Tech in Asia18.07.2023

Huawei biedt oplossingen om duurzamer en efficiënter te kunnen gaan werken


Telecomindustrie moet zich vernieuwen

Door stijgende energieprijzen en een toename van het dataverkeer kan het haast niet anders dat uiteindelijk ook de consument hiervoor moet gaan meebetalen. Daarnaast streven telecombedrijven ernaar om steeds duurzamer te kunnen gaan werken. De grote vraag is of het gebruik van telecomnetwerken niet een stuk efficiënter kan worden verdeeld.

Wat Huawei betreft, meer dan waarschijnlijk de grootste en belangrijkste leverancier van telecomapparatuur, is dat al langer geen vraag meer. Het bedrijf is er zelfs van overtuigd dat het duurzame telecomnetwerken kan creëren die streven naar wat zij omschrijven als ‘zero bit, zero watt’. Met deze nieuwe technologie wil Huawei de uitdagingen die telecombedrijven hebben om ondanks het alsmaar stijgend dataverkeer en energieprijzen die maar omhoog blijven gaan toch duurzamer te kunnen gaan werken.

Energie besparing door het uitschakelen van ongebruikte services

Het Chinese hightechbedrijf streeft naar maximale energiebesparing in netwerken. Dit betekent o.a. het uitschakelen van ongebruikte services, het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van het spectrum en het verminderen van de zendkracht zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de gebruikerservaring. Ook wil Huawei gebruik maken van intelligente algoritmen om energiebesparing en netwerkprestaties meer in balans te brengen.

Zo zou er veel energie te besparen zijn door het vereenvoudigen van netwerk operaties en het combineren van functies op basis van de locatie.

iPowerStar, ‘zero bit ,zero watt’, de telecomindustrie is aan zet

Huawei heeft een nieuwe oplossing genaamd iPowerStar ontwikkeld. Deze is gebaseerd op Intelligent RAN-architectuur, waarmee operators hun energieverbruik kunnen verminderen. Deze RAN (Radio Access Network) architectuur bestaande uit o.a. zendmasten, basisstations en andere apparatuur wordt gebruikt voor de draadloze verbinding tussen mobiele apparaten en het netwerk waardoor je als gebruiker kunt bellen, berichten versturen en gebruik kunt maken van mobiele datadiensten. Bedenk daarbij dat ook de automotive industrie steeds meer gebruik maakt van online telecomdiensten.

Het uiteindelijke doel van Huawei is om een netwerk te creëren dat ‘zero bit, zero watt’ kan leveren. Het bedrijf gelooft dat er in de toekomst nog meer innovatieve oplossingen zullen worden ontwikkeld.

Om dit wereldwijd te kunnen verwezenlijken heeft Huawei eind vorig jaar al tijdens het Global Mobile Broadband Forum (MBBF) in Thailand, een oproep gedaan aan de telecomsector om een nieuwe architectuur te omarmen die verschillende lagen van netwerk autonomie en samenwerking mogelijk maakt. Uiteindelijk is de gehele telecomindustrie nu aan zet om te voorkomen dat netwerken overbelast raken en de prijzen straks door het dak gaan, nog los van het feit dat het ook allemaal duurzamer zal moeten.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Huawei

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Sinds de lancering in april heeft Huawei's Pura 70-serie in China nogal wat indruk gemaakt op de smartphonemarkt. Van het nieuwe toestel, de: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ (meest populair) en Pura 70 Ultra, zijn al bijna 2 miljoen eenheden verkocht.

Tech in Asia05.06.2024

Huawei Pura 70 maakt indruk op Chinese smartphonemarkt

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

De Huawei Watch Fit 3 is echter zeker geen kloon anders zouden ook alle smartphones klonen van elkaar zijn. Nee de Huawei Watch Fit 3 valt op door zijn gewicht en toch wel elegante looks die uiterst genuanceerd zijn uitgevoerd.

Gadgets01.06.2024

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Tech in Asia22.05.2024

Huawei versterkt marktaandeel met 7 nieuwe productlanceringen in Dubai

Huawei introduceert nieuwe Data opslag oplossingen voor het AI tijdperk

Huawei heeft tijdens het MWC 2024 in Barcelona een aantal innovatieve dataopslagoplossingen gepresenteerd, speciaal ontworpen voor het AI-tijdperk. Het bedrijf presenteerde deze nieuwe toepassingen speciaal voor data pro...

Tech in Asia07.03.2024

Huawei introduceert nieuwe Data opslag oplossingen voor het AI tijdperk

​Huawei Watch GT 4: een van de mooiste smartwatches, met kryptonite

Smartwatches van Huawei: daarvan had ik nooit zo’n hoge pet op. Dat lag niet zozeer aan de functionaliteiten, maar meer aan de klokjes zelf. Ze waren altijd gigantisch, of veel te sportief en dat was niet zo aanspreken...

Gadgets04.03.2024

​Huawei Watch GT 4: een van de mooiste smartwatches, met kryptonite

Huawei introduceert nieuwe productlijn tijdens Mobile World Congres Barcelona

Huawei heeft op het Mobile World Congress (MWC) 2024 in Barcelona zijn high-end Fashion-Forward productlijn gepresenteerd. De meest opvallende producten zijn de Huawei Mate 60 RS Ultimate design, de Huawei FreeClip en de...

Tech in Asia29.02.2024

Huawei introduceert nieuwe productlijn tijdens Mobile World Congres Barcelona

Huawei voorspelt meer omzet dankzij… smartphones

Op het gebied van smartphones waren het voor Huawei de afgelopen zes jaar bepaald geen vette jaren. Na alle commotie rondom beschuldigingen van spionage en samenwerking met de Chinese overheid verdwenen de smartphones va...

Mobile29.12.2023

Huawei voorspelt meer omzet dankzij… smartphones

Na zes jaar ellende is dit goed nieuws voor de Chinese fabrikant
Gaat Huawei pogen om Europa via Frankrijk te heroveren?

De plannen voor de bouw van een fabriek voor mobiele netwerk componenten in Frankrijk lagen er al in 2019. Die werden echter door de coronapandemie en het handelsverbod, waarover hieronder meer, gedwarsboomd. Nu, zo meld...

Mobile12.12.2023

Gaat Huawei pogen om Europa via Frankrijk te heroveren?

Chinese fabrikant zou 'oude' plannen voor een fabriek in Frankrijk weer nieuw leven ingeblazen hebben