Automotive28.06.2023

Renault Rafale en de magie van een blauwe uitvoering


We zijn in Paris aanbeland voor de onthulling van de volledig nieuwe Renault Rafale. Het toekomstige vlaggenschip van Renault wordt omschreven als een coupé-SUV. De Rafale is vooral bedoeld om het offensief van het merk in het D-segment te versterken naast de Austral en de nieuwe Renault Espace.

De International Aeronautics and Space Show

Het decor voor de lancering van de Renault Rafale is opgebouwd op op een podiumplaats van de International Aeronautics and Space Show in Parijs, in de volksmond beter bekend als de Paris Air Show. Het is de grootste luchtvaartshow ter wereld en wordt gezien als de belangrijkste ontmoetingsplaats voor alle wat vliegt in de lucht of daarbuiten. Dat deze show (goed voor zo’n 350.000 bezoekers) is gekozen als podium voor de Rafale is echter geen toeval net als de naam.

De geschiedenis van de Renault Rafale

Om de Rafale te duiden moeten we even terug in de geschiedenis van Renault. De naam Rafale heeft binnen het Renault concern een lange historie en gaat helemaal terug tot 1933 toen de Louis Renault, gepassioneerd door luchtvaart, de Franse vliegtuigbouwer Caudron wist over te nemen.

Drie jaar na de overname was een van de eerste vliegtuigen de Caudron Renault C460, een een-zits racevliegtuig ontworpen om records te breken. Dit vliegtuig kreeg de naam Rafale en viel op door zijn stilistische durf van de geavanceerde aerodynamica in die tijd. Het design was zo vernieuwend dat zelfs vandaag het nog een soort magische werking heeft. Met die wetenschap ga je waarschijnlijk gelijk anders kijken naar de Renault Rafale in 2023.

De Caudron Renault C460 Rafale, een een-zits racevliegtuig ontworpen om records te breken.
De Caudron Renault C460 Rafale, een een-zits racevliegtuig ontworpen om records te breken.
Renault Rafale en het gelijknamige vliegtuig uit 1936 tijdens de introductie op de Paris Air Show
Renault Rafale en het gelijknamige vliegtuig uit 1936 tijdens de introductie op de Paris Air Show

Lancering tijdens een onweersbui naast een straaljager

Een weerpraatje tijdens de lancering van een splinternieuwe auto lijkt niet relevant zou je denken. In het geval van de nieuwe Renault Rafale kunnen we er echter niet omheen want op het moment van lancering barst de hemel open met een donderbui en een kleine storm die het gehele tentoonstellingsterrein van de Paris Air show deels omverblaast en onder water zet. Het is alsof iemand zegt dat dit natuurgeweld wel past bij deze auto. Je zult het weten!

Het is bijzonder omdat we nog maar net uitleg hebben gekregen over de gelijknamige Dassault Rafale, een zogenaamd multirole-gevechtsvliegtuig van Marcel Dassault Industries, eveneens de makers van de Mirage straaljagers. Deze Dassault Rafale zijn schijnbaar onverslaanbare vliegtuigen met inmiddels een zeer lange reputatie.

De scenery voor de introductie van de Renault Rafale is gezet, noodweer, een onverslaanbaar gevechtsvliegtuig en een nieuwe auto. Je moet het maar bedenken. De Renault Rafale is geland op aarde.

Renault Rafale en het geheim van een blauwe kleur

De nieuwe en fors ogende Renault Rafale is ontworpen volgens de nieuwe designtaal taal van Gilles Vidal, Head of Design bij Renault. De komst van Vidal betekent tevens een nieuw tijdperk (en een uitdaging) waarin modellen een meer avant-gardistisch design moeten krijgen om hun gehele levenscyclus aantrekkelijk te blijven. De blauwe kleur van de Rafale doet wat dat betreft hier in Parijs wonderen en werkt versterkend. Met op de achtergrond de Rafale Coudron, ook al blauw lijkt alles te kloppen. Het contrast net de zwarte wielen, het zwarte interieur wat we herkennen van de introductie van de Espace en de Austral.

