​Samsung komt mogelijk met dubbele dubbelvouw-telefoon

​Samsung komt mogelijk met dubbele dubbelvouw-telefoon

Vorig artikel Volgend artikel

Ze zijn nog niet heel erg geïntegreerd in de smartphonewereld, maar dankzij onder andere de Samsung Galaxy Z Flip 3 worden vouwtelefoons wel iets gangbaarder. Samsung is alvast bezig met de volgende stap, namelijk de dubbele dubbelvouw-telefoon. Kortom, een smartphone met drie schermen en twee scharnieren.

Multitasken

Het klinkt heel erg logisch: een telefoon die je kunt vouwen op twee verschillende plekken. Omdat we graag multitasken, en dus bijvoorbeeld willen appen tijdens het Formule 1 kijken, of juist een nieuwe Netflix-serie willen kijken tijdens het werken, worden steeds meer apparaten gemaakt voor multitaskers. Zo heeft LG ook recent een monitor onthuld die ideaal zou zijn om meerdere schermen onder elkaar te openen.

Het voordeel aan twee keer kunnen vouwen en dus eigenlijk drie schermen die samen één kunnen vormen, dat is duidelijk: je hebt hierdoor een ideale vorm waardoor je de smartphone rechtop kunt zetten. Hij klapt echter niet alle kanten op: je kunt hem als het ware in een Z-vorm vouwen en dan rechtop zetten. Erg handig als je iets wil kijken maar je handen vrij wil houden.

Vouwtelefoon met drie schermen

Daarnaast is er nog een ander voordeel aan drie schermen in plaats van twee, namelijk dat deze telefoon zich écht laat meten met tablets. Tablets leken een tijdje te verdwijnen, maar zijn mede door de pandemie weer helemaal terug van weggeweest. Veel mensen vinden het toch fijn om met een kleiner scherm dan hun laptop, maar een groter scherm dan hun mobiel te gamen op de bank, of bijvoorbeeld te shoppen via het touchscreen. Een goede keuze dus voor Samsung om een smartphone te maken die je gemakkelijk kunt omvormen in een tablet.

Dat heeft echter ook nadelen. Want voor sommige mensen is het al moeilijk om één smartphone in hun broekzak te steken. Laat staan als je eigenlijk drie smartphones op elkaar gestapeld in je zak moet laten glijden. Dat zal waarschijnlijk niet gaan. Het is waarschijnlijk dus wel een soort dikkerdje en dat is niet altijd even comfortabel. Het is dus de vraag in hoeverre mensen deze telefoon echt gaan gebruiken als hij helemaal opgevouwen is, het lijkt logischer om hem in de trein bijvoorbeeld even naar twee schermen naast elkaar te vouwen. Het is sowieso de vraag hoe dat vasthoudt, drie schermen op elkaar.

Samsung Galaxy Tri-Fold

De smartphone is overigens nog niet in de maak. Samsung heeft alleen het patent aangevraagd voor zijn Samsung Galaxy Tri-Fold. Het toestel zou een vingerafdruksensor onder het scherm hebben, wat tot op heden niet gebruikelijk is in vouwtelefoons. Er zitten drie camera’s aan de achterzijde en een klein extra scherm, zodat je met de hoofdcamera selfies kunt maken. Ook opvallend: het is mogelijk om deze telefoon via HDMI aan te sluiten. Om al die schermen van stroom te voorzien (en de rest van de smartphone ook) zijn er twee batterijen ingebouwd in plaats van één. Hetzelfde geldt voor de antennes, want dit moeten er ook twee zijn omdat de bedradingsafstand vrij lang is en dat niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van je antenne.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan zweeft ze ergens in de wondere wereld van entertainment of in een vliegtuig naar een toffe plek in de echte wereld. Mario...