10 films en series die Disney+ nog altijd de moeite waard maken

10 films en series die Disney+ nog altijd de moeite waard maken

Vorig artikel Volgend artikel

Disney+ heeft als grote plus dat het allerlei oude Disney-klassiekers en ongeveer alle Pixar-films die ooit zijn gemaakt aanbiedt. Morgen is het precies drie jaar geleden dat de streamingdienst in Nederland neerstreek en we als eerste land ter wereld konden snuffelen aan alles wat the Mouse House bracht. Hoe is dat drie jaar later? Disney+ is nog steeds erg goed, getuige de films en series die we nu gaan noemen.

1. Olaf presenteert

Eén van de sterkste kanten aan Disney+ is natuurlijk dat het exclusief de content van heel geliefde merken heeft: Disney, Star Wars, Pixar, Marvel en National Geographic. Maar, hoe vaak ga je Belle en het Beest kijken? Als je de schrijver van dit artikel bent, heel vaak, maar de gemiddelde persoon doet dat misschien niet zo snel. En daar komt de Disney-magie om de hoek kijken: het biedt enorm veel extra’s bij allerlei grote films. Onze favoriet is verreweg Olaf Presenteert, die soelaas biedt voor ouders die het helemaal zat zijn dat hun kinderen alleen maar Frozen op repeat willen (en die gewoon willen lachen). Het is ontzettend grappig: Olaf vertelt in razend tempo bekende Disney-films na en het is zo goed geschreven: echt even kijken.

2. Only Murders In The Building

Only Murders in The Building is eigenlijk van Hulu, maar wij kunnen het bekijken op Disney+. Deze serie draait om een groepje mensen dat in hetzelfde gebouw woont, maar nader tot elkaar komt wanneer ze een podcast starten. De podcast draait om die moord en deze serie weet heel goed op de juiste momenten enorm incrowd grapjes te maken. Mocht dat je nog niet overhalen, kijk het dan voor de acteurs: Selina Gomez, Steve Martin en Martin Short.

3. Hamilton

Hamilton is een gefilmde musical, maar laat dat je niet afschrikken. Zet de ondertiteling aan en geniet van geniale teksten en fijne ritmes in deze vertelling van een belangrijk deel van de Amerikaanse geschiedenis, namelijk die rondom het noteren van de wetten, mede dankzij Alexander Hamilton. Heel goed gedaan door Lin-Manuel Miranda, die het geheel schreef en de hoofdrol zelf pakte. En terecht: dit is zijn kindje. Heel tof om op deze manier een musical te kunnen ervaren die je anders alleen had kunnen zien tijdens een bezoek aan New York en met een heleboel geld op zak.


4. The Avengers

We proberen in dit artikel niet te gaan voor de grote films die toch vanzelfsprekend zijn, zoals Up, Ratatouille, Lion King en Star Wars, maar Avengers heeft een ereplek verdient. Deze filmfranchise heeft al zoveel records verbroken: je mag hem niet missen. Plus: het Marvel Cinematic Universe is zo opgebouwd dat je elke keer weer nieuwe dingen leert over de superhelden.


5. WandaVision

Over superhelden gesproken: menig held heeft inmiddels zijn eigen serie op de streamingdienst. Een van de meest verrassende is WandaVision. Niet alleen omdat we niet heel veel wisten over Scarlet Witch, maar ook omdat de serie bepaald geen standaard superhelden stramien volgt. De art direction is helemaal spot on en deze serie is van begin tot eind heel erg genieten.

6. Mandalorian

Wat WandaVision is voor Marvel, dat is Mandalorian voor Star Wars. De serie is vooral bekend geworden door Baby Yoda, maar heeft veel meer in petto dan dat: ontmoetingen met bekende Star Wars-personages, toffe muziek en geweldige special effects bijvoorbeeld. Als je hier fan van bent, vergeet dan ook niet de Gallery te kijken waarin het maakproces van deze bijzondere productie verder wordt uitgelicht.

7. DisneyNature: Dolphin Reef

Niet iedereen weet het, maar Disney maakt zelf ook mooie natuurdocumentaires. Dolphin Reef is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van. Dit leerzame verhaal over dolfijnen is zowel ontroerend als adembenemend. Disney doet namelijk wel een Disney'tje op docu's over dieren: ze als een personage wegzetten. Maar gelukkig werkt dat in deze docu en vele anderen erg goed.

8. The Princess Bride

Disney heeft kortgeleden 20th Century Fox overgenomen en dat betekent dat er heel wat filmklassiekers bij zijn gekomen. Een van de meest iconische is The Princess Bride, die in 1987 verscheen en gaat over een prinses die wordt ontvoerd en uitgehuwelijkt, maar hopelijk door een echte prins kan worden gered. Heel schattig, grappig en geschikt voor het hele gezin. En vol bekende quotes, let maar op.

9. The Imagineering Story

Imagineers zijn de creatieve mensen die onder andere binnen de Disney-parken zorgen voor vernieuwing en natuurlijk de bekende magie. In deze docu komen allerlei mensen van vroeger voorbij, net als oude beelden van Walt zelf. Een prachtige optekening van een gouden tijd van Disney. Erg mooi gemaakt: bovendien zal je met een ander oog naar Disneyland en -films gaan kijken.

10. Soul

Deze film is van alle Pixar-films waarschijnlijk iets minder populair onder kinderen, maar ook als volwassene kun je deze film prima kijken. Het is bijna verplichte kost, zoveel levenswijsheden komen erin voorbij. De boodschappen in deze film zijn heel krachtig en toch wordt alles op de koddige en hartverwarmende manier van Pixar vertelt. Het is moeilijk om niet geïnspireerd te raken door Soul.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...