Deze kleur maakt de Rafale ontegenzeggelijk tot een opvallende verschijning. Voor de minst opvallende innovatie maar wel cool moet je echter even in de Rafale plaatsnemen. Het dak van deze nieuwe Rafale is uitgerust met een glazen Solarbay panoramisch dak wat is uitgerust met technologie die ervoor zorgt dat bij fel zonlicht je het niet meer hoeft te verduisteren. Elektrische velden zorgen voor het verplaatsen van moleculen door het glas, waardoor binnen enkele seconden het complete glasoppervlak wordt gedempt. Dit is o.a. te bedienen via spraakbesturing met Google Assistant.

Renault Rafale, dat blauw..
Renault Rafale, dat blauw..
De hoge en strak gestyleerde achterkant van de Renault Rafale
De hoge en strak gestyleerde achterkant van de Renault Rafale

Laurens van de Akker blijft een opvallend designer

Een andere kleur, met kleinere wielen voorzien van lichtmetalen accenten verandert het beeld van de Renault Rafale. Het zal zeker gebeuren want niet iedereen zal deze uitvoering durven te kopen. De doelgroep is misschien nog wat diffuus maar wie lef heeft, bekend kleur en zal expliciet kiezen voor deze uitvoering. Was je hier in Parijs met in de achtergrond een al even episch blauw vliegtuig dan heb je geen keuze meer.

Laurens van den Akker en zijn team moeten het hebben geweten. Ietwat trots gaat hij op de foto met veel van de aanwezigen in front van de auto waarvan de voorkant met de doorlopende grille in de ogen en koplampen hem nog net wat meer meegeven. Deze Rafale druk de andere modellen van Renault iets naar de achtergrond. De auto is ontworpen door het designteam van de Nederlandse designer. Van de Akker laat weinig ruimte voor al te veel creativiteit waardoor de Rafale echt een grotere broer van de Austral is, anders maar wel herkenbaar. Rafale lijkt op dit moment vooral een blauw statement wat nog wel zijn plek zal moeten veroveren, een SUV-coupé!

Renault Rafale, het gelijk van één platform

De Rafale is ook het bewijs van het platform. Voor ons staat immers een Renault Austral en Espace zonder dat ze aanwezig zijn. Het is Laurens van den Akker gelukt om een nieuw model te laten ontwerpen, eigentijds met een duidelijke Renault signatuur zonder dat deze Rafale al te veel lijkt op z’n familie. Drie modellen, allen anders, allen met een eigen doelgroep. Renault meldt zich overduidelijk bij de consument die niet alleen oog heeft voor dit Franse merk.

De onderliggende technologie zal zich nog meer moeten bewijzen. Z’n typisch Franse DNA is echter eigenwijs genoeg om verder te ontdekken. Binnen in de auto kan het een van de drie modellen zijn gebouwd op hetzelfde platform, het verschil zie je pas als je ernaast staat. Het is een compliment aan van den Akker, de Nederlandse designschool zeggen we dan maar, parktisch. Laten we dat stukje van Renault ons maar even toe eigenen.

Van binnen zijn de Austral, Espace en Rafale een drieling, het verschil zie je vooral buiten
Van binnen zijn de Austral, Espace en Rafale een drieling, het verschil zie je vooral buiten
Rafale meets Rafale
Rafale meets Rafale

De doelgroep voor de Renault Rafale moet hem nog gaan vinden

Als we deze blauwe Renault Rafale even parkeren en overstappen naar de toekomstige uitvoeringen is het de vraag welke consument hem als eerste gaat omarmen. Er zijn uitdagers, met name uit Azië die dit herkennen. Het is een consument die wel van groot houdt met en de modellijn van een SUV niet wil loslaten. Het is makkelijk om te wijzen naar de buren in eigen land, zeker omdat de designtaal van Franse automerken dezelfde taal spreken maar de Rafale heeft wel degelijk z’n eigen signatuur.

