Gadgets29.10.2019

Apple komt met noisecancelling AirPods Pro


Vanaf 30 oktober te koop

De geruchten gingen al langer en nu weten we het zeker: Apple komt met noise cancelling AirPods. Vanaf 30 oktober zijn de nieuwste oordoppen te koop en die zijn voorzien van een ‘actieve ruisonderdrukking’, zoals Apple het noemt.

Beter draagcomfort

Gebruikers hadden nogal eens commentaar op het draagcomfort van de, toch niet bepaald goedkope, AirPods. Daar heeft het bedrijf naar geluisterd, want de nieuwe generatie AirPods Pro worden geleverd met verschillende oortips. Voor € 279,- heb je ze deze week al in huis.

AirPods Pro nieuw
AirPods Pro nieuw

AirPods Pro met ruisonderdrukking

De nieuwste oordoppen met noise cancelling functie filteren de ruis van omgevingsgeluid via een microfoon aan de buitenkant. Als gebruiker bepaal je zelf of je gebruikmaakt van de ruisonderdrukking. Wil je wel horen wat er om je heen gebeurt, dan activeer je de zogenaamde ’transparantiemodus’. Deze laat omgevingsgeluid wel door en dat kan een stuk veiliger zijn als je deelneemt aan bijvoorbeeld het verkeer.

Apple belooft dat de batterijduur zo’n 24 uur is en je de oortjes meerdere keren helemaal kunt opladen in de case. De actieve luisterduur is zo’n 4,5 uur en na 5 minuten opladen gebruik je de oortjes ongeveer een uur.

AirPods Pro voordelen
AirPods Pro voordelen

Verschillen AirPods en AirPods Pro

  • De prijs: tja, we draaien er niet omheen, maar de nieuwe AirPods Pro zijn behoorlijk prijzig. De vorige generatie AirPods koop je voor € 179,- en dat is 100 euro goedkoper dan de nieuwe oordoppen.
  • Noise cancelling: dit is de nieuwste feature van de AirPods en de oude generatie had deze optie nog niet.
  • Oortips: eindelijk kun je tips gebruiken om de AirPods Pro beter passend te maken.
  • Waterbestendig: de AirPods Pro kunnen beter tegen water en dat is fijn, want we krijgen nogal eens wat regen over ons heen.
  • Transparantie-modus: de optie om het omgevingsgeluid door te laten.
  • Adaptive EQ: de speciaal ontworpen high-excusion driver zorgt voor een krachtig basgeluid en met Adaptive EQ wordt de muziek afgestemd op de vorm van je oren, wat het beste geluid moet geven.

Niet alleen Apple komt met oordoppen die ruis onderdrukking. Bose en Amazon (Echo Buds) brengen hun eigen versies op de markt.

Ben je overtuigd? Je koopt de AirPods Pro vanaf 30 oktober voor € 279,-.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Apple

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Je wil natuurlijk altijd de activiteitsringen van de Apple Watch vol hebben, maar soms kan het echt niet. Gelukkig kun je ze nu pauzeren.

Gadgets13.06.2024

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple