Technology12.03.2024

Sora werkt aan veiligheid en komt met nieuwe next level AI videos op TikTok


OpenAI heeft weer een aantal nieuwe ongelofelijke video’s gemaakt met hun Sora AI-model, waaronder opmerkelijke beelden zoals een draak van bubbels en een paard op rolschaatsen. De beelden werden voor het eerst vrijgegeven via TikTok. Sora heeft sinds de onthulling in februari enorm veel aandacht gekregen. Toch is een publieke lancering dit jaar nog niet snel te verwachten.

Dit komt mede door de noodzaak van verdere veiligheidsonderzoeken en de tijd die nodig is om dit soort videos te produceren. Hierdoor is Sora niet toegankelijk voor een breder publiek en houdt OpenAI het nu nog allemaal exclusief voor een zeer select groepje testers. Tot die tijd moeten wij het doen met de beelden die Sora Open AI blijft delen op social media. Die blijven sowieso weer waanzinnig.

Een draak van bubbels en een paard op rolschaatsen

Tot hun nieuwste en absolute masterpieces is een draak van bubbels die vuur van bubbels blaast. Je weet niet wat je ziet maar hoe de draak beweegt en de videokwaliteit zijn indrukwekkend. Blijkbaar kost het genereren van dit soort videobeelden in hoge resolutie minuten. Dat is naast veiligheid meer dan waarschijnlijk de belangrijkste reden dat Sora nog ver weg is van een publieke versie. Probeer je maar eens te voorstellen hoeveel rekencapaciteit en energie nodig is om een dergelijke video te produceren.

Sora

Image credits: Sora: Prompt: a dragon made of bubbles

Ai is zoals hierboven te zien ronduit ongelofelijk. Naarmate je de fictie van de andere nieuwe video’s zoals het paard op rolschaatsen even loslaat, opdrachten aan Sora meer realistisch maakt, is letterlijk het hek van de dam en is er geen beperking voor wat soort videos dan ook. Op dit moment wordt Sora binnen OpenAi nog getraind met nieuwe technieken vanuit GPT-4 en DALL-E. En heel eerlijk, dit soort beelden zijn ongekend mooi maar net zo goed behoorlijk scary. No limits lijkt het.

Nieuwe video’s van Sora zijn vanaf nu ook te zien op Tik Tok

De officiele introductie van Sora Open AI’s text-to-video model

Sora heeft zelf een compilatie video gemaakt waarin zij de mogelijkheden van Sora Open AI text-to-video model laat zien. Sora kan video’s tot 60 seconden creëren met gedetailleerde scènes, complexe camerabewegingen en meerdere personages met levendige emoties.

Op dit moment wordt nauw samengewerkt met experts die ‘red teaming tests’ uitvoeren waarbij een cyberaanval op 1 of meerdere kritieke functies wordt gesimuleerd. Dit gebeurt op basis van reële dreigingen. Het geeft aan dat Sora zich terdege bewust is van de risico’s van het model, Alle clips in onderstaande video zijn direct door Sora gegenereerd zonder verdere aanpassingen.

Bron en credits: Sora Open AI

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

AI organiseert eigen missverkiezing: wie wordt Miss AI 2024?

De wereld van missverkiezingen gaat veranderen. Er komt namelijk nu een verkiezing voor AI-missen. Beoordeeld door AI-modellen (en twee mensen).

Online19.04.2024

AI organiseert eigen missverkiezing: wie wordt Miss AI 2024?

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

SAP Labs France, een SAP-dochteronderneming die zich bezighoudt met R&D-activiteiten, kondigt de opening aan van haar Customer Experience Center in het Zuid-Franse technologiepark Sophia Antipolis.

Technology17.04.2024

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

Adobe maakt het mensen die video's bewerken steeds makkelijker: ze kunnen nu hele objecten veranderen, verwijderen of erbij zetten in hun video. En er is meer.

Online15.04.2024

Adobe geeft indrukwekkend voorproefje van AI in videobewerking

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?

In de snel evoluerende digitale wereld van vandaag is het beheren van bedrijfsdocumenten efficiënter en veiliger geworden dankzij Document Management Systemen (DMS). Maar wat is een DMS precies?

Technology15.04.2024

Waarom zou elk modern bedrijf moeten overwegen een Document Management Systeem te implementeren?