Zo zit het met het kooigevecht van Elon Musk en Mark Zuckerberg

Zo zit het met het kooigevecht van Elon Musk en Mark Zuckerberg

Vorig artikel Volgend artikel

We leven in een rare wereld waarin alles lijkt te kunnen: dat zien we aan de gekke AI-toepassingen die worden bedacht, maar ook aan de wat futuristischere plannen zoals een metaverse om in VR te bekijken en een implantaat dat je breingolven leest. De twee mannen die aan de wieg staan van die laatste ontwikkelingen, dat zijn Elon Musk en Mark Zuckerberg. Ze hebben veel gemeen: rijk, techie… Maar ze zijn ook grote concurrenten: Mark Zuckerberg is het hoofd van Facebook, Instagram en WhatsApp, terwijl Elon Musk sinds vorig jaar eigenaar is van Twitter. De twee nemen het bovendien niet alleen op het gebied van social media tegen elkaar op: er komt binnenkort een cage fight. Ja, zoals in de MMA: twee rijke stinkerds in de ring.

Musk versus Zuck

Het voelt heel raar, want je associeert techies toch vaak met een minder in shape lijf, maar deze twee heren gaan laten zien dat dat onzin is door het in de Octagon van de UFC tegen elkaar op te nemen. Mark Zuckerberg heeft de gestoorde Murph Challenge laatst in 40 minuten gedaan, dus die is zeker in vorm, maar hoe dat met Musk zit, weten we niet precies. Zelf zegt hij: “Ik heb een geweldige move die ik de Walrus noem, waar ik gewoon op mijn vijand lig en niks doe”.

Maar hoe komt dit nou allemaal zo? Het begon met iemand die tweette over de Twitter-rivaal die Meta zou maken, waarop Elon Musk grapte dat hij wel een kooigevecht wilde met Zuck. Waarop Zuck (uiteraard niet op Twitter, maar via Instagram), aangaf: stuur me de locatie. Uiteindelijk zei Elon dat die locatie het bekende Octagon van de UFC in Vegas moest worden en dat lijkt nu ook ineens echt te gaan gebeuren. Musk heeft al tijden een soort pesterijtje naar de CEO van Meta, door steeds Zuck my en dan een tongsmiley te plaatsen.

Rivaliteit

Meta zou spreken over Twitter dat op ‘gestoorde wijze gerund wordt’, dus er is wel degelijk rivaliteit tussen de twee. Wordt het dan wel zo’n ontspannen gevecht als hoe de echte MMA- vechters het doen? We moeten het nog maar zien. In ieder geval staan de twee binnenkort waarschijnlijk echt lijnrecht tegenover elkaar in de ring. Musk is groter en deed altijd mee aan straatgevechten in zijn oude thuis Zuid-Afrika, maar heeft volgens ons de laatste tijd niet heel veel aan zijn lijf gedaan. Zuckerberg daarentegen wel: die wil ook daadwerkelijk MMA-vechter worden en doet het goed op Jiu-Jitsu-toernooien.

UFC-president Dana White zegt dat de twee echt serieus zijn, maar wanneer dit strijd-ter-titanen-gevecht moet plaatsvinden, dat moeten we nog horen. We gaan in ieder geval kijken.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...