De technologie van de Rafale is inmiddels bekend. Je kiest hier voor een model waarbij de prijs heel bepalend kan zijn. Gaat deze concurrerend zijn maar tegenover wie? Hij mag niet te duur zijn omdat hij dan binnen het merk te veel afstand neemt. Ergens moet deze Rafale het topje zijn van de modelreeks van Renault met als uitzondering zijn blauwe uitvoering.

De Renault Rafale heeft geen stekker

Het struikelblok, het dilemma en het tegenargument van de Renault Rafale is het ontbreken van een stekker. Is het de Franse eigenwijsheid in een land zonder al te veel snelladers. Tot 2023 dan want wie nu de autoroute pakt kan zich verheugen op een grote aanwezigheid van snelladers. Ionity en Total Energies met tegenwoordig ook Fastned maken elektrisch rijden in Frankrijk eenvoudig. Dat ga je ook tegenkomen bij hotels en in steden. Frankrijk heeft op straat duidelijk de EV weten te omarmen.

Je zult er alleen geen Renault Rafale of Espace zien staan. Deze modellen hebben geen (of ze er ooit een gaan krijgen is een ander onderwerp) stekker en staan op het CMF-C/D-platform. Dat betekent iets meer dan alleen mild hybrid met opvallend lage verbruikscijfers. Het is een soort tegenmodel van elektrische auto’s wat moeiteloos 2030 gaat passeren. Het is een serieus alternatief waarbij je je alleen afvraagt waarom dit zo uniek is.

Is dit dan keuze voor een bestaande doelgroep, zij die niet makkelijk uit de voeten kunnen met een stekker. Koffiedik kijken is moeilijk en al helemaal in Frankrijk. Het dunne laagje zwarte koffie is lastig te beoordelen. Praten we straks over het gelijk van Renault of wordt er toch in de achtergrond hard gewerkt aan een volledig elektrisch platform voor deze modellen. Dat is net zo voorspelbaar als dat er nog meer nieuwe modellen komen die wel voorzien zijn van stekker.

Wat je verder moet weten

De Rafale zit net als de Espace vol met moderne technologie wat betreft connectiviteit en rijveiligheid zoals je deze vandaag mag verwachten. De aandrijving is identiek aan die de Espace en bestaat uit heeft een E-Tech full hybrid-aandrijflijn met een vermogen van 147 kW (200 pk). Er kan ook gekozen worden voor de nieuwe high-performance E-Tech 4×4 met 220 kW (300 pk), die later in het jaar gaat uitkomen..

De nieuwe Renault Rafale krijgt vijf carrosseriekleuren, waaronder twee nog niet eerder uitgebrachte kleuren: blanc perle satin en bleu Alpine. Het blanke satijn heeft een beschermend laagje tegen Uv-straling en te ruwe wasstraat borstels. De Rafale is als eerste model van Renault beschikbaar in de kleur bleu Alpine (zie boven). De drie andere beschikbare kleuren zijn rouge flamme, noir étoilé en een mat grijze uitvoering die er ook mag wezen in combinatie met 20 of 21 inch zwarte velgen. Iedereen zijn smaak.

Renault Rafale, het antwoord is aan de consument

Op de Paris Air Show is dat te midden van supersonische vliegtuigen, raketten, drones en ‘Elektrische Vertical Take-Off and Landing’ vliegtuigen die als een helikopter kunnen opstijgen en landen, afgekort als eVTOL, even geen vraag. Dat is het echter wel buiten deze wereldtentoonstelling in Parijs. De blauwe Renault Rafale heeft ons hier wel weten te overtuigen. Het antwoord is nu aan de consument.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Elektrisch rijden

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Het Franse DS Automobiles, inmiddels onderdeel van Stellantis, is al jaren succesvol in het FIA Formula E Wereldkampioenschap met het raceteam DS Techeetah. Inmiddels hebben ze ook meerdere kampioenschappen gewonnen, zowel bij de rijders al bij de constructeurs.

Automotive23.05.2024

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

De interesse in elektrisch rijden is aan het dalen. Voor het eerst in jaren is de groep die niet (28%) van plan is elektrisch te gaan rijden, groter dan de groep die dit binnen vijf jaar wel (27%) van plan is.

Automotive17.04.2024

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

ANWB zegt van wel
Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

Nissan belooft dat het de komende paar jaar met maar liefst 16 elektrische auto’s komt. Het had eerst andere plannen in het kader van verduurzamen, maar heeft deze aangepast. Het was van plan om 23 elektrische auto’s...

Automotive26.03.2024

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

Verder lezen over Renault

Rijden met de Renault Scenic E-Tech Electric Car of The Year in Spanje

Het zal je misschien niet ontgaan zijn; de Renault Scenic E-Tech Electric heeft de titel Car of the Year 2024 gekregen. En dat dat niet geheel onterecht is, ervaarden wij zelf aan de Spaanse Costa del Sol, waar wij met d...

Automotive17.03.2024

Rijden met de Renault Scenic E-Tech Electric Car of The Year in Spanje

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric revival van een iconische auto

Wie kent hem niet, de Renault 5, het charmante autootje dat in 1972 werd geïntroduceerd. En vandaag, op de autoshow van Genève, is de nieuwe Renault 5 E-Tech electric gepresenteerd. In short: een moderne, volledig elek...

Automotive27.02.2024

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric revival van een iconische auto

Renault werkt hard aan de elektrische Renault 5

In het Technocentre van Renault, diep verscholen in de buurt van Parijs, mogen geen mobiele telefoons naar binnen. Dat heeft een reden. Daar werkt de Franse autofabrikant namelijk in het geheim aan haar nieuwste modellen...

Automotive11.07.2023

Renault werkt hard aan de elektrische Renault 5

De elektrische opvolger van een van de populairste hatchbacks van de 70’s en 80’s
Renault Espace: het ruimtelijke is verdwenen, de ruimte niet

Renault Espace, we gaan terug naar 1983. 40 jaar geleden: het was een revolutie, want zo vaak had een automerk het nog niet aangedurfd om zo’n grote en ruime auto op de markt te brengen. Het design was revolutionair, d...

Automotive29.06.2023

Renault Espace: het ruimtelijke is verdwenen, de ruimte niet

Renault en Airbus willen batterijen beter maken

Tijdens de Airbus Summit die deze week gehouden wordt heeft de Franse vliegtuigbouwer een bijzondere samenwerking aangekondigd met een ander groot en bekend Frans bedrijf, autofabrikant Renault om precies te zijn. Doel v...

Automotive01.12.2022

Renault en Airbus willen batterijen beter maken

Samen op zoek naar meer opslagcapaciteit en minder gewicht
Google en Renault maken samen een softwaregedreven auto

De meeste auto's functioneren veelal op software, maar het kan nog een tandje meer. Google en Renault gaan samenwerken aan een auto die vooral softwaregedreven is. Samen maken ze een softwareplatform dat onder andere een...

Automotive08.11.2022

Google en Renault maken samen een softwaregedreven auto

De Renault Austral, een comfortabele SUV met bijzondere features

Renault heeft deze maand een nieuwe SUV onthuld, de Austral. Deze naar eigen zeggen atletisch en sensueel ogende mild hybrid is de eerste ‘Nouvelle Vague’ Tech SUV van het Franse merk. Afgelopen weekend togen wij naa...

Automotive17.10.2022

De Renault Austral, een comfortabele SUV met bijzondere features

Nieuwe Renault Megane E-Tech electric nu volledig elektrisch

Renault heeft tijdens de IAA (de autosalon van München) zijn tweede mainstream elektrische auto, de nieuwe Megane E-Tech Electric gepresenteerd. Na de ZOE moet deze 100% elektrische Megane voor nieuw succes gaan zorgen....

Automotive07.09.2021

Nieuwe Renault Megane E-Tech electric nu volledig elektrisch