Entertainment24.12.2022

10 HBO Max-series om deze kerstvakantie te bingen


Het hele jaar door verschijnen er geweldige series op streamingdiensten. Netflix had dit jaar een hit met Dahmer, Disney+ met Only Murders in the Building HBO Max gooide hoge ogen met zijn Game of Thrones-spin-off House of the Dragon. Zoveel moois, het kan zijn dat je een serie hebt ‘gemist’. Daarom noemen we 10 series van HBO Max die je mooi kunt bijbingen deze kerstvakantie.

1 The White Lotus

Het heerlijke vakantiesfeertje, moord, lust, intrige en vooral Woody Allen-achtige menselijke emoties op beeld: The White Lotus is een briljante serie. Het eerste seizoen was al een hit, maar het tweede seizoen doet dat dunnetjes over met een grotendeels nieuwe cast. Geniet ditmaal van prachtige plaatjes van Sicilië en de verschillende verhalen van toeristen en locals die zo in elkaar worden gevlochten.

Ideaal voor: mensen die hun leven graag in een koffer stoppen

2 House of the Dragon

De kans dat je deze al hebt gezien is groot, maar we willen voorkomen dat hij toch wordt vergeten, omdat hij simpelweg met zoveel liefde en aandacht is gemaakt. House of the Dragon is een heel fijne fantasyserie waarin taboes niet worden geschroomd. Net als in zijn grote broer Game of Thrones, waarnaar regelmatig wordt verwezen in deze serie, zonder dat je er per se Game of Thrones voor moet hebben gezien. De ruzies en liefde tussen de verschillende Targaryens is erg fijn om te volgen en dat er nu ook wat meer drakenactie inzit (die er ook nog eens beter uitziet), maar dit een serie die je niet mag missen.

Ideaal voor: bloeddorstige fantasyfans

3 Irma Vep

Alicia Vikander is een bijzondere actrice. Ze is een soort hertje, maar wel een hertje dat je nog een flinke trap kan verkopen. In Irma Vep speelt ze een actrice die in Frankrijk de remake filmt van een vampierfilm. Reken in deze serie op een flinke dosis verwijzingen naar en kritiek op Hollywood en de filmindustrie in het algemeen. Daarnaast is de art direction om van te smullen: alles klopt in Irma Vep en Alicia Vikander is daarin het stralende middelpunt.

Ideaal voor: filmfans

4 Industry

Dit jaar verscheen het nieuwe seizoen van Industry, dat vaak een soort duistere, jongere versie van Succession wordt genoemd. Het draait om de financiële wereld, maar dan op een interessante manier, waarbij er een groep jonge bankiers wordt gevolgd die bij een Londense investeringsbank proberen voet aan de grond te krijgen. Kantoortijgers zullen veel uit deze reeks heel herkenbaar vinden, maar toch is het zelfs na een lange dag werken heerlijk om naar te kijken.

Ideaal voor: workaholics

5 Westworld

Helaas, helaas, de stekker werd vrij rigoureus uit Westworld getrokken dit jaar. Het laatste seizoen was niet helemaal het seizoen dat de makers als laatste seizoen hadden bedacht, maar toch wordt het door veel fans wel gezien als een semi-waardig einde. Deze reeks heeft op geweldige wijze die vreemde dystopische wereld die we van de film Westworld kennen genomen en tot iets nieuws gemaakt. Het begint allemaal met een gekke western vol robots, maar het ontwikkelt zich uiteindelijk steeds verder. Eerlijk is eerlijk, niet elke aflevering is even sterk, maar in zijn totaliteit is Westworld zeker one to watch.

Ideaal voor: techies

6 Hacks

Hacks klinkt als een show over cybercrime, maar dat is het allerminst. Het is een hartverwarmende comedy over.. comedy. Het draait om een comédienne die aan het einde van haar carrière is versus eentje die juist net begint. Het duurt even voor het botert tussen de twee en er gebeurt altijd genoeg om eventuele vriendschappen die dreigen te ontstaan weer te verpesten. Het is een enorm origineel verhaal dat wordt verteld door twee rasartiesten: Jean Smart en Hannah Einbinder.

