Technology29.05.2021

​Nieuwe AirPods Pro functioneren ook als fitnesstracker


Het gerucht gaat dat er in 2022 nieuwe AirPods Pro aankomen die zijn voorzien van fitnesstrackers. Bloomberg meldt dit na te hebben gesproken met bronnen bij Apple. Dit jaar komen er echter ook nieuwe AirPods, maar dan een nieuwe variant van de gewone.

AirPods Pro met fitnesstracker

Hoewel je smartphone ook je stappen kan tellen, zijn fitnesstrackers vaak net even wat meer uitgebreid en accuraat. Bovendien kunnen ze vaak ook zuurstofmetingen doen en bijhouden wat je hartslag is, waardoor ze je een beter beeld geven van hoe je lijf ervoor staat. Het is alleen jammer dat je die altijd als apart bandje moet dragen, of -zoals in het geval bij Apple- in de vorm van een horloge.

Daar komt voor Apple-fans verandering in, want volgend jaar zou het bedrijf uit Cupertino nieuwe AirPods Pro’s uitbrengen die zowel goede audio kunnen verzorgen als fitnessmetingen. Het is revolutionair: nog nooit eerder hebben we oordopjes gezien die die functie hebben.

Hierboven: de trailer van de originele AirPods Pro.


Nieuwe AirPods

Over de gewone AirPods waarvan dit jaar een nieuwe variant zou verschijnen, is tot nu toe alleen een gerucht bekend over de vorm. Het tandenborstel-achtige steeltje gaat de prullenbak in en qua ontwerp gaan ze dichter tegen de AirPods Pro aanzitten. We zijn benieuwd of ze ook veel goedkoper worden. Apple heeft de productie van AirPods verlaagd, omdat hun vrij dure oordopjes het vaak afleggen tegen goedkopere alternatieven van de concurrentie, zoals Huawei Freebuds en Samsung Galaxy Buds.

De originele AirPods Pro verschenen in 2019, tegelijk met iPad OS 13.2 en iOS 13.2. Deze oordopjes presenteerden een nieuw ontwerp, maar ook actieve noise cancelling waardoor je je er beter mee kunt focussen. Een ander voordeel is dat ze waterbestendig zijn, waardoor je ze kunt gebruiken voor sporten. Een logische nieuwe stap dus dat de opvolger van deze oordopjes fitnesstrackerfunctionaliteiten krijgt.

Apple

Het gaat allemaal nog om geruchten, dus of Apple inderdaad echt met nieuwe AirPods Pro’s komt in 2022 en gewone AirPods in 2021, dat kan alleen het bedrijf zelf onthullen. In ieder geval zijn we er na twee jaar wel aan toe, zeker als dat betekent dat de fitnesstracker de prullenbak in kan.

Beeldbron: lg24lg

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Apple

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

Wagenziekte is heel vervelend, zeker wanneer je een lange rit naar je vakantiebestemming hebt. Apple gaat er iets aan doen om te helpen je autorit wat prettiger te maken.

Mobile17.05.2024

iPhone gaat helpen tegen wagenziekte

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

Heb je foto's jaren geleden weggegooid, verschijnen ze doodleuk weer op je iPhone. Het gebeurt momenteel bij diverse gebruikers.

Mobile16.05.2024

iPhone-probleem zorgt dat weggegooide foto’s van jaren geleden terug zijn

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple biedt zijn excuses aan, zegt dat het de plank heeft misgeslagen, maar het laat zijn controversiële reclame wel staan. 

Gadgets10.05.2024

Apple: ‘Sorry voor onze smakeloze reclamespot voor de iPad’

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Iedereen doet wel iets met AI, maar Apple is er wat stiller over. Toch belooft dat er wel aan te komen, namelijk later dit jaar.

Mobile06.05.2024

Een verbeterde Siri en meer AI-plannen van Apple

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

Apple Maps biedt nu ondersteuning voor fietsroutes in Nederland. Zo kun je in het Nederlands te horen krijgen hoe je moet fietsen.

Mobile03.05.2024

Apple Maps ondersteunt in Nederland nu ook fietsroutes

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads

Apple heeft zijn nieuwe event aangekondigd en het heet ‘Let Loose’. Verwacht geen auto’s of huisrobots, denk wel aan iPads en accessoires. 

Gadgets25.04.2024

Een nieuw Apple-event op 7 mei: iPads, iPads, iPads