​Apple TV+: tot 3 januari 9kun je gratis Ted Lasso kijken

​Apple TV+: tot 3 januari 9kun je gratis Ted Lasso kijken

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je geen Apple TV+, maar ben je eigenlijk heel nieuwsgierig naar die serie Ted Lasso waar iedereen het over heeft? Dan heb je geluk, als je de komende dagen tijd hebt. Je kunt namelijk tot 3 januari gratis kijken.

Ted Lasso

Apple heeft vanwege de kerstvakantie diverse seizoenen van de meest populaire series gratis beschikbaar gemaakt. Het hangt wel van je regio af welke precies. Zo is het in ons land mogelijk om naast Ted Lasso bijvoorbeeld hele seizoenen te zien van For All Mankind, The Morning Show en Tehran. Je kunt normaliter alleen Apple TV+ kijken met een abonnement van 6,99 euro per maand (al krijg je het ook drie maanden gratis als je een Apple-product koopt). Een half jaar geleden was het nog een stuk goedkoper: toen betaalde je maar 4,99 euro.

Wil je het eens proberen? Je kunt dan bijvoorbeeld in de browser naar tv.apple.com gaan en daar inloggen met je Apple ID (het account dat je bij Apple hebt). Heb je dat nog niet, dan kun je die gratis aanmaken, ook als je geen Apple-producten hebt. Vervolgens kun je alle meldingen over proefperiodes negeren (en dat zijn er nogal wat), waarna je gewoon kunt starten met kijken. Dat is trouwens ook mogelijk in de app. De app is gratis te downloaden op Apple-producten, maar ook op Android-telefoons, gameconsoles als PlayStation en Xbox, Amazon Fire TV Stick en diverse smart-tv’s, waaronder van LG.

Gratis Apple TV+

Op Apple TV+ kun je alleen Apple Originals-series en -films kijken. Het is dus geen streamingdienst die vol staat met allerlei verschillende merken animatiefilms en allerlei series die je al honderd keer hebt gezien. Apple wil het een beetje ‘indie’ houden. Daar doet het goed aan: er zijn veel Apple TV+-series die viral zijn gegaan, waaronder recentelijk nog Severance dat gemaakt werd door Ben Stiller. Black Bird, The Essex Serpent, Shining Girls, Pachinko en Mythic Quest zijn ook stuk voor stuk populaire, nieuwe series op de streamingdienst.

Een slim lokkertje dus, van Apple, om ons op deze manier te inspireren toch maar lid te worden van wéér een streamingdienst. Eén voordeel: in 2023 heb je een streamingdienst minder nodig. Dan gaan HBO Max en Discovery+ namelijk samen (en zal het waarschijnlijk Max heten).

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...