​Disney+ kiest interessante timing om duurder te worden

​Disney+ kiest interessante timing om duurder te worden

Vorig artikel Volgend artikel

Disney maakt de prijs voor zijn streamingdienst voor de tweede keer dit jaar hoger. In november betaal je 11 euro per maand voor de dienst waarop je ongeveer alles Marvel, Star Wars, Disney en Pixar kunt bekijken, naast content van 20th Century Fox en National Geographic. En die timing kiest Disney slim, heel slim.

Ahsoka en The Little Mermaid

Waar Disney+ dit jaar qua monsterhits niet heel erg lekker gaat, heeft het nu wel een paar veelbesproken films en series op het platform gezet: we zitten middenin de avonturen van Star Wars-personage Ahsoka en sinds deze week is ook de bijzondere film The Little Mermaid op het platform te zien. Eerder dit jaar verschenen het geweldige Guardians of the Galaxy Vol 3 en Avatar: The Way of Water.

Hoewel het nu wel even lekker gaat, heeft het dit jaar relatief weinig monsterhitseries gezien: fans waren wat teleurgesteld over (vooral het einde van) Secret Invasion en ook Obi Wan was ondanks de hoge productiewaarde toch niet helemaal wat alle Star Wars-fans ervan hoopten. Ook het nieuwe seizoen van Mandalorian dat eerder dit jaar verscheen wist niet zoveel koffie-automaatgesprekken teweeg te brengen als het eerste seizoen wel deed.


Disney+ duurder

Nu gaat de prijs dus voor de tweede keer in één jaar tijd omhoog. Het gaat om een euro per maand, of 10,10 euro voor een jaarabonnement. Ben je een nieuwe abonnee, dan betaal je dit bedrag per 1 november: bestaande abonnees ontspringen de dans, maar niet voor lang: die gaan vanaf 6 december meer betalen, zo zegt Disney tegen Streamwijzer. Het gaat wel hard met de prijsvoering van het bedrijf: toen het debuteerde in 2019, was het nog 7 euro per maand: nu is de prijs verdubbeld.

Aan de andere kant hadden we dit verwacht: de streamingdienstoorlog woedt nog steeds en er komen moeilijke tijden aan nu de stakingen in Hollywood onder schrijvers en acteurs maar voortduren. Een van de nieuwe mogelijkheden die uit die streamingdienstoorlog ‘geboren’ is, dat is de optie op een streamingdienstabonnement met reclame. Het is dan wat goedkoper, maar je hebt dus wel te stellen met commercials. Ook Disney+ wil daarmee komen, al is nog onbekend wanneer. Vooralsnog gaat het dus eerst de prijzen omhoog gooien, precies zoals we eerder al beschreven.

Blockbusters

Jammer, maar aan de andere kant bewijst het bedrijf nog meer dat je niet altijd nieuwe hits hoeft te hebben als streamingdienst: als je maar hits hebt, en de streamingdienst met de grootste blockbusters, dat is en blijft natuurlijk Disney, met zijn klassiekers, Marvel-films en natuurlijk Star Wars. De fans zullen dit dan ook wel blijven betalen, al lijkt Disney wel meer nog dan andere streamingdiensten typisch een dienst die mensen af en toe nemen. Bijvoorbeeld in een periode als deze, nu Ahsoka verschijnt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...