Ideaal voor: mensen die vermaakt willen worden

7 The Staircase

Colin Firth en Toni Collette zijn op zich al redenen om iets te kijken, maar The Staircase is ook nog eens een heerlijke mystery-miniserie. Het vertelt het verhaal van een man die opdraait voor de moord op zijn vrouw, die van de trap is ‘gevallen’. Een bekend verhaal waar al een docu over bestaat op Netflix, maar ten eerste is dat alweer een tijd geleden én weten deze twee acteurs het zo overtuigend neer te zetten, dat je direct weer wordt opgezogen door dit bizarre verhaal.

Ideaal voor: whodunnitfans

8 Julia

Julia is geen serie voor iedereen. Het is kneuterig en truttig, met een dikke knipoog. Die knipoog is Julia Child zelf, die met haar schattige huisvrouwenuiterlijk en haar zakenvrouwenbrein toch heel slim een fantastische carrière voor zichzelf heeft weten te regelen. In deze serie zie je hoe dat ooit tot stand is gekomen. Het is wel een serie waarvan je trek krijgt, want Julia Child is de vrouw die zorgde dat Amerika Frans ging koken. Veel lekker eten, veel proeven: het is goed dat er nog geen geurtelevisie bestaat.

Ideaal voor: Downton Abbey-fans

9 Euphoria

Het eerste seizoen van Euphoria was zo aangrijpend dat veel mensen er bijna trauma’s aan hebben overgehouden. Maar, hoe gek het ook klinkt, soms is het best fijn om je even te laten meevoeren door het verschrikkelijke drama van Euphoria, dat overtuigend wordt neergezet en vreemd genoeg ook heel herkenbaar. Iedereen is jong geweest en mede daarom voelt het ook voor mensen die de leeftijd van hoofdrolspeler Rue allang zijn gepasseerd als een heel persoonlijke serie. Het dit jaar verschenen tweede seizoen gooit er nog een schepje bovenop. Je bent bij dezen gewaarschuwd. Maar: wát een serie. Briljant.

Ideaal voor: mensen die een beetje stuk willen gaan deze feestdagen

10 The Rehearsal

Over The Rehearsal zijn we kort: dit moet je gewoon ervaren. Je kunt het niet beschrijven, het is echt een serie die je gewoon moet gaan kijken. Het is bizar, het is anders dan wat je eerder zag en het gaat je sowieso aan het denken zetten over je perceptie van de wereld.

Ideaal voor: mensen die van verrassingen houden

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Entertainment

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Het internet heeft een nieuwe obsessie: de Megatron-tank-speelgoedrobot van Robosen. Dit is wat het zo'n aantrekkelijk stuk speelgoed maakt.

Gadgets26.04.2024

Het internet is gefascineerd door Transformers-speelgoed: dit is waarom

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Verder lezen over Game of Thrones

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Het achtdelige tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 17 juni a.s. in première op HBO Max. Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming, Head of HBO Drama Series & Films, introduceerde vandaag HBO'...

Entertainment21.03.2024

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Kies je kant in een "duellerende" trailer
​Dit zijn de eerste beelden van House of the Dragon seizoen 2

HBO heeft de officiële teaser vrijgegeven voor het tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon tijdens het CCXP23-panel in São Paulo, Brazilië. Het achtdelige tweede seizoen gaat in de zomer van 2024...

Entertainment04.12.2023

​Dit zijn de eerste beelden van House of the Dragon seizoen 2

HBO Max House of the Dragon krijgt een tweede seizoen

Er is nog maar één aflevering online, maar HBO Max heeft alvast besloten dat er een tweede seizoen komt van House of the Dragon. De Game of Thrones-spin-off gooit hoge ogen, mede dankzij de aanzienlijk verbeterde CGI (...

Entertainment26.08.2022

HBO Max House of the Dragon krijgt een tweede seizoen

​House of the Dragon start sterk met een stevige aflevering

“We willen geen tweede Game of Thrones maken: dit moet verrassen,” aldus de makers van House of the Dragon, de langverwachte Game of Thrones-spin-off. We hebben tijdens de première-avond op 11 augustus de eerste afl...

Entertainment19.08.2022

​House of the Dragon start sterk met een stevige aflevering

Over leiden en lijden
Zet een draak op je bank met de House of the Dragon: DracARys-app

HBO Max heeft om de fans vast warm te maken voor House of the Dragon: DracARys een augmented reality-app gelanceerd. Hierin kun je een beetje à la Google’s 3D-dieren een draak in je woonkamer, op je bank of op je bure...

Metaverse29.07.2022

Zet een draak op je bank met de House of the Dragon: DracARys-app

House of the Dragon: nieuwe trailer toont gevecht om de troon

In HBO-serie House of the Dragon wordt wederom gestreden om de troon. De spin-off van de hitserie Game of Thrones speelt zich ver voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af: wanneer draken nog standbeelden kregen en v...

Entertainment21.07.2022

House of the Dragon: nieuwe trailer toont gevecht om de troon

House of the Dragon verschijnt op 22 augustus: dit weten we ervan

Terwijl menig fan nog steeds probeert om dat vreemde laatste seizoen van Game of Thrones achter zich te laten, wordt er bij HBO inmiddels alweer jaren gewerkt aan een opvolger van de hitserie. Of eigenlijk een prequel, w...

Entertainment30.03.2022

House of the Dragon verschijnt op 22 augustus: dit weten we ervan

Verder lezen over HBO

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

We wisten al langer dat HBO Max en Discovery+ samen zouden gaan, maar nu komt dat op 11 juni ook tot uiting in de HBO Max-app. Dit gaat er veranderen, dit gebeurt er met je levenslange korting en met Discovery+ zelf.

Entertainment07.05.2024

Levenslange korting HBO Max krijgt andere vorm vanaf 11 juni

Wat gebeurt er met Discovery+?
Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max heeft een nieuwe teaser uitgebracht van de nieuwe Max Original-serie The Penguin, die komend najaar in première zal gaan. Hierin zien we Colin Farrell in de hoofdrol als Oz Cobb, beter bekend als 'The Penguin'....

Entertainment24.03.2024

Teaser trailer: Colin Farrell is The Penguin

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

HBO Max wordt vanaf 17 juni samengevoegd met Discovery+. Dat is elders al gebeurd, maar onder andere in Nederland nog niet. In andere landen heet het ook Max, maar dat schijnt door onze eigen Omroep Max niet te kunnen....

Entertainment21.03.2024

HBO Max krijgt op 17 juni ook Discovery+: kortingsactie blijft

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Het achtdelige tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 17 juni a.s. in première op HBO Max. Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming, Head of HBO Drama Series & Films, introduceerde vandaag HBO'...

Entertainment21.03.2024

Tweede seizoen ​House of the Dragon zie je vanaf 17 juni

Kies je kant in een "duellerende" trailer
​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

We houden van streamingdiensten en vraag de gemiddelde Nederlander of die een abonnement heeft op zo’n dienst en de kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. Maar hoeveel hebben we per maand over voor dat kunnen beki...

Entertainment13.03.2024

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

Verder lezen over Serie

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Het is een van de visueel mooiste series die we in jaren hebben gezien en nu komt er in ieder geval nog een seizoen 2 en 3: Shōgun.

Entertainment20.05.2024

Goed nieuws: er komen nog twee seizoenen van Shōgun

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Als een soort hongerige wolven springen we op alles wat voortkomt uit de productie van seizoen 2 van The Last of Us, zo ook de eerste beelden waarop we Joel en Ellie beiden zien.

Entertainment18.05.2024

Dit is het eerste beeld van The Last of Us seizoen 2

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

De nieuwe teaser van seizoen 4 van Only Murders in the Building laat al zien dat het een seizoen vol sterren wordt, en vooral een seizoen waarin 'the building' wordt verlaten.

Entertainment15.05.2024

Nieuwe trailer van Only Murders in the Building toont veel sterren

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

Op 17 juni gaat het achtdelige tweede seizoen van de HBO Original-serie House of the Dragon in première op HBO Max. De eerste beelden zagen we al in december 2023 voorbij komen.

Entertainment14.05.2024

Dé officiële trailer voor House of the Dragon seizoen 2

War is coming
Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

We weten waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt: in Oman. En ook met wie: of nou ja, juist niet. Onbekende Nederlanders.

Entertainment14.05.2024

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol is met onbekende Nederlanders

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame