Accounts delen op Netflix zal waarschijnlijk 6 euro extra kosten

Accounts delen op Netflix zal waarschijnlijk 6 euro extra kosten

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix wil het begin april verplicht maken om een account alleen binnen het eigen huishouden te gebruiken, tenzij je betaalt om dat ook buiten je adres te delen. En die betalingen kunnen best oplopen. Waar er eerder in Zuid-Amerika nog werd getest met een bedrag van een paar euro, blijkt nu dat het in sommige landen wel 6 euro kan kosten per maand.

6 euro voor het delen van je account

In Spanje kost het 6 euro om je account te delen met iemand buiten je huishouden. Hiermee is Spanje wat betreft kosten het duurste land waar dit nieuwe beleid tot nu toe officieel is aangekondigd. De andere drie landen waar het de kosten voor bekendmaakte zijn Portugal, Nieuw-Zeeland en Canada. Zo kost het in Portugal 4 euro, in Nieuw-Zeeland omgerekend 4,72 euro en in Canada omgerekend 5,54 euro.

Het is opvallend dat het in Spanje zo duur is, maar waarom het maar liefst twee euro scheelt met de buren is onbekend. Dat account delen kan verder trouwens niet veel duurder worden, want je kunt je account niet delen met nog meer mensen. Woont je vriend niet bij je, maar deel je je account ook graag met je beste vriendin, dan kun je ze op het Standaard-abonnement niet allebei op jouw account laten meeliften. Bij Premium kan dat wel, al is het daar ook maximaal 2 huishoudens. Netflix Basic heeft de optie overigens helemaal niet, waardoor de streamingdienst uiteindelijk dus best prijzig wordt voor zij die graag delen.

Veel restricties van Netflix

Ook zitten er meer restricties aan dat delen van een account. De mensen die buiten je huishouden zijn, kunnen maar op één apparaat tegelijk Netflixen, dingen downloaden voor offline kijken kan ook maar op één apparaat en je moet in hetzelfde land wonen als de eigenaar van het account. Gebruik je de streamingdienst echter via een provider, zoals we in Nederland bijvoorbeeld hebben bij T-Mobile, dan kun je het hele account delen op je buik schrijven.

Kortom, het wordt niet per se alleen duurder om accounts te delen, het wordt op veel manieren ook aanzienlijk minder aantrekkelijk gemaakt. En ja, als het in Nederland 6 euro gaat kosten (en dat gaat het waarschijnlijk wel), dan kun je je afvragen of iemand niet beter zelf een account kan nemen. Dat biedt toch wat meer vrijheid.

Geld verdienen

Maar ja, daar is het Netflix natuurlijk precies om te doen: het wil meer geld verdienen en het verwacht zeker backlash van dit nieuwe beleid, maar uiteindelijk verwacht het hiermee meer geld te verdienen. Naar verwachting delen zo’n 100 miljoen mensen hun wachtwoord buiten hun huishouden, dus als zelfs de helft ervan zou besluiten om wel te betalen, dan gaat Netflix er inderdaad al flink op vooruit.

Nieuwsgierig hoe het werkt qua controle op accounts delen? Lees dan ons artikel over hoe Netflix controleert of jij je account deelt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...