CES 2022 Samsung introduceert The Freestyle portable projector

CES 2022 Samsung introduceert The Freestyle portable projector

Projector, sfeerverlichting en luidspreker in één

Vorig artikel Volgend artikel

In een tijd waarin we vrijwel alles op onze smartphone bekijken of onderuit op de bank naar Netflix of Apple TV liggen te kijken komt Samsung met een slimme draagbare projector, The Freestyle, op de markt. Je denkt dan gelijk aan een onhandig grote rechthoekige kast maar dat is net even anders.

The Freestyle

Blijkbaar wil Samsung bewijzen dat een projector niet persé groot hoeft te zijn om ook een scherp en helder beeld uit te stralen. De nieuwe Freestyle-projector weegt slechts 830 gram en is door zijn vorm en toepasbaarheid uiterst handig. The Freestyle is een lichtgewicht projector, slimme luidspreker en sfeerverlichting in één. De fraai ogende projector kan tot 180 graden draaien, waardoor je het beeld letterlijk overal op kunt projecteren, er is geen apart scherm nodig.

Samsung_The_Freestyle_CES2022
The Freestyle: Projector, sfeerverlichting en luidspreker in één

Projector, sfeerverlichting en luidspreker in één

The Freestyle wordt geleverd met volledig automatische keystone- en leveling functies. De autofocus functie moet zorgen voor helder beeld op elk oppervlak met een diameter van maximaal 100 inch. The Freestyle wordt geleverd met een dubbele passieve subwoofer die zorgt voor een 360 graden geluidservaring.

Verder is de The Freestyle, die werkt met een externe batterypack (USB-PD en 60W/20V of hoger), handig om overal mee naartoe te nemen. Het apparaat is mede door de omgevingsmodule en doorschijnende lensdop ook in te zetten als sfeerverlichting. Als laatste is het ook een slimme speaker die muziek en visuele effecten kan koppelen.

The Freestyle kent dezelfde smart mogelijkheden als Samsung Smart TV's. Denk aan ingebouwde apps voor streamingdiensten en functies voor het spiegelen en casten. The Freestyle is verder geschikt voor gebruik met zowel Android- als iOS-apparaten en heeft als innovatie dat hij ook werkt met spraakbesturing waardoor hij handsfree is te gebruiken.

Op 20 januari start de pre-order voor de Nederlandse markt. The Freestyle is vanaf 14 februari beschikbaar in Nederland.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....