SkyShowtime verschijnt over één week en kost 6,99 euro

SkyShowtime verschijnt over één week en kost 6,99 euro

Vorig artikel Volgend artikel

Over een week, op dinsdag 25 oktober, is het zover: dan is Nederland een streamingdienst rijker. SkyShowtime is een streamingdienst waarin Comcast en ViacomCBS samenkomen. Dat zegt misschien niet zoveel, maar wel de streamingdiensten Paramount+ en Peacock.

SkyShowtime

Die streamingdiensten bestaan in de Verenigde Staten los van elkaar en we hoopten al een tijdje dat die de oversteek zouden maken. Dat ze dat ook nog eens doen met zijn tweeën in één streamingdienst, dat is wel heel tof. Die streamingdienst is SkyShowtime, waarop je onder andere series kunt zien als Star Trek: Strange New Worlds, Halo en Law & Order, maar ook heel nieuwe films zoals Jurassic World: Dominion en Top Gun: Maverick.

Sowieso biedt de streamingdienst een heleboel merken die al decennia zeer geliefde films en series maken, zoals DreamWorks, Universal, Nickelodeon, Paramount, Showtime en Sky Studios. We rekenen dus ook op Shrek en Madagascar, Minions, Jaws, E.T., Fast & Furious, The Godfather, Forrest Gump, Titanic en The Wolf of Wall Street. Kortom, het zijn echt niet de minste filmhuizen die samenkomen in SkyShowtime.

Nederlandse content

Grote titels dus, maar er komen later ook lokalere films en series bij. Hopelijk wordt het niet zoals bij andere streamingdiensten die dit beloofden en nooit waar hebben gemaakt, maar SkyShowtime zou dus van plan zijn om Nederlandse programma’s toe te voegen aan zijn aanbod. Tof, want we hebben bijvoorbeeld op Netflix al een paar gave Nederlandse series gezien, namelijk Undercover en Dirty Lines.

De maandprijs van 7 euro valt mee: je hoeft hiervoor niet naar reclames te kijken en krijgt gewoon het hele aanbod voor je kiezen. Bovendien is het ongeveer gelijk met wat de dienst in andere, soortgelijke landen kost, zoals Zweden en Noorwegen. Wil je SkyShowtime kijken, dan kun je de app gebruiken, die beschikbaar is op Android, iOS, Google TV, Apple TV en LG TV. Belangrijk om dat te weten, want er is dus nog geen app voor Samsung-televisies. Wel is er een browserversie beschikbaar.

Streamingdiensten

Veel om over na te denken dus: kun je SkyShowtime wel goed bekijken, maar wil je het ook? Het is al de derde keer dit jaar dat er een nieuwe streamingdienst naar ons land komt en dat betekent dat je toch weer even naar je huidige streamingdiensten gaat kijken. Staat er nog wel genoeg leuks op Netflix? Komt Disney+ nog wel met genoeg nieuwe content? HBO Max, heeft dat de beloftes waargemaakt? Veel huishoudens gebruiken meer dan één streamingdienst, maar het is wel de vraag welke je dan kiest, waarbij je je ook moet afvragen hoe veel gewone televisie je nog kijkt.

In ieder geval wordt er flink gestreden tussen de diensten. Netflix zag dit jaar al 1 miljoen abonnees verdwijnen, Disney+ introduceert -net als Netflix trouwens- een abonnement met reclame dat goedkoper moet gaan worden en HBO Max gaat volgend jaar alweer samen met Discovery+. Het is dus nog lang niet rustig in de wereld van streamingdiensten en we zijn benieuwd welke rol SkyShowtime hierin gaat spelen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...