​Wordt Hulu binnenkort aan Disney Plus toegevoegd?

​Wordt Hulu binnenkort aan Disney Plus toegevoegd?

Vorig artikel Volgend artikel

De ceo van Disney ziet het helemaal zitten dat Hulu straks helemaal van Disney wordt. De kans is daarbij groot dat de streamingdienst wordt geïntegreerd in Disney+. Hiermee zou Disney zich in één keer naar grootste streamingdienst ter wereld kunnen boksen.

Hulu

Op dit moment is Hulu nog niet voor de volle honderd procent van Disney, maar het entertainmentbedrijf is van plan om Comcast uit te kopen. Als dat lukt heeft het ineens een heel grote streamingdienst extra tot zijn beschikking, die het waarschijnlijk integreert in Disney Plus. Op dit moment kun je overigens ook al programma’s van Hulu op Disney+ zien, zoals Only Murders in the Building en Pam & Tommy.

Disney hoopt in 2024 volledig baas te zijn over Hulu. Het is geen goedkope aankoop: Comcast zegt dat Hulu op dit moment wel 70 miljard dollar waard is. Dat is een flink bedrag, maar als er een bedrijf is dat dat moet kunnen ophoesten, dan is het Disney wel. Het hoeft trouwens niet per se Hulu te integreren in Disney+: het kan er ook voor kiezen om ze naast elkaar te laten bestaan en er een soort bundel van te maken waarop je je dan kunt abonneren.

Disney+

In Europa is Disney+ overigens heel anders dan in de Verenigde Staten: omdat we hier geen Hulu hebben, staat er bij ons relatief veel Hulu-content op de dienst. In de VS is dat aanzienlijk minder. En zeker nu er een flinke streamingdienst-oorlog gaande is, zou het handig zijn als Disney één van de meest populaire streamingdiensten in handen zou hebben. Zeker met het oog op de samenvoeging van HBO Max en Discovery Plus, die in 2023 volledig in elkaar opgaan.

De bundels van Hulu en Disney+ bestaan nu ook al in de Verenigde Staten, maar deze zouden erg complex zijn. Bovendien kan Disney het beter samenvoegen: het heeft nu al meerdere streamingdiensten als je ESPN ook meerekent. Al mag gezegd worden dat Disney+ met al zijn streamingdiensten bij elkaar net zoveel abonnees heeft als de grootste streamingdienst ter wereld: Netflix. Dat ziet echter al een tijdje zijn abonnee-aantallen zakken, waardoor het ons niets zou verbazen als Disney met al zijn geld, merken en macht de allergrootste ter wereld wordt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...