Apple Airpods Pro 2 wellicht met lossless audio en ‘Find My’ functie

Apple Airpods Pro 2 wellicht met lossless audio en ‘Find My’ functie

Vorig artikel Volgend artikel

Daar is ie weer, de Apple waarzegger pur sang, Ming-Chi Kuo. Deze keer doet hij enkele voorspellingen over de volgende generatie van de pro-versie van de draadloze oortjes van Apple, de Airpods Pro 2. Als zijn glazen bol het goed gezien heeft, dan worden de tweede versie van de pro-airpods voorzien van lossless audio en een kan de case, tevens oplaaddock, via de Find My-app teruggevonden worden. Eerdere geruchten spraken al over fitnesstracker functies.

Ander streaming protocol?

Met name de voorspelling dat de nieuwe Airpods Pro 2 waarschijnlijk Lossless audio (ALAC) ondersteunen is een bijzondere voorspelling. Op dit moment is die functie nog door geen enkele versie van de AirPods beschikbaar. Wanneer Kuo gelijk krijgt, dan lijkt de kans groot dat de AirPods Pro 2 een ander streamingprotocol gebruikt dan Bluetooth om een stabiele, hifi-stream te garanderen.

De toevoeging van de Find My functie betekent waarschijnlijk dat de Airpods case de eigenschappen van de AirTag krijgt, plus een ingebouwd luidsprekertje zodat de case ook geluid kan maken wanneer hij via de Find My app gelokaliseerd wordt. Nogmaals, mits de voorspellingen van Kuo op waarheid blijken te berusten. Het duurt, volgens diezelfde geruchten en voorspellingen, nog minimaal negen maanden voordat daarover meer duidelijk wordt.

AirTag-a
De toevoeging van de Find My functie betekent waarschijnlijk dat de Airpods case de eigenschappen van de AirTag krijgt

Pas in Q4 in de winkels?

Het is overigens niet de eerste keer dat Kuo iets over deze oortjes roept. Eerder nog voorspelde hij dat Apple de Airpods Pro 2 in het derde kwartaal van 2022 zou gaan onthullen. Rondom dezelfde tijd dat de volgende generatie van de iPhone verwacht wordt. Nu heeft de analist die verwachting bijgesteld. De nieuwe pro-oortjes zullen naar verwachting pas in het vierde kwartaal van 2022 in de winkels verschijnen. Apple zelf zegt uiteraard helemaal niets over de speculaties en voorspellingen van Kuo.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...