytel Reader. Een device waarop gebruikers voor een vast bedrag per maand hun favoriete boeken onbeperkt kunnen luisteren en lezen. Uniek aan het devi...

Gadgets12.07.2021

Storytel lanceert eigen e-reader in Nederland

​Operation Pandora: eerste levensechte science-fiction experience ter wereld

Er is vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Operation Pandora. Wat begon als een interessant ideetje, waar door een eenling in de avonduren aan werd gewerkt, is uitgegroeid tot een ambitieus megaproject, gedragen doo...

Online16.11.2020

​Operation Pandora: eerste levensechte science-fiction experience ter wereld

Next level Storytelling
​Zo gebruik je LinkedIn Stories (7 tips voor content)

LinkedIn heeft afgelopen week een nieuwe functie uitgerold: LinkedIn Stories. En omdat in Nederland het percentage dat een LinkedIn account heeft ten opzichte van de beroepsbevolking het grootste is in Europa, zijn wij d...

Social Media28.05.2020

​Zo gebruik je LinkedIn Stories (7 tips voor content)

​Greetz​ kiest voor verhalen van echte mensen in nieuwe merkcampagne

Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen, introduceerde deze week een nieuwe merkcampagne. Een campagne waarbij is gekozen voor een andere aanpak. Geen uitgebreide scripts of op pad met een groep acteur...

Marketing22.03.2019

​Greetz​ kiest voor verhalen van echte mensen in nieuwe merkcampagne

Prachtige storytelling van SEAT bij lancering Tarraco

Het is niet veel automerken gegeven om de gebaande paden voor de marketing van een nieuwe auto te verlaten. Niet dat alles op de autopilot gaat, dat zeker niet maar er worden toch wel zekerheden ingebouwd in campagnes. S...

Automotive04.03.2019

Prachtige storytelling van SEAT bij lancering Tarraco

Drie Nederlandse mini-docu’s: Why Not Now
Een succesvol eerste jaar voor het allereerste spoken word-agency van Nederland

Het eerste spoken word-agency van Nederland, Clubspoken, bestaat vandaag precies één jaar. Tot een jaar geleden waren er alleen agency’s voor sprekers en artiesten, maar gezien toenemende interesse in creative storyt...

DC Business21.06.2018

Een succesvol eerste jaar voor het allereerste spoken word-agency van Nederland

Nederlands Film Festival brengt het beste op gebied van Interactive

Het Nederlands Film Festival (NFF) zet dit jaar een aantal grote stappen in het verder uitbreiden en verdiepen van het in 2015 geïntroduceerde Interactive programma. Hiermee speelt het festival in op de snel veranderend...

Entertainment25.07.2017

Nederlands Film Festival brengt het beste op gebied van Interactive

Buiten het Binnenhof, scrollytelling over hoe het gaat met Nederland

De verkiezingen staan voor de deur. Kieswijzers waarvan niemand exact weet hoe nauwkeurig deze zijn, actualiteiten programma's waar de lijsttrekkers wel en niet verschijnen, beloften door politici waarvan ook niemand wee...

Media21.02.2017

Buiten het Binnenhof, scrollytelling over hoe het gaat met Nederland

Nieuwsuur maakt multimediale portretten met verhalen van kiezers