Viering opening attractie Pirates of the Caribbean in Disneyland

Viering opening attractie Pirates of the Caribbean in Disneyland

Vorig artikel Volgend artikel

Vandaag in 1967 wordt in het Disneyland Park Californië, Amerika de attractie Pirates of the Caribbean geopend.

Pirates of the Caribbean is een zogeheten dark water ride in de attractieparken Disneyland Park (Californië), Disneyland Park (Parijs) , Magic Kingdom, Tokyo Disneyland en Shanghai Disneyland.

Disneyland oudste park

Het Disneyland Park, in de volksmond bekend als Disneyland, is een themapark in Disneyland Resort in Anaheim, Californië en tevens het allereerste Disney-themapark ooit gebouwd. Het park werd geopend op 17 juli 1955.

Disneyland is in het bezit van en wordt beheerd door The Walt Disney Company. Het park is het geesteskind van Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney en is door de jaren heen 's werelds beroemdste themapark en een van de meest bezochte geworden.

Pirates of the Caribbean attractie en films

De attractie Pirates of the Caribbean werd geopend op 18 maart 1967 in het Disneyland Park in Anaheim, drie maanden na de dood van Walt Disney. De attractie in het Magic Kingdom opende 15 september 1973 in het themagebied Adventureland. De attractie in Tokyo Disneyland opende 15 april 1983 en duurt 9:30 minuten. De darkride in Disneyland Park (Parijs) opende op 12 april 1992 tezamen met de rest van het attractiepark. De 10:30 minuten durende rit bevindt zich in Adventureland.

Inmiddels zijn er vijf films op deze attractie gebaseerd en is er een hele merchandising rond het evenement opgezet. Als gevolg van het succes van de films met Johnny Depp in de hoofdrol als kapitein Jack Sparrow, zijn er kleine aanpassingen aan de versies in de twee Amerikaanse, het Japanse en het Franse Disney-resort gedaan, waardoor er nu animatronics van Jack Sparrow en kapitein Barbossa te zien zijn tijdens de boottocht